Julefrokostbuzz og repost af “Preben”

Der er julefrokost på mit arbejde i aften. Jeg skal ikke med, da jeg har andre planer og desuden skal til julefrokost i morgen (“Preben” kan ikke 2 dage i træk).
– Og da Thomas Wivel optræder i aften, vidste jeg at et “nej” var på sin plads, skulle jo nødigt krumme mine tæer af led.
Men selvom jeg ikke skal med, er jeg vild med den der summen, som kan mærkes på kontoret i dag. Der bliver grinet lidt ekstra, smilet og blinket henover bordene, der hænger kjoler på skabene, og mændende har sat håret. Det er sødt.

Speaking of Preben, ville jeg linke til mit snapseindlæg fra sidste år, men ak! til min store skræk fandt jeg ud af, at indlægget er forsvundet under flytningen af bloggis.
Efter en smule nedtur og to kopper kaffe, lykkedes det mig heldigvis at finde en kopi af det, så den får I herunder.

HAPS HAPS HAPS
Apropos julefrokost.
Jeg KAN IKKE tåle snaps.
Jeg kan godt lide det -bare ikke med dild, for guds skyld ikke dild!! (teenagebrandert gone wrong). Jeg bliver syg af det lort. Ikke som i at jeg kaster op og bliver dårlig,-  i hvert fald ikke til at starte med. Naarnarj, jeg bliver SYG, som i ORNLI! syg.
Jeg bliver nemlig mit alterego Preben. En ubehagelig stoddertype, som gerne vil diskutere. Helst om ting han ikke har forstand på. Som ikke kan holde balancen og gerne råber skældord, som Fjabbe og Pikansjos! udover det hele.
“Preben” truer muligvis med tæv, og kaster derefter op i din sofa/seng/bil/whatever og skælder dig ud imens, og han vil med garanti også snave lidt.
It ain’t pretty. Så max tre snaps pr. julefrokost til Cille. MAX TRE.

Folk, der har hørt om Preben vil gerne møde ham, og hææælder snaps på mig.
Men de fortryder gør de, og gør det kun den ene gang.
Det er kun snaps, der lokker ham frem, af en eller anden grund.
Jeg kan bunde tequila, fernet B, underberg, gajol og fisk uden at blive ubehagelig, her bliver jeg højest glad, kærlig og snøvlende, og kaster muligvis op på dine sko, mens jeg undskylder.
Men jeg bliver aldrig decideret ubehagelig, højst lidt sølle.

De putter noget sygt i den snaps, gør de. Nåhmen SKÅL!

9 replies
 1. Rikke Krøger says:

  Haahaaha 😀 Jeg griner lige så meget nu som sidst jeg læste det indlæg. Det er altså konge godt og sjovt. Min indre Preben er også glad for snaps, han danser (tramper) på bordene, ALLE bordene og kaster op, og råber af folk, han ved nemlig alt, og han har altid ret…

  Svar
 2. Nanna says:

  loller lige midt i min SRP over dig og preben 😉 haha
  men seriøst snaps er jo djævlens værk, især det der gøgler hjemmebryg de laver på bornholm..hvornår var det en god idé og blander snaps og HONNING sammen..ja aldrig

  Svar
 3. Miriam says:

  I det mindste er Preben en sjælden gæst. Det der med at kaste sig ud i diskussioner om ting, man ikke har forstand på, det gør jeg af en eller anden grund ofte og gladeligt i pinligt ædru (med tryk på pinligt) tilstand!

  Svar
 4. FamilienDanmark says:

  Arh, kender godt Preben-fænomenet. Bortset fra at min Preben ikke bliver ubehagelig. Tror det var ham der gjorde, at jeg til første julefrokost på jobbet satte “Sut den op fra slap, BITCH” på, mens jeg halvt faldt, halvt breakede rundt med min kæreste på dansegulvet, indtil musikken blev afbrudt – ikke passende sangvalg, åbenbart.

  Svar
 5. nanna says:

  Ha ha ha. Jeg har også et fuldemands-alterego. Min veninde og jeg har dog døbt ham her Jørgen. Jørgen kigger primært forbi når der er vodkashots indblandet, han synes det er helt ok at tisse på gaden og hans ynglings-samtaleemne er løg?! Arj men hvorfor, altså…

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Har jeg fire julefrokoster i kalenderen allerede! Hvilket som selvstændig er lidt af en sejr. Det betyder muligvis et comeback til Preben. […]

 2. Alter ego siger:

  […] at jeg er en gammel dame. Nu er jeg blevet en gammel dame fra Bornholm. Hun har ikke et navn (som Sneglcilles ‘Preben’), men hun dukker alligevel op til julefrokoster, og får mig til at føle mig isoleret, lidt […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *