Mor er aldrig syg!

Fra 24 timer. Torsdag d. 17 januar.
Mor er aldrig syg!
Da min søn startede i vuggestue for to år siden, var det samtidigt starten på halvandet år med utallige sygdomme. Den ene tog den anden, og vi var slået ud af bræksyge, feber, hoste og snotnæser. Der var ingen begrænsninger for, hvilke sygdomme han fik skrabet sammen og tog med hjem, og jeg fik hver og en, også dem, han ikke engang selv fik.

Forrige vinter var vi syge på skift i to måneder. Trods de mange råd, som afspritning af både barn og undertegnede, uld fra top til tå, biostrath, grøntsager og C-vitamin-overload, ramte det os igen og igen, intet virkede. Jeg var dømt ude grundet influenza og pandehulebetændelse, og min dreng var en omvandrende snotnæse med 38,4 i feber.

Heldigvis er det blevet bedre, efter han er startet i børnehave, eller det var det. For ikke længe siden hørte jeg mig selv sige, at nu var det godt nok også ved at være længe siden, jeg havde været syg.

DET må man aldrig sige højt, for så kommer bræksygen for fuld drøn, det gjorde den i hvert fald her. Og så sent som i sidste weekend begik jeg fejlen igen, ?Høh! Jeg har slet ikke haft den der influenza, alle piver over ? Jaer!?

Klip til mandag aften, hvor feberen sneg sig ind på mig og bankede mig hårdt i hovedet, og nu ligger jeg så her.

Så meget, som jeg nu kan. For når man er mor, er der lige den lille detalje, at det med at lægge sig syg ikke er en mulighed.

Selv om jeg aldrig før har været syg så ofte, som efter jeg er blevet mor, har jeg til gengæld heller ikke skullet ignorere mit eget helbred så meget.

Muligheden for at slumre under et tæppe med kamilledrop og tv-serier, mens man popper panodiler og ynker sig selv, er der ikke rigtigt. For der er næsten altid en lille fidus, som enten er mere syg end en selv, eller bare har brug for, at man står oprejst og er voksen i det. Så det gør jeg. Trodser feber og andre ondheder og smører leverpostejmadder og synger ?Søren Banjomus,? omend i en lidt mere hæs udgave end normalt. En jazzet version.

7 replies
 1. Miriam says:

  Det der, lige dér, det er grunden til, jeg afstår fra det der børneproduktion. Jeg er et ynkeligt menneske, når jeg er syg – ikke sådan mande-ynkelig, men tæt på. Og det vil jeg gerne have lov til at blive ved med. 😉

  Svar
 2. Mila says:

  Åh ja, jeg har 7-9-13 endelig været på job en hel uge uden syge børn og mor. Håber ikke jeg jinxer det, men det er så stort.

  Denne vinter brillierede jeg med lungebetændelse – forkølelse #1 – bihulebetændelse – forkølelse #2 – pandehulebetændelse – udlevering af astmaspray fordi jeg dårlig ku trække vejret efter lungebetændelsen. Kors i skuret, alt imens jeg skulle være 2 styks 3-åriges mor. :-/

  Ungerne, ja…. Forkølelser, snot, host og klamhed i stride strømme.

  Sommer kom NU…

  God bedring til dig, håber Otto er sød ved sin mor….

  Svar
 3. Signe says:

  Shit, hvor jeg bare kender det. Det er faktisk tæt på umenneskeligt at være syg samtidig med at man skal være en (god) mor. Det er så forbandet hårdt. Min datter er endnu ikke startet i vuggestue, men frygter den berygtede vugetuepest, så meget. Gisp! God bedring til dig og tak for en af de bedste blogs nogensinde!

  Svar
 4. julie lillegaard says:

  Når jeg bliver præsident (eller bare statsminister eller dronning) skal al sygdom forbydes. Da min ældste datter startede i vuggestue, og jeg havde hendes lillesøster i maven og derfor måske et lidt svækket immunforsvar, var både barn og jeg syge kon-fuckin-stant en hel vinter. Jeg var sikker på, at jeg nu havde fået min ilddåb som mor. Det kunne umuligt blive værre. Troede jeg. Indtil lillesøsteren, som bestemt ikke har stået forrest i køen, da der blev uddelt immunforsvar, så startede i vuggestue, og jeg dermed havde to vuggestuebørn. Ka-rajzy! Nu går den store i børnehave, og det har nedbragt hendes sygedage væsentligt (jinx! Jinx! jiiiiinx!!!!) men den lille er syg for dem begge og lidt til. Nu med nr. to lungebetændelse på en måned. Piv. Jeg er også blevet syg, men hvad kan jeg bruge det til? Ikke som om den lille syge sover igennem eller storesøsteren indstiller treårstrodsalder-terroren af dén grund. Nå. Piv, piv. Jeg burde bruge tiden konstruktivt på at udarbejde det dér lovforslag om ingen sygdom eller bare opfinde en vaccine imod alle sygdomme. Eller bare skynde mig at se en masse dårligt tv, så jeg kan blive rask (er det ikke sådan, det fungerer?)

  Svar
 5. Astrid says:

  Hvor er du sej! Jeg ringer til faderen og siger, at han må hente dem hjem til ham, for jeg kaaaaan ikke være nogens mor. Sejt at du er sej!

  Svar
 6. FamilienDanmark says:

  Åh Gud, jeg har stor respekt for folk, som rent faktisk kan tage sig af deres børn, når de er syge. Jeg kan (næsten) ikke. Det værste var, da Kongen havde skoldkopper i en uge, og både Manden og jeg lå med halsbetændelse. Hurra, for bedsteforældre i nærheden. Men jeg skal ikke beklage mig. Kongen er – 7-9-13 – aldrig syg. Til gengæld kan man også få de “sjove” sygdomme med hjem, når man arbejder med børn – således nåede jeg på en måned at brænde 1100 kr. af på både lusemidler og fnatcreme 🙁

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *