Det uundgåelige.

Det er alt for tidligt overhovedet at nævne ordet, jeg ved det godt. Skyd mig ikke. Men det er det med jul. Ja. Juleaften. (Seriøst, skyd mig ikke.) Om 2 måneder.

Jeg står i et dilemma. Og nu går der måske lidt Mads & monopolet i den. Men jeg er totalt splittet.
I år har jeg ikke Otto. Vræl! Det har jeg prøvet før og det er sgu ikke sjovt.  Jeg havde oprindelig tænkt at jeg bare ville være hjemme juleaften. Alene. Med pizza, rødvin, dyner og film. Agtigt.
Men… Flere af dem jeg har luftet det for, bliver ligblege i hovederne og siger at det lyder som en vildt dårlig ide, at jeg nok skal regne med at føle mig ensom, og at jeg nok bør genoverveje og lave en eller anden form for planer …. Jeg ved ikke om jeg er enig. Men jeg ved at jeg højest sandsynligt bliver mere ked af det til en familiejuleaften, med andre børn og ingen Otto. Desuden er ensomhed heller ikke en følelse, der skræmmer mig længere, jeg har efterhånden taget min share hvad det angår. – Og da juleaften seriøst siger mig absolut ingenting og jeg kun er interesseret i at gøre noget ud af det for Otto’s skyld, nårhja og så er der al marcipanen og rødvinen, ser jeg ikke det store issue.
Jeg har nu foreslået min mor og stedfar at vi laver noget, sammen med mine søskende. God mad, vin og bare os 5. Det gad jeg faktisk rigtig godt. Men de har vist lovet sig selv ud.
Så, jeg er ret sikker på at jeg holder fast i min oprindelige plan. Altså et brag af en juleaften med Otto d. 23 og ingen planer d. 24. Men jeg er alligevel kommet i tvivl. Jeg kan jo sagtens tage med mine forældre til stor juleaften hos familien. Jeg er sikkert også velkommen hos min rigtige far og hans kone, som jeg faktisk kun har holdt jul med 1 gang før. Men gør jeg det så i virkeligheden kun for at lukke munden på alle dem, som er bekymrede for om der går Bridget Jones i den (noget med rødvin og Celine Dion)?! Jeg er helt på bar bund. Og jeg vil vildt gerne høre jeres mening og er åben for forslag. Altså ikke at I skal invitere mig på and. Jeg mener bare, er jeg vanvittig når jeg overhovedet overvejer at blive hjemme alene?

Årrh. Det er præcis situationer som denne, der gør at jeg ind imellem bander deleordninger og skilsmisse langt væk. Og jeg har endda en velfungerende af slagsen.  At dele sine børn er seriøst det vildeste pis! Jeg har lyst til at skrige højt indtil det går væk. Øv mand.
– Må jeg her lige sende en helvedes masse kram og highfives til jer, hvor det ikke fungerer og I alligevel gør det, uden at gå ned med flaget. Fuck hvor er I seje.

Merry fucking christmas.

46 replies
  • Albertesmor says:

   Det ville faktisk også være den løsning, jeg ville ty til! Så jeg stemmer på Stines forslag (for det er da det vi gør, ikke? Stemmer om, hvordan du skal holde jul…)

   Svar
  • rie says:

   altså. nu fortæller jeg en historie om kærlighed og juleaften uden børn. og så synes jeg, du skal gå med folkekøkken-ideen ovenfor. ikke for “se mig”-følelsen, men fordi du får noget at lave, der er rart, sammen med en masse andre, der også skal undvære nogen. det tror jeg, er fint.

   men det var den historie: min far gik fra min mor og min bror og jeg skulle holde julen hos min far. derfor stod min mor også med dit dilemma. hun valgte at bruge aftenen sammen med en masse andre frivillige i et folkekøkken. det var hun glad for. samtidig havde hun e-maildatet med en mand i et stykke tid. han kom på besøg den dag med roser og hele pisset. hun havde jo tid, fordi hun ikke havde ungerne. det er 8 år siden, og de blev gift. hvert år den 24 får hun roser og vi andre synes, de er for meget.

   men altså, for at sige det kort. der kan ske så mange uventede ting. juleaften er ikke en aften som alle andre – for så ville du ikke være så ulykkelig over at undvære otto. giv ham den fede fest den 23 og giv dig selv chancen for at prøve noget andet den 24. altså short: jeg stemmer også for køkkenet for folk.

   Svar
 1. Maya says:

  Jeg har holdt ego jul 1 gang med rødvin, pizza og film og det var fedt!!!
  Orkede som dig ikke at være sammen med børn når min søn ikke var hjemme og det var klart den bedste løsning for mig.
  Skal dog siges at jeg i forvejen ikke er så juletosset:D
  Går det helt galt kan man jo bare skride i seng!

  Håber du finder ud af det!

  Svar
 2. Teresa says:

  Jeg ville gerne skrige det væk sammen med dig. Har heldigvis ikke delebørn, men jeg kan slet heller ikke forestille mig, hvor rædsomt det må være, ikke at have sine børn/sit barn hos sig – særligt på mærkedage.
  Jeg ville gerne sige, at juleaften bare er en aften som alle andre. For det er det jo. Men sandheden er, at jeg tror, at selvom man ikke tillægger den dag særlig betydning, så vil det præge dig, at alle andre er pisse familiære og hygger sig. For selvom du ikke går op i julen, går du jo op i dine nære. Og man kan hurtigt føle sig ekstra alene eller sårbar. Evt kan du være sammen med nogle gode venner i stedet for familie, jeg tror, det vigtige er, at du er sammen med nogle, du er tryg ved og glad for. At du vælger at gøre dagen hyggelig for dig selv i stedet for at give op. Det er også et godt signal at sende til Otto, at du hygger dig, så han bare kan hygge sig og slappe af.

  Men igen, hvad ved jeg. Jeg elsker jul, og jeg har børnene hos mig…… Gå med mavefornemmelsen. Altså din! Det ovenstående er bare min mavefornemmelse.

  Svar
 3. Karoline says:

  Kære Sneglcille, jeg kan sagtens se dilemmaet og at du måske ikke har lyst til at hænge ud med andre børnefamilier lige dén aften. Jeg vil ærligt indrømme, at jeg aldrig ville kunne lave en afslappet pizza-film-og-vin aften juleaften, men den er også særlig for mig.

  Nu kommer der nok et mærkeligt forslag- men kunne det tænkes at du, Otto og freelancer kunne holde jul sammen? Det virker til at jeres samarbejde fungerer godt og selvom det måske ville være underligt at være sammen med eks-svigerfamilien, så ville det måske ikke være så slemt? Jeg ved ikke, om sådan noget ville gøre nogen forvirrede, men det er også blot en idé, da jeg selv har haft forældre der trods skilsmisse altid har holdt jul og børnefødselsdage sammen.
  Uanset hvad, så rigtig god jul, når vi når dertil;)

  Svar
 4. Jeannette says:

  Hey… Kender problemet… det kunne være skrevet af mig… 🙂 Her er hvad jeg har gjort… Første jul uden min søn tog jeg til Hurghada, Egypten og holdt varm jul uden jul (kan stærkt anbefales da der kommer andre enlige uden børn som holder jul på samme måde), næste jul uden søn holdt jeg med min familie, og det ved jeg nu, at jeg absolut ikke gider eller vil…. så sidste år da jeg igen var uden sønnike i julen, holdt jeg simpelthen en middag (uden julemad, men med lækker cuvette, rødvin osv) sammen med en veninde der heller ikke havde børn i julen… Hun tog hjem ved 23 tiden, og jeg hyggede efterfølgende med slik og tv… og jeg følte mig absolut ikke ensom,… jeg gør det gerne igen, også helt alene… det rører mig ikke. Tværtimod. Men julen siger mig som sagt heller ingenting, og jeg gør kun noget ud af det for min drengs skyld…
  Derfor er mit råd – gør hvad DU har lyst til, og du finder kun ud af om du kan holde jul alene, ved at prøve det…
  Tanker herfra… /Jeannette

  Svar
 5. Rikke says:

  Jeg kan godt forstå det er hårdt. Virkelig. Og jeg kan også godt forstå du ikke magter familietamtam når han ikke er der. Mit forslag vil være at finde ven/veninde med samme issue og hygge med noget (meget) rødvin og lækker mad. Eller også melde dig frivilligt til noget hjemløsearrangement og være med til at give dem en fantastisk juleaften.

  Svar
 6. Sidse says:

  Jeg har nogle venner som i ligende situation har kastet sig ud hjemløse-juleaften eller noget for fattige familier i en kirke. Det føles godt fordi man gør noget for andre, men lige så meget fordi at alle de andre frivillige har deres egen grund til at holde jul der, det skulle give et godt sammenhold og en god lidt anonym stemning…
  Det kunne du prøve hvis helt-alene-jul er lige voldsomt nok…

  Svar
 7. Sara says:

  Jeg elsker jul – elsker elsker elsker! Eller, elskede. Førhen holdt vi juleaften med hele min mors familie. 35 mennesker, stress og jag, og jeg elskede det. Nu holder vi jul hjemme – mor, far, mors kæreste og mine 2 søskende, og det er røv kedeligt! De kan ikke finde ud af jul, og vi er færdige med alting kl. 19:30.. Sidste år dansede vi ikke engang om juletræet, og der er bare ikke rigtig den der julehygge, som der var da jeg var yngre.. Derfor har jeg flere gange overvejet at holde jul med resten af familien, men uden MIN familie, overvejer stadig at gøre det i år, men ved virkelig ikke hvordan min mor vil reagere – hun har det nemlig lidt svært med resten af familien… øv!

  ^^Totalt off topic, nu til dit dilemma!

  Sidste år holdt jeg ikke nytår – ikke rigtigt, i hvert fald. Jeg aflyste mine festplaner, købte ind til lækker mad og så hyggede jeg hjemme på sofaen. Jeg hyggede bare alene, så film, kiggede på fyrværkeri og havde det rigtig dejligt! Det var nok den 2. bedste nytårsaften, jeg nogensinde har haft. Og jeg fik SÅ mange kommentarer om hvor trist det lød, og om jeg ikke ville med til fest eller i byen – men jeg havde det bare dejlige hjemme, for nytår betyder intet for mig, og jeg fejrer det kun fordi man “skal”.. Så ingen regrets hos mig, for at ha’ fejret en højtid alene – det var simpelthen sådan en dejlig dag, og jeg vil kun råde dig til at gøre det samme juleaften! Gør det DU føler for, og skid på hvad alle andre gør! Det er fandeme din juleaften, ikke alle mulige andres!

  Håber du får en dejlig jul, alene eller ej 🙂

  Svar
 8. rijaH says:

  Jeg er som dig helt ligeglad med juleaften og stod det til mig gjorde jeg det som du har tænkt på hver jul. Men med det sagt så har jeg for familiens skyld holdt jul med dem. Det er jo et aften som står i familiens tegn, så hvis jeg var dig ville jeg vælge der hvor der ikke var børn med og få en voksen jul 🙂 Men det med ensomhed tror jeg ik du ska bekymre dig om hvis du vælger din plan. Nogen gange er det rart bare at være sig selv, også juleaften 🙂

  Svar
 9. Thea says:

  Jeg synes, du skal gøre det, du føler dig bedst tilpas med. Har du lyst til at blive hjemme, så gør det! Du siger selv, at du i virkeligheden kun gør noget ud af julen for Ottos skyld – så jeg synes godt, at du må være egoistisk den 24., når han alligevel ikke er hjemme. Det er jo ikke fordi, du ikke får holdt jul, det sker bare den 23. i stedet for 🙂
  Jeg er personligt ikke fan af nytårsaften, og de sidste 2 år har jeg valgt at blive hjemme med mine forældre og deres venner i stedet for at tage til fest eller i byen. Det afføder naturligvis en masse uforstående blikke og spørgsmål, men jeg gør det for min egen skyld – fordi jeg virkelig ikke gider nytårsaften med fest og farver, og fordi jeg alligevel bruger det meste af aftenen på at tænke på alt det, jeg ikke nåede i løbet af året (så festlig er jeg nemlig). Når man har chancen for det, må man godt være lidt egoistisk og gøre det, man trænger mest til. 😉
  Så hep hey for juleaften (eller nytårsaften for den sags skyld) alene! Jeg skal nok kaste lidt god karma i din retning. 🙂

  Svar
 10. FruForstad says:

  Du skal da gøre lige det, du har lyst til. Den 24. dec. er altså bare en dato, der på en eller anden måde har fået skruet låget forkert på.
  Personligt har jeg aldrig holdt jul på den samme måde to år i træk, og jeg får ærligt talt nervøse trækninger af folk, der ved hvordan julen holdes bedst (det er også dem der går helt i selvsving over hvordan et bryllup skal stå).

  Hvis du har lyst til rådvin og marcipan, så er det sådan det skal være. Det kan jo være du lære, at det er verdens dejligste måde at holde jul på (ingen forventninger, ingen sure mine, ingen brændt mad). Hvis ikke det funger for dig, så er det afprøvet til en anden gang.

  Fru F

  Svar
 11. Linda says:

  Altså – jeg tænker: Møgsiden ved begge forslag er, som jeg læser det, at du er bange for, at du fortryder, og kommer til at føle dig ensom/alene. Og hvis ulempen på bundlinien er den samme, er det så ikke bare med at hygge sig for fuld skrue på sofaen? Når nu jul ikke siger dig noget? Gøre lidt et projekt ud af det, så du – når alle andre spasser rundt for at finde den sidste butik i dk, hvor mandler ikke er udsolgt – i stedet bruger lidt tid på at finde ud af, hvad det er for en film/boxset, du vil se, beslutte dig for, hvordan dagen skal se ud (= hvornår det ikke længere er upassende at drikke gløgg eller øl), og så ellers bare æde rester på sofaen i bedste romer-stil?

  Svar
 12. Mila says:

  Jeg har i mange år ikke været fan af julen. Det skyldtes min mors død da jeg var 15 år, og min far ikke holder jul. Så jeg har lissom manglet nogen at holde det med…

  Jeg har blandt andet været på arbejde når det var jul, på shawarmabar, osv. Det er mega trist, og ja jeg har følt mig som Palle alene. Men som du siger, det skræmmer heller ikke mig længere. Nogle gang syntes jeg det er fedt at føle efter helt inde – og det gør jeg helt sikkert i julen. Julen er stadig hård – nu bare krydret med delebørn.

  Nu er der kommet unger ind i billedet – og endda en skilsmisse rigere. PIS.

  Sidste år holdt vi jul sammen, og det samme gør vi i år. Men den går jo ikke forevigt.

  Så er det, det du har lyst til, så gør det. Du får jo din juleaften med ham den skønne, bare på en anden dato/24 timer før.

  Pizza, vin, film, dyne – det lyder ikke helt tosset. (Jeg gør det samme den dag jeg skal undvære poderne). Nytårsaften står til diskution p.t. Der ønsker han at vi ligeså godt kan dele dem, for lissom at køre i stand. Og skal han have dem – så skriv lige hvilke film du så, måske jeg kunne blive inspireret… 🙂

  Svar
 13. Helene says:

  Jeg er i samme båd som dig – min anden jul uden min datter. Jeg orker ikke at skulle hjem til andre dele af familien og holde jul. Det ville være endnu mere ensomt at skulle sidde til en jul hvor man ikke rigtig føler man hører hjemme og kun er med fordi jeg ikke har min datter.

  Første jul jeg ikke havde min datter tog jeg hjem til en bardomsvenindes familie og det var hygeligt nok. I år har jeg besluttet at blive hjemme alene. Jeg holder det dog lidt for mig selv, for at undgå alle de kommentarer du også er stødt på.

  Svar
 14. Julie says:

  Forpokker, gå da efter pizza, vin og film! Det lyder jo bare mega mega hyggeligt og rart og ustressende. Du holder jo din juleaften med Otto den 23, og når I holder det dagen før, så behøver du jo ikke gå igennem det hele igen dagen efter. Det vigtigste for dig er jo tydeligvis at holde jul med Otto, og når I alligevel gør det dagen før, så kan den 24 bare være en dag som så mange andre, så gå da efter pizza og vin, som du virker til at have allermest lyst til! :-)!

  Svar
 15. Ingeborg says:

  I aalborg der laver de på studenterhuset jul for udenlandske studerende der ikke har råd til/interesse i at rejse hjem. Mon ikke der også er sådan noget i København, så kan du få nye venskaber og lære at danse salsa måske

  Svar
 16. Charlotte says:

  Hmmm, sidder og har lyst til at ytre min mening, men ved ikke helt hvordan jeg skal få det ud! Jeg er selv delemor og har været det siden den 1. jul. Har min søn hvert andet år, hvor jeg faktisk har valgt at holde det sammen med hans far – bare os 3. De andre år, hvor jeg har været uden har jeg rejst ad helvede til! Har ikke et tæt bånd til min familie, men har derimod valgt at holde jul med en rigtig god veninde (også delemor uden barn de samme år) For mig har det virket, tror ikke jeg havde magtet at holde traditionel jul med nogen uden min søn! Så hellere sidde i NYC og drikke sig stiv i cosmos og fuldstændigt glemme det der jul 🙂
  Hvis jeg ikke havde haft mulighed for at rejse, havde jeg valgt noget andet utraditionelt sammen med venner. Nogle af mine bekendte har de seneste år arrangeret en kæmpe julefest for ressourcesvage mennesker, der ville jeg have meldt mig som frivillig til juleaften.
  Så tænker mit råd vil være, at du skal foretage dig noget som ikke sætter for meget gang i savnet og tankerne – og hvis det er en aften på sofaen med rødvin og juleguf, so go for it! Her bliver der igen i år utraditionel jul, holder den hjemme med min søn og har inviteret alle mine nærmeste venner, især dem fra udlandet, som ikke har mulighed for at komme hjem til sin familie og så kommer der også en enkelt anden dreng..jeg glæder mig! Du skal være velkommen til and (og masser af rødvin 🙂 ) på Østerbro. Ved godt det er røv, men i bund og grund er det jo for fanden bare en dag ud af 365 på et år..og ved Otto og dig har hundredevis af fantastisk dejlige dage resten af året.

  Svar
 17. Annel says:

  Så – problemet er jo faktisk hverken dig eller din familie eller Otto eller noget som helst andet – det bunder derimod i at dine veninder pøser deres egen angst for at være alene juleaften ud over dig, og dermed annullerer den “fred” du havde fundet med at holde pizza-marcipangris-tv-hygge-jul alene.

  Og det er da mega meget en skam! Der findes ikke nogen objektiv rigtig/forkert måde med det der jul, men folk fastholder alligevel sådan et pres på hinanden, når de fx som her med udgangspunkt i sig selv får dig til at få det skidt med det, du egentlig havde overvejet fra starten og havde det fint med, når alt kom til alt.

  Jeg ville sige: Hold den jul alene – fordi det er det, du har mest lyst til selv. Og det er sådan set det eneste argument, du skal lytte til.

  Svar
 18. Emilie says:

  Kære Cille.

  Jeg synes helt klart du skal gøre det der føles rigtigt – holde den alene med rødvin, marcipan og film under dynen. Fuck hvad andre siger, du holder den jo med et brag dagen før! Go for it – du er jo ikke alene. Derudover er NETFLIX kommet til Danmark – så det er et ekstra plus at være alene juleaften. 😉 https://signup.netflix.com/?locale=da-DK

  Kram, Emilie

  Svar
 19. Vibeke says:

  Jeg siger pizza (eller måske noget lidt mere lækkert? for at skrue op for selvforkælelsen). Jeg har ingen problemer med at nyde mit eget selskab, og det er jeg i al ubeskedenhed stolt af. Jul har jeg ikke prøvet alene, men mange gange sammen med en enkelt anden, og jeg kunne sagtens se mig selv med lækker jule take away fra Magasin, rødvin og stearinlys. Mærk efter og gør det DU har ægte lyst til 🙂

  Svar
 20. Jytte says:

  Du ved sikkert godt om alle mulige muligheder for alternative juleaftner. Men der er ingen andre end dig selv der ved hvordan du helst vil fejre jul! Julen er hjerternes fest – elsk dig selv og gør det der er rigtigt for DIG! (Og så har jeg gørt at juleaften kan være en fed gå-i-byen-aften, just saying)

  Svar
 21. Marie says:

  Jeg kan ikke fortælle dig hvad du skal vælge, men at juleaften “seriøst siger dig absolut ingenting” er vist ikke helt sandt når du synes at du står i et dilemma. Inderst inde tror jeg godt at du ved hvad du helst vil. Så vælg det 🙂

  Svar
 22. Mette says:

  Jeg har så fucking ondt af mig selv, når jeg ikke har mine børn juleaften, og har derfor valgt at være alternativ lige nøjagtig den 24, trods mange menneskers kæmpe øjne, og gabende mund.

  Jeg har meldt mig som frivillig til at hjælpe i en kirke, og det er simpelthen så møg hamrende hyggeligt!!

  De starter tidligt, og slutter også tidligt, dvs jeg er hjemme ved 22 tiden, hvor jeg så åbner min flaske vin, og sidder og hygger mig i mit eget selskab, og jeg elsker min juleaften nu, også selv om børnene ikke er sammen med mig.

  Men må tilstå at boede jeg på sjælland, ville jeg klart overveje christiania, om ikke andet så bare for at prøve det.

  Jeg har iøvrigt sat alene, og det kan altså ikke anbefales…jeg duede ihvertfald ikke til det.

  Svar
 23. Bolette says:

  Jeg synes at det lyder som en glimrende plan.
  Hvorfor skal man lade sig presse af folk, til at lave noget som man egentlig ikke vil, bare fordi DE synes at det er en dårlig plan??
  Jeg sad alene nytårsaften sidste år – og det var der også en masse der var imod. Men hvorfor? Jeg går ikke op i nytåret, du går ikke op i jul..
  Hyg dig med guldklumpen d. 23. og hyg dig med dig selv på juleaften. Rødvins-style! Ja!

  Svar
 24. JD says:

  Ved du med sikkerhed, at der kommer børn, der hvor dine forældre er? For ellers synes jeg, at du skal holde det med dem. Bare se på det som en alm. lørdag aften med hygge, god mad og vin. Og så nyd den 23. med din søn fuldt ud og lad være med at tænke på om det lige er den 23. eller 24. I fejrer julen sammen. Hvis du vælger bare at tage en hyggeaften alene hjemme, så er jeg sikker på at det også bliver en succes. Når du har besluttet dig, så stå fast og vær ligeglad med andres mening om hvad du burde gøre.
  Det er nemt at være klog på sidelinjen;-)

  Svar
 25. Solvejen says:

  Det er da faktisk et ret svært dilema, det der. Jeg var alene sidste år, eller altså, uden barn. Silje skulle holde jul hos sin far. Så jeg holdt jul hos mine forældre med min lillebror og storebror med kæreste og barn. Det var hyggeligt – det var det – og sjovt at se min nieces store øjne over alle de gaver 🙂 Men der manglede noget, og det var Silje. Og selvom jeg prøvede, så var det bare slet ikke det samme, som hvis hun havde været der.
  Men jeg tror ikke, jeg ville kunne holde ud at sidde helt alene Juleaften. Det ville, for mig, blive alt for trist og jeg ville savne Silje endnu mere, end hvis jeg var sammen med min familie. Om jeg kunne finde på at holde det med nogle venner i stedet? Det tror jeg faktisk ikke. For mig er julen en tid, hvor man hygger sig med sin familie, så det ville bliver “forkert” for mig at holde den med andre.
  Dog har jeg overvejet at være large i år, og invitere eksen og pap-moren til Juleaften, men det er stadig en overvejelse (som jeg har haft siden sidste jul – I might add), for jeg ved faktisk ikke, om jeg kan udholde en hel Juleaften med pap-mor.
  Anyway, som flere andre også skrev – gør det DU føler, du har det bedst med, og så blæs på, hvad andre mener. Og mon ikke du vil være velkommen, hvis du i sidste sekund beslutter, at du hellere vil være sammen med nogen end være alene (evt. kunne du lave en “nødaftale” på forhånd?).
  Glædelig jul alligevel, uanset hvad du beslutter.

  Svar
 26. Helle says:

  Jeg har holdt jul alene. Fordi jeg har nogle forældre, der bare ikke er cool. Men det er heller ikke sjovt at sidde alene – så hvis du kan overskue det, så spring på en af forældreholdenes jul – og drik dig en kæp i øret med noget gløgg, hvis det er helt slemt. Seriøst. Det er altså en virkelig trist følelse at sidde der mens “alle andre” hygger sig. Og der er ingen grund til at dyrke den slags, hvis man i stedet kan hygge sig. Jeg aner ikke, hvordan dine forældre er – men hvis du kan holde dem ud, så vil jeg klart anbefale, at du ikke sidder alene….

  Svar
 27. Cecilie says:

  Jeg tænker, at din første indskydelse (bare være alene hjemme med dyner osv) er det, du skal gå med. Ja, det kan være, at alle andre på jorden ville have det ad helvede til med den løsning, men nu er det jo altså ikke dem der skal holde jul, det er dig.

  For at være på den helt sikre side kan du jo have en aftale i baghånden, hvor du kan dukke op med kort varsel (det kunne være en juleaften-med-and-og-det-hele-aftale eller bare en øldrikning-med-venner-når-juleshowet-er-overstået) hvis du skulle få akut brug for at se mennesker

  Svar
 28. Ditte says:

  Altså… Hvad fanden er der nu galt med Bridget Jones, rødvin og.. aahh Celine Dion.. (Her knækkede filmen)??!! Jeg overvejer også selvsamme konstellation. Mine børn er heller ikke hjemme og hvis jeg skal helt ærlig så magter jeg bare ikke tanken om juleknas og nisser uden mine rollinger. Skål!

  Svar
 29. Rikke says:

  Jeg har prøvet at holde jul, hvor jeg egentlig havde besluttet mig for ikke at holde jul, men det var der mennesker, der ikke kunne holde ud, så derfor holdt jeg jul alligevel. Det var hæsligt. Følte mig i den grad påtrængende. Wtf??

  Det var præ-barn.

  Vores deleordning indebærer (endnu), at vi holder jul sammen(!). Det er en fed løsning. For barnet. Skulle det ændre sig, vil jeg nok satse på at holde mig beskæftiget på en eller anden måde en juleaften uden barn. Helst med arbejde. Gider ikke andres jul. Er ikke sikker på, jeg kunne bære bare at være hjemme uden barn.

  Håber du finder en løsning, der virker for dig.

  Svar
 30. Karina says:

  Er der nogen som helst mulighed for og holde juleaften med Otto, hans far og fars kæreste?
  For så ville det være løsningen jeg ville stile efter.

  Jeg har en x jeg ikke kan tale med desværre, men som jeg også har børn med, det gør så ondt de år jeg ikke kan holde jul med dem.
  Samtidig har jeg en anden x jeg også har børn med (meget lang historie) og vi kan godt tale sammen og har en velfungerende dele ordning, vi besluttede for flere år siden at jul og mærkedage holdt vi sammen så vidt muligt, selv om vi ikke er kærester og ikke bor sammen, kan vi alligevel godt for vores børn skyld holde den aften sammen, også selv om der er andet familie, for faktisk synes de blot det er fantastisk vi kan samarbejde så godt.
  Og det for det meste også rigtig hyggeligt.

  Og ellers så ville jeg i din situation, hvis den ikke kan ændres, tage til noget familie, drikke lidt rødvin, spise og lade mig forkæle, for de alle ved jo du mangler Otto og forstår, så det tilladt og være trist.
  At være alene hjemme juleaften ville ende med jeg gik i seng kl 19 og tudede natten lang af savn over mine børn, så hellere det der med mad og forkælelse trods alt.

  Svar
 31. Malene says:

  Jeg ville helt sikkert tage en jul for mig selv, hvis det var mig. Indtil videre har jeg kun gjort det med mine nytårsaftener, hvor jeg har fået præcis de samme kommentarer som du nu gør med julen, men mine nytårsaftener alene har været de bedste aftener længe. Havde det ikke været for min familie og deres stærke juletraditioner/forventninger, så havde jeg også taget dem alene, og er sikker på, at jeg ville nyde det.

  Tror du skal stole på mavefornemmelsen.

  /Malene

  Svar
 32. Lotte B says:

  Synes at din “ego-plan” lyder meget fin, fornuftig og som en vanvittig fed idé!
  Jo! Gør det…nyd det…prøv det af…for hvad – du står “dilemmaet” igen om 2 år?! Jeg synes at det lyder hyggeligt – og meget roligt, og en fin ting at gøre for dig selv. Dig. Selv!
  Jeg har ligesom Sara holdt nytår alene. Det var fedt. Afslappende og meget rart. Ikke noget vildt show eller manglende indfrielse af forventninger, men roligt og rart at gøre noget for mig selv.
  Jeg stemmer på Cecilie-julen!

  Svar
 33. Tina says:

  Det der bl.a. er så dejligt ved at tage en beslutning man er usikker på, er sikkerheden i at man kan beslutte om igen. Således var jeg slet ikke i tvivl om at jeg ville være hjemme, alene, sidste jul efter et benhamrende svært ½-år; skilsmisse fra manden i mit liv efter mange års ægteskab, uoverensstemmelse i nær familie og andet af den slags der trækker tænder ud.
  Men jeg ville altså være alene, uanset omsorg og bekymring fra mine omgivelser. Og jeg havde den fedeste aften 🙂 Ikke uden et par tudeture, men de var alligevel en del af hverdagen på det tidspunkt, og ikke grundet i at jeg var alene dén aften – jeg fortrød ikke et sekund.
  Det har givet mig styrke at jeg også kunne dét alene, og en følelse af frihed jeg ikke vil være foruden…

  Kh.

  Svar
 34. Louise says:

  Jeg har en dreng på 4, og jeg tror det ville påvirke ham, hvis jeg sad alene. Han går ret meget op i den slags. Det ville være mit eneste forbehold – at Otto ikke ender med at bruge juleaften på at synes det er synd for mor. Men måske Otto ikke tænker på den slags? Børn er jo totalt og altid forskellige.

  Svar
 35. sine says:

  jeg tager på job juleaften, arbejder dog på et børnehjem, så det er lidt hyggeligt alligevel. men come on, det er en skide dag? man kan da holde jul dagen før eller dagen efter 🙂 synes det er helt ok du bare tager en cille-aften 🙂

  Svar
 36. Trix says:

  Du behøves jo ikke se det som en julet ting, men for mig handler julen om at være sammen. Og man kan ikke være sammen alene. Så hvorfor ikke være sammen med mors ellersfars familie og bare nyde, at i er sammen? Ikke fordi det er jul, men fordi i alle kan samle jer på en aften til god mad, marcipan og rødvin?

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] jul, hvis det eneste hun drømmer om, er at holde jul under dynen på sofaen alene? Hvorfor skal Sneglcille partout tage til jule-tam tam hos familie eller venner, hvis hun hellere vil drikke rødvin […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *