Man skal åbenbart ikke kalde børn for røvhuller i avisen

Jeg skulle nok have forudset de løftede pegefingre, da jeg valgte at omtale ulvetimebørn som røvhuller, i gårsdagens avis. – Og nej det er sikkert ikke alle børn, som lider af personlighedsspaltning mens ulvetimen står på. Faktisk er der sikkert forældre med helt igennem perfekte børn, som aldrig skider i deres bukser og altid hører efter. Jeg kender dem bare ikke. Men de findes åbenbart. I min mailbox.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Fra 24 timer d. 22 November 2012:
Røvhuller i ulvetimen
Ulvetime. Det lyder jo ret uskyldigt. Nærmest lidt rart og hyggeligt, men det kan man ikke påstå, at det er. Tværtimod er ulvetimen noget, som alle forældre, jeg kender, bander langt væk. Og kan vi lige blive enige om, at det jo ikke bare er én time, det står på, vel?

Jeg kan ligeså godt sige det lige ud: Børn er nogle røvhuller fra kl. 16 til 18. At tage et barn med nogen som helst steder i dette tidsrum i hverdagene, er dødsdømt fra starten af. At jeg gør det gang på gang, er min fejl og jeg ryster jeg på hovedet af mig selv når det sker. Godt nok kan en banan og noget Ninja Turtles på iPhonen gøre underværker og tæmme ulvebarnet en smule. Bare ikke altid. Slet ikke når barnet er tre år og står med begge fødder solidt plantet i noget selvstændighedsalder, og derfor har en klar ide om, hvordan tingene skal gøres – helt ned til mindste detalje. Man kan lige så godt glemme det.  For det er bare et spørgsmål om tid, før der er et eller andet, som udløser en reaktion. Om det er en forkert skrællet clementin eller noget mere alvorligt, som for eksempel en mistet kastanje eller en hue, som sidder skævt, er aldrig til at vide, men det skal nok ske.

For at være helt fair, er vi forældre jo heller ikke ligefrem i lækkert humør, imens ulvetimen står på, og det er skam ikke barnets skyld. For lavt blodsukker, træthed, stress over rod, madlavning og alt det arbejde, man ikke nåede, er bare en moodkiller. Sådan er det, og så er det næsten lige meget, hvor stort et røvhul det er, man henter ved børnehavebussen den dag, for vi er jo sure i forvejen.

Personligt forstår jeg faktisk godt, når min søn hulker hele vejen hjem bagpå cyklen over den rosinbolle, han ikke fik, eller flipper skråt over at velcroen fra flyverdragten sætter sig fast i vanten. Igen.  For jeg har det inderst inde ligesom ham. Jeg har også indimellem lyst til at lave flitsbuen, kræve at nogen hjælper mig med at få skoene af, eller lige bærer lidt rundt på mig.

44 replies
 1. Julie says:

  Det er da bare de der speltmødre, der har for travlt med at spidse deres små gåsenumsemunde, til at have udviklet en sans for humor.
  Jeg synes det var skidesjovt 🙂

  Svar
 2. Louise says:

  Selvfølgelig skal du have lov til at kalde børn for røvhuller!!! Det er din måde at skrive på, og det er det dine læsere elsker. Glemt alt om de perfekte børns forældre. De har bare ingen humor 🙂

  Svar
 3. Frøken Fregne says:

  Du siger jo bare det, 98% af andre tænker! At der så lige er de der enkelte “perfekte” forældre med deres “perfekte” børn, som får ondt i røven over at høre deres små perfekte vidundere omtalt som røvhuller, det kan man jo ikke tage hensyn til.
  Jeg synes, at det er fantastisk at du kalder en ske for en ske og et røvhul for et røvhul. Det er da forfriskende for en som mig, der overvejer, om det der med at få et barn, snart var noget man skulle prøve. Jeg er glad for at vide, at ulvetimen også er røvhulstimen og at det kan man nok lige så godt forberede sig på. Det er ikke udelukkende rosenrødt at få et barn, hvorfor så lade som om, at det er det? Så bliver alle os uden børn jo bare lullet ind i en falsk sikkerhed om, at det da bliver en ren leg, når det er vores tur.

  Svar
 4. Maria says:

  Jeg synes nu ikke, at ordvalget er så skævt endda…. Personligt sætter jeg pris på din ærlighed. Min datter er også et lille røvhul engang i mellem!

  Svar
 5. mullefilumsen says:

  Ja jeg må sgu give dig ret – børn ER bare nogle røvhuller mellem 16-18! Og til alle jer forældre der lige nu er i chok over den åbenbart meget voldsomme udmelding, ja så har jeg altså også en mail I kan overdynge med: “Nej mit barn er en engel og vi spiser kun spelt”.

  Man får fanme ikke mig til at sige at min søn er herlig, når han stort set HVER eftermiddag står på Enghave Station og skriger – bare fordi 😉 I alle døgnets andre timer synes jeg sgu stadig han er ret sød 🙂 Men så bliver han nok teenager på et tidspunkt jo… Og så kan det være han er et gennemsyret røvhul 😉

  Svar
 6. sofie says:

  Jeg kan sagtens se det sjove i din klumme…. men jeg har dog tænkt på noget løbende gennem din blog; du er næsten altid negativ over for basically alting? Jeg ved godt, at du skriver sarkastisk og nok forsøger at sætte et morsomt spin på hverdagens irritationsmomenter, men for læsere lyder det surt og bittert og ret whiny, når det er skrevet ned. Engang fik jeg af en bekendt at vide, at “jeg bare var så negativ hele tiden”, og det chokerede mig, for i mit hoved var jeg jo bare sarkastisk? Men nej, andre så mig altså som negativ, hvilket fik mig til at holde op med den evige “åhh fuck mandage, ååhh fuck arbejde, jeg har stresss”-holdning som alle og enhver går og råber. Altså man bliver nærmest shamet, hvis man vover at sige, at man sgu har det fint og er glad for fx at bage brød hver dag, løbe ture og elsker at gøre rent derhjemme. Det er som om, at det er normen at klage over alt, som om man “bonder” bedre over negative ting? Jeg synes i hvert fald, at min egen opfattelse af disse små forhindringer i dagen blev langt bedre, efter jeg holdt op med hele tiden at dele det negative med alle andre. Jeg ved ikke, om du kan genkende det, men har du overvejet måske at skrive en mere positiv klumme? For det er altså ikke svagt at vise, at man har styr på tingene. Anyway, jeg synes bare, at du burde vide, at dne indlæg fremstiller en billede af dit liv, som noget du kun klager over, hvilket er super ærgeligt, hvis det ikke er tilfældet! Man kan sagtens skrive om positive emner uden at det ender overfladisk og falskt.

  Svar
  • mullefilumsen says:

   Jeg synes det gode ved netop Cilles blog er at hun ikke overdynger verden med lyserød-hed og awesomeness. 🙂 Og jeg må være helt ærlig at sige at det du skriver, kan jeg slet ikke genkende her.

   Man kan godt kalde et røvhul for et røvhul og sige fuck mandage – uden det lyder hverken surt, bittert eller whiny.

   Svar
  • Sneglcille says:

   Jeg ønsker ikke at fremstille et falskt billede af mit liv og synes netop at jeg gør meget ud af at understrege, at jeg elsker mit liv og det at være enlig mor trods alt. Men ja, det er da svært engang imellem og jeg har ikke tænkt mig at lade som andet, her er bloggen netop en ventil og et sted jeg kan smide, de til tider grimme tanker. Det generer mig ikke hvis du eller andre synes jeg er whiny, eller negativ. Jeg er faktisk ikke enig i, at jeg er negativt stillet over for alting. Sjovt nok er jeg virkelig god til at se det positive i netop “basically alting”, for det bliver man nødt til når lokummet brænder. Jeg er ikke bange for at sige til når noget er svært, og der er ikke noget jeg hader mere end facader. – Hvis jeg synes min mandag sutter røv, så siger jeg det fandeme. Ligesom at jeg siger til når noget er godt, dette er der mange eksempler på, også her på bloggen. Synes jeg. At min sarkasme indimellem kommer frem som noget negativt, er jeg meget bevidst om, og ja selvfølgelig er det ikke altid skidesmart. Det er jeg meget enig med dig i. Men. Jeg har ikke tænkt mig at lave om på min måde at tale/skrive/være på bare fordi at nogen synes jeg bør gøre det. Det er klart at det ofte er det negative jeg skriver om herinde, for som jeg har sagt tusind gange før, er bloggen min skraldespand. Alt det dejlige og positive nyder jeg jo bare i mit “virkelige” liv og deler med veninder, og familie. Jeg sætter da stor pris på din og andres mening. Selvom jeg nu ikke tror det vil ændre bloggen, for det vil ikke være ægte, for mig. Men heldigvis kan man jo lade være med at læse med, hvis man synes jeg er irriterende, eller pjevset.

   Svar
  • Camilla says:

   Faktisk synes jeg at Cecilie giver mig det indtryk, at hun for det første er en pissegod mor, der er overskudsagtig på helt andre planer, end jeg er. Jeg er aldrig et sekund i tvivl om, hvor højt hun elsker Otto og hvor meget hun hader at dele ham. Til gengæld så hører vi også om alle de svære ting, som følger i kølvandet som alenemor.
   Så jeg er overhovedet ikke enig. Vi er jo alle hele sammensatte mennesker med negative og positive holdninger til livet. Og ja, der er sgu mere kant på folk, der tør at stå ved det og ikke bare svælger i hvor fedt det er at bage. Rundstyk, men det mener jeg sgu.

   Svar
   • mullefilumsen says:

    Du siger det bare SÅ godt Camilla!

    Iøvrigt, Sofie, synes jeg du skriver på en måde som får det til at se ud som om alle har det syn på bloggen som du har. Det er fint at du har en holdning, men lad være med at gå ud fra alle andre deler den 🙂

    Svar
  • Helle says:

   Jeg bliver lige nødt til at melde ind her og sige, at jeg sletsletslet ikke er enig med Sofies kommentar. Cille – don’t ever change, please 🙂 Din kant, din ironi og din ærlighed er de ting, der gør din blog til min absolutte yndlings af alle, og jeg opfatter dig på INGEN måde som hverken negativ eller whiny! Faktisk bare som virkelig grineren…

   Svar
  • Clarke says:

   Er simpelthen nødt til at kommenterer her. Jeg opfatter på ingen måde sneglcille som negativ i tonen, tværtimod er der da enormt mange glade indlæg hvor hun er glad på livet. Det gode ved sneglcille er da netop at hun sætter ord på de ting vi alle slås med engang imellem. Der er en grund til at det er hendes blog jeg læser og ikke en blog af den slags hvor det hele bare er så rosenrødt, og som kan få mig til at føle mig som et dårligere menneske fordi jeg ikke bager brød. Jeg synes sneglcilles blog stråler af livsglæde med alt hvad livet indeholder af surt og sødt.

   Svar
 7. Karen says:

  Men hvad sagde de?? Altså hvad blev “de” sure over? Jeg er muligvis meget svær at ophidse, men jeg kan slet ikke se, hvad man kan blive sur over i det du skrev. Så hvad sagde de??

  Svar
 8. Debbie says:

  Nogle forældre er bare sippet!
  Håber ikke jeg bliver en af dem, når jeg engang bliver skruk nok til at få en baby. Jeg har små søskende på forholdsvis 3 og 4 år, og jeg synes sgu også de er nogle røvhuller nogle gange – specielt når de er overtrætte, for så er de slet ikke til at komme igennem til og kommunikere med.

  Jeg synes artiklen var god, så keep up the good work, trods små fornærmede forældre, der nok ikke kan tåle at få sandheden serveret på et sølvfad.

  Svar
 9. Mette says:

  Gu’ er børn røvhuller i ulvetimen…. Man lister rundt på tåspidserne for at det kære barn ikke skal eksplodere i Lidl eller Netto, hvor man så enten kan skælde ud offentligt eller lade være men uden tvivl vil få en masse bebrejdende blikke!!!
  Du har da helt ret og beskriver det perfekt. Desværre sidder der bare nogle snerpede mødre, der må ha’ for meget tid mellem hænderne siden de bruger kræfter på brok over noget så sandt som det er sagt!!!!
  Jeg synes det var super godt skrevet:)

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

  Svar
 10. Anette says:

  Hehe, ja det burde du nok have forudset 😉
  Men altså, det er jo heller ikke fordi du fik sagt, at børn helt generelt, altid og hele tiden er nogle røvhuller. Det er jo “bare” i ulvetimen. Og så fik du vist også nævnt, at du sagtens forstår, at Otto kan være sådan efter en lang dag i børnehaven med 1.000 andre børn, der larmer, og andre voksne, der skal bestemme. Og så vil man bare hjeeeem, og ikke i Netto, på posthuset eller nogen andre steder.
  Lissom du jo også pointerer, at vi forældre jo heller ikke selv er rene engle på det tidspunkt af dagen. Lunten er lidt kortere, man er selv træt og vil egentlig også bare gerne hjem – og hvis der var nogen andre der gad lave aftensmaden, rydde op og gøre rent, så ville det være toppen.
  Jeg synes klummen var go’, men mon ikke de fleste af os her på siden syntes det – det er jo derfor vi bliver ved med at komme tilbage 😉

  Svar
 11. Mia says:

  Jøsses! Ja, der er meget man kan blive fornærmet over i disse tider. Har selv et 3- årigt røvhul, som ofte også er pissehysterisk, selvom jeg står parat med rosinbolle og lynet mcqueeennnnn..! So be it. – jeg vil faktisk også gerne møde dem, der ikke ved hvad ulvetime er- hvad gør i ???
  Anyway, jeg kan slet ikke genkende at din blog er præget af negativitet. Jeg synes at den er ærlig og frisk, så bliv endelig ved med det;)
  God weekend (fra 2100Spelt)

  Svar
 12. Sarah says:

  hehe …. min datter kan sgu også være slem i ulvetimen 😉 Vi har lært af det og handler ALDRIG bare lige lidt efter hun er hentet i børnehave … så kan hun så i stedet flippe SKRÅT herhjemme 😉 men her er det så lidt nemmere at håndtere …

  Vil give dig ret .. Jeg tror IKKE på de perfekte børn 😉 men jeg tror på at nogle mødre/fædre altid husker at få handlet inden der hentes unger og derfor kan afværge ulvetime med slik og ramasjang! også dem der er MEGA spelt- og du får dem ikke til at indrømme det 😉

  Svar
 13. Mila says:

  Og hurra for dem, os andre der ved lige præcis hvad du mener er helt med på det du har skrevet. Jeg er ihvertfald, og hurra for at sige det højt.

  Lidt mere spelt deres vej og tjuhej hvor det kører.

  Svar
 14. AnneSofie says:

  Jeg har ikke selv børn, men jeg har arbejdet som pædagogmedhjælper. Børn kan være nogle røvhuller, især om eftermiddagen! 😉 Der er bare mange forældre der for et helt forskruet syn på deres børn. De ser KUN alt det positive og går i forsvarsposition, lige så snart de hører en fremmet nævne at nogle børn kan irreterende!

  Svar
 15. fez says:

  Jeg ville sgu også blive sur, hvis folk blev ved med at give mig rosinboller… Det skal forældre altså holde op med, børnene bli’r jo arrede for livet.
  Ingen frugter i vores mad!

  Svar
 16. Tina says:

  Kære Sofie.

  Det er skrevet før, og jeg gentager gerne: Tal (skriv) for dig selv, tak..
  Jeg er læser her, og kan ikke genkende den holdning til negativitet du har givet mig. Og skulle jeg støde på noget negativt – then what? Det såkaldt negative ser jeg som en del af virkeligheden. Jeg kan til gengæld sagtens genkende at hverdagen ind i mellem stinker… Og jeg finder det befriende at læse, at andre har det på samme måde – særlig når det er skrevet på så humoristisk en måde som her.

  Vh. Tina

  Svar
 17. Speltmor says:

  Jamen søde – hvornår er dit barn så ikke et røvhul? Hvis han er i bh indtil kl 16 og bliver lagt kl 7 så er der ikke mange timer tilbage i døgnet…

  Svar
  • Maria says:

   For om morgenen, i weekenden, når han er syg, i ferierne etc, etc, etc er han naturligvis overladt helt til sig selv?

   Vor herre bevares!

   Svar
  • Cecilie Kampmann says:

   “Søde” – virkelig?!? det er sgu lige til den frelste og nedladende side…Og hvad så hvis ens barn er umuligt det meste af tiden – det betyder jo ikke, at man elsker det mindre, blot at (hverdags) livet er hårdt. Men det er da altid rart at blive bakket op af en medsøster.

   Svar
  • Clarke says:

   Jamen i guder! Skal det tages så bogstaveligt? Kunne det tænkes at overdrivelse fremmer forståelsen og at der er gode dage og røvhuls dage?
   Elsker den med den forkert skrællede clementin, den har vi også prøvet.

   Svar
 18. julie lillegaard says:

  Jeg blogger ikke selv, men i kommentarspor på diverse blogs er jeg flere gange blevet bekendt med fænomenet; folk, der brokker sig over bloggerens måde at skrive på – but WHY?! Mig bekendt er det gratis og aldeles frivilligt at læse din blog, og hvis man ikke bryder sig om lugten i bageriet, burde det ikke være vanskeligt at opstøve en blog, der lugter lidt mere af spelt, candyfloss, hjemmestrik og instagram og lidt mindre af…hverdagsrealisme!

  Jeg er glad for at se dig skrive, at du har tænkt dig at ændre din måde at skrive på, og jeg håber heller ikke, surhedskommentarerne nogensinde tager bloggelysten fra dig! Jeg er nemlig én af dem, der jubler højt, når der er et nyt indlæg fra dig – og er vild med, at du kalder en spade for en spade og et røvhul for et røvhul! Hvis der er nogen speltmødre på linjen, som lige gider strikke en ja-hat i størrelse tre år til min førstefødte, ville jeg være evigt taknemmelig! Men indtil da svælger jeg i den dejlige følelse af samhørighed og du-er-ikke-alene, jeg får ved ligesindedes beskrivelser af deres egne små ulves udskejelser. Det er altid rart at vide at andres børn også kan gå i flitsbue over en klementin der er skrællet forkert. Hvis jeg kun hørte andre beskrive deres søøøøøøøøøøøøøde børn, der trallende gik med hjem og hjalp med at lave aftensmad, ville jeg ærligt talt være alvorligt bekymret for mine egne små ulves mentale helbred. TAK for dine altid fantastiske ord!

  Svar
 19. julie lillegaard says:

  * Jeg er glad for at se dig skrive at du IKKE har tænkt dig at ændre din måde at skrive på, SKULLE der jo ha stået! Mor er træt. Rundstyk’.

  Svar
  • Selma says:

   Ja, jeg er så enig altså!
   Jeg “kæmper” mig selv igennem hverdagen med en 2½ årig og krævende fuldtidsjob og JA, han er sgu da en lille røvhul til tider og det er jeg også.
   Jeg elsker at læse din blog Cecillie, fordi du skriver så bramfrit og om en hverdag jeg selv kan genkende. Og er enig i, at du slet ikke skal tage dig af de negative kommentarer.
   Du udstråler livsglæde og der er ingen tvivl om at du har uendelig meget kærlighed til Otto- og så er vi vist mange der både kan gennemskue og godt kan lide din sarkasme.

   Keep going! Jeg gider sgu da ærligt talt ikke læse om (på overfladen) perfekte speltmødre, med perfekte børn og perfekte mænd og liv. ´Det har de færeste af os i virkeligheen- trods alt

   /Selma (en anden sarkastisk vesterbroer med lille 2½-årig yndlings røvhul)

   Svar
 20. Anonym says:

  Jeg kommenterer lige anonymt, fordi der er så mange, der læser din blog, at der sagtens kunne være nogen jeg kender iblandt, og jeg ønsker ikke at hænge nogen ud. Men jeg vil godt slå et slag for at være ærlig, også om de negative sider af tilværelsen. Jeg kan sagtens forstå, at man kan fristes til kun at beskrive de positive sider af alting og også, at man kan fristes til at ønske, at andre også kun gør det. Det kan virke nemmere, og man kommer måske i dårligt humør af at blive mindet om fx at børn kan være besværlige, selvom man elsker dem højt.

  Men det er det hele værd, at man ikke pludselig føler sig alene, når man selv oplever, at livet kan være besværligt, selvom det burde være dejligt.

  Jeg er gravid som den anden i min venindeflok. Det er planlagt, og jeg er meget glad for at skulle have et barn. Men hold kæft hvor er det besværligt at være gravid! (There. I Said it.) først har man konstant kvalme og er træt, faktisk lidt som om man har tømmermænd hver dag i tre måneder. Senere kommer rygsmerterne, hård mave, halsbrand fra helvede, kramperne i læggene, spark fra baby som rent faktisk gør ondt…. Osv. Jeg føler mig faktisk efterhånden som en handicappet, der bare burde blive hjemme i sengen indtil babyen kommer ud.

  Det har været rigtig svært at måtte stå ved alle de ting, og fx melde afbud til sociale begivenheder eller simpelthen kræve sidde- og spisepauser hele tiden. En ting, der har gjort det ekstra svært er, at den veninde, der var den første gravide, aldrig beklagede sig. Hun ville nok helst ikke være besværlig (og havde vist også en lidt nemmere graviditet end mig). Men hun nævnte aldrig smerterne, krævede aldrig pauser, sagde aldrig fra og gik ikke over gevind med at snakke for meget om hverken graviditet eller barn (hvilket jeg ellers synes man skal have lidt lov til, så længe man også husker at interessere sig for sine veninders liv).

  Min pointe er, at hvis hun havde været mere ærlig om de negative sider af graviditeten, ville det have været nemmere at være den næste i flokken, så man ikke føler sig besværlig, når man står ved tingene som de er.

  Det blev en lang smøre, men jeg ville gerne fortælle Cecilie, at jeg synes det er meget vigtigt, at hun er ærlig omkring både positive og negative sider af livet som forælder. Tak for det!

  Svar
  • Anonym den anden says:

   Kære anonym
   Det er ikke sikkert, din veninde holdt noget tilbage. Jeg var lidt træt, men havde ellers ingen af de udfordringer, du nævner. Det er forskelligt, hvad graviditet og tiden mellem 16 og 18 gør ved os. Det vigtige er, at vi hver især har lov til at få vores oplevelser hørt.
   Mvh Anonym den anden

   Svar
 21. FamilienDanmark says:

  Min dreng er også et røvhul om eftermiddagen – af og til, i hvert fald. At man ikke må sige det, forstår jeg ikke. Det er jo sådan livet er – det går op og ned, og der er ting man elsker og ting man bryder sig mindre om. Og sådan er det altså også i forhold til ens børn – alt andet ville da være mærkeligt! Come on 🙂

  Svar
 22. S.M.M says:

  Haha.
  Der er da bare nogle der ikke kan tage at folk siger det andre tænker.
  Som der skrives, det må være speltmødrene der stejler 😉

  Svar
 23. Nanna says:

  Åh åh… Skrev du noget grimt om alle de små søde børn, Cecilie? Holy up! Det er jo fantastisk, at det kan resultere i diverse lommeanalyser om hvem du er, hvad du er og hvorfor fra en bunke bloglæsere.

  Nu har jeg efterhånden kendt dig i mange år… Og du er IKKE et negativt menneske. Du bander bare lidt over hverdagens problematikker… Højt… På skrift… Til offentlig skue… Men hey, det burde ikke være en indbydelse til, at folk må vurdere dit privatliv og dit moderskab. Det er enormt usmageligt. Det giver ligesom sig selv, at bloggen er den del du præsenterer – Ikke dit fulde liv, eller fulde jeg.

  I forhold til Ulvetimen – De dér trætte børn og forældre… De dumme timer – Så er de der jo heldigvis kun en gang i mellem – Og det er dér de trækker tænder ud!

  Tak fordi du skriver så fantastiske indlæg i 24 timer, tak fordi du provokerer folk en smule, tak fordi du ikke beskriver det at være mor, som en dans på roser, men i stedet beskriver et glimt af den virkelighed mange oplever. Tak fordi du ikke lader dig kue af ubegavede kommentarer.

  Du er en fantastisk mor – også mellem 16 og 18!

  Knus fra
  Nanna

  Ps. – Kommer du snart? Kaffen bliver kold 😉

  Svar
 24. Chatrine says:

  Det her indlæg er intet mindre end… FANTASTISK!
  Det kan godt være at skriveriet er fire år gammelt, men det er stadig ligeså genialt 🙂 Tak!

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. Sneglcille siger:

  […] være to voksne – Som da jeg midt i køen i netto, med en fyldt indkøbskurv, fem minutter i røvhulstimen fandt ud af at min pung lå hjemme i sofaen (ja, jeg er en webshopper, og dette var straffen) og […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *