Og så sagde vi at læger ikke læser blogs

Planen var at jeg i dag skulle et smut til noget gastroskopi… Til dem, som ikke ved hvad det er for noget, kan jeg da lige forklare processen. En læge tager en slange med et kamera på, stopper det ind i din mund, eller næse og lader det glide (!) ned i mavesækken. Rimeligt grænseoverskridende og klamt i det. I nat vågnede jeg og kom i tanke om dette indlæg … Linda er en meget sejere og klogere dame end jeg, så jeg lytter til hende. Sgu.
Altså har jeg lige sendt ham kirurgen en sms (jeg kan ikke lyve med stemmen, så finder jeg bare på urealistiske ting, eller lægger på i panik – derfor en sms). Jeg har skrevet at jeg er blevet forhindret og at jeg selvfølgelig nok skal bestille en ny tid. Med løgn på.

Ha! Ser nu at jeg har kaldt ham Søren i sms’en. Det hedder han ikke. Fuck mand, jeg duer ikke til det her lyveri.
… Her er også lidt varmt, er her ikke?!

Uploaded from the Photobucket iPhone App

Ja ja. Bare døm mig og alt det der. Jeg er ligeglad. Min mave skal ikke filmes lige foreløbigt. As in never. Har desuden heller ikke haft kvalme i over en uge og jeg har drukket pissemeget rødvin og kaffe uden problemer. Så mavesår har jeg næppe.

18 replies
 1. Maria Bech+Christensen says:

  Jeg har prøvet det, jeg fik en lille pille som gjorde mig halvt bedøvet så jeg slet ikke husker noget som helst af hvad de har lavet, og bare var en slap grøntsag de 5 min det varede… Det kan du jo forhøre dig om?

  Svar
 2. Janni says:

  Se at få bestilt en ny tid! Det er vigtigt at få afkræftet, at der ikke er noget galt, eller at komme i behandling, hvis der er noget galt. Tag en med til at holde dig i hånden, hvis det er. Fra en der altid går for sent til lægen og på den måde har spildt år af livet.

  Svar
 3. nuria says:

  Jeg har også prøvet, men blev heldigvis så bedøvet for at de kunne få lov at jeg faldt i søvn og sov i 3 timer, så lagde heldigvis ikke mærke til noget 🙂 hihi

  Svar
 4. Sara says:

  Nu har jeg kun prøvet undersøgelsen og ikke at skyde et barn ud gennem mit underliv – men forestiller mig umiddelbart at det sidste er værre end det første?!
  Selvom undersøgelsen ikke er rar – og jeg rent faktisk græd lidt bagefter – så er det altså rart at vide at alt er OK (eller kan blive OK – for mit vedkommende helede mit sår på spiserøret efter 2 mnd uden alkohol, kaffe og chili)

  Svar
 5. Ditte Rasmussen says:

  Haha, jeg forstår dig så godt! Jeg skulle selv have lavet en for nogle år siden og jeg dukkede da op til undersøgelsen, men da jeg så slangen jeg skulle have ned igennem halsen, så var jeg faktisk ikke så modig længere og gik pænt hjem uden at være blevet undersøgt..

  Svar
 6. Bodil says:

  Jeg vil også helt klart opfordre dig til at få en bedøvende pille el. lign. og så undersøgelsen overstået. Det er ikke rart uden bedøvelse, nej. Men var for mig faktisk hurtigt overstået.

  Svar
 7. Amaya says:

  Jeg fik lavet en gastroskopi for en del år tilbage og det var på ingen måde rart! Som i; jeg gør det ikke igen med mindre de banker mig i gulvet med en hel masse beroligende!

  Bad faktisk om at få noget beroligende, som de havde skrevet man kunne i indkaldelsesbrevet, men de mente at det kunne jeg sagtens klare uden (læs: så skal du ikke optage plads i en seng efterfølgende, indtil du er blevet frisk nok til at forlade hospitalet). Min mor var med mig og så på, og hun var dybt rystet over undersøgelsens forløb.

  Så som Marie skriver, så insister på at få den der beroligende pille, uanset hvad. Og ta’ så lige og kom afsted – tænk hvis det er noget alvorligt som kan kureres forholdsvis let nu, men ikke senere hen!

  Svar
 8. Karina says:

  Av, det lyder ikke rart.. sådan en har jeg faktisk været indkaldt til (ved en fejl.. hmm, det jeg da glad for vi fik styr på) Men hvis det er nødvendigt så må du lade dig bedøve, som de kloge damer skrive.

  Tror desværre også, at læger læser blogs.. ihvertfald har jeg lige solgt noget til en der var læge.. via min blog.

  Svar
 9. Anna says:

  Hallo mand, læger læser sgu da også de gode blogs – jeg gør i hvert fald. Men det er der ca nul af mine mandlige læge-venner, der gør, så du kan sove trygt.

  I øvrigt synes jeg også du skal få lavet en ny tid. Din egen læge må jo ha’ haft en god grund til at henvise dig til gastroskopi in the first place – eller er det hele gået væk?

  /A

  Svar
 10. Lullue says:

  Forstår dig så godt. Var også henvist til gastroskopi for år tilbage, da jeg havde haft bøvl med maven og tabt mig 10 kg på een måned. Men da dagen nærmede sig, kunne jeg overhovedet ikke sove, fik et mindre angstanfald på vej hen til lægen i bussen, og da jeg mødte op og han fortalte mig om proceduren, måtte jeg simpelthen sige nej tak og gå igen. Jeg kan i forvejen slet ikke klare, hvis min egen læge skal pode mig i halsen, eller hvis jeg skal have taget røngtenbilleder hos tandlægen. Instant panik og brækrefleks. Jeg er så til gengæld begyndt at få virkelig ondt i øverste del af maven, og er lige nu gravid, så bedøvelse er sandsynligvis no go. Håber virkelig det går væk af sig selv!

  Svar
 11. Ulla says:

  Hej. Læge(-studerende) her 🙂
  At du melder fra, det er selvfølgelig helt op til dig og dit valg 100%. Dog, som der er nogen der skriver, har der vel været en grund til henvisningen?

  Håber bare virkelig at du meldte fra i bare nogenlunde tid. Ventetider og sådan – det er jo sådan de opstår. Så står lægen der med et hul i programmet og kan ikke nå at ringe til en anden med så kort varsel. Det sker rigtig rigtig tit..

  Svar
  • Sneglcille says:

   Som skrevet gjorde jeg det samme dag. Men kan oplyse at der ingen ventetider var/er, da undersøgelsen sker i lægehuset af en kirurg hver mandag aften.Henvisningen fik jeg ikke fra min egen læge, men af en afløser (eller vikar? ved ikke hvad det hedder) som jeg i det hele taget følte ikke lyttede til mig… Long story short, hvis min egen læge, som kender til min stress m.v. insisterer på at undersøgelsen skal foretages, så gør jeg det selvfølgelig, efter den der pille de andre snakker om.

   Svar
 12. Maria says:

  Hej Hej – vil bare lige sige at du kan blive bedøvet. Ikke så du sover tre timer, som en skrev, men bare så du sover et kvarters tid.
  Hilsen fra en der får lavet gastroskopi hvert halve år og der INSISTERER på at blive bedøvet 🙂

  Svar
 13. kitty nielsen says:

  Kan du så få booket en ny tid unge dame:) Jeg fik lavet en for 3 måneder siden. Det er IKKE slemt. Det er overstået på ganske kort tid, det gør overhovedet ikke ondt, man bøvser en smule undervejs, men det er også det værste. Hvis du har været så sej at presse en unge ud, så er det her altså ingenting. Jeg syntes faktisk at det er langt værre at blive vaccineret. Just do it!

  Svar
 14. Cille says:

  Fra en Cille, til en anden;)
  Af sti af sted med dig! Jeg fik foretaget undersøgelsen for omkring to år siden, og endda UNDEN bedøvelse (da jeg er pisse bange for nåle) – og den er altså ikke så slem som man umiddelbart lige går og tror..
  You can do it!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *