Øhhhb-øøøh-mmmøøh. Ansæt mig! … eller jeg smadrer dig!

Som I ved, er jeg færdig i min nuværende stilling til januar, helt selvvalgt og jeg fortryder det på ingen måde. Jeg har brug for at tage springet, væk herfra og forhåbentlig over til noget, som gør mig glad. Helt vildt gerne deltid, så jeg kan få gang i nogle af de tusind skriveprojekter, som ligger i mine skuffer og kigger hånende på mig.

Jeg skriver ansøgninger for tiden. Og jeg sutter hårdt røv til det. Nøøøj hvor det går skidt.
Jeg er fairly god til at skrive, og er typen som kan skrive en mail, et referat eller et blogindlæg på under 10 minutter. Mit trick er at jeg ikke tænker for meget over det. Sætter mig bare ved tasteturet og skriver.
Easy peasy. Bom. Afsted.
… Men når det kommer til det med ansøgninger, især de uopfordrede, går det jævnt dårligt. Særligt, når man pludselig ser sit eget CV sort på hvidt. Ser hvor sørgeligt det er og det går op for een, at man på den forkerte side af de 25, stadigvæk ingen uddannelse har. Hvor imponerende min livserfaring og mine 5 år i udlandet end lyder, slår det altså ikke diverse candmagjegkankomhumbasfucknuaf uddannelsesbetegnelser.

Stik mig nu for helvede bare et job!! Jeg er skidesjov, skal nok øve mig på de åndssvage kommaer og jeg tager gerne kaffe og croissanter med om morgenen.

14 replies
 1. Mette Christensen says:

  Orv.!Hvor jeg kender følelsen! Sidder også og skriver ansøgninger for tiden og har bare så svært ikke at komme til at lyde desperat: Jeg håber VIRKELIG at I vil tage godt imod min ansøgning, det ville betyde RIGTIG meget for mig hvis I ansatte mig, jeg tror vi kunne få et UTROLIG godt samarbejde, jeg LOVER at I ikke vil fortryde det, hvis I ansætter mig osv. Har det ligesom dig:

  Giv mig nu bare et job.

  Svar
 2. Louise says:

  Det lyder præcis som mig. Vil gerne noget andet, noget, der gør mig glad. Gerne deltid, så jeg kan lave en masse andet skævt. Skriver for et godt ord – bare ikke lige om mig selv. For det virker altid forkert og forceret. Til gengæld er der fin uddannelse på mit CV – men just so you know, det betyder ikke meget, når ens erfaring er ensidig, kedelig og uinspirerende, når det står i ord…og ja, så var man 28, og det hele så trist ud!

  Svar
 3. Malene says:

  Hmm, jeg er ikke ekspert i ansøgninger eller CV. Men når nu du ikke har den klassiske uddannelse og erhvervserfaring der lige matcher den pågældende uddannelse, kunne det så være en ide at lave dit cv mere kompetenceopdelt, i stedet for det kronologiske?

  Og i ansøgningen ditto. Fokusere på hvad DU kan gøre for lige netop den virksomhed, og hvorfor du kan det. Din blog må da i hvert fald kunne bruges. Og du kan jo en masse ting uden en cand.alt, så det skal “oversættes” for virksomhederne.

  Ved godt det er nemmere sagt end gjort, men håber det lykkes for dig!

  Svar
 4. Ann says:

  Det værste ved ansøgninger synes jeg er, at man faktisk skal lyde som om, at man har drømt om at tjene pågældende virksomhed helt fra man ikke var mere end tre lorte høj!

  Send dem en kage med en ansøgning påskrevet! 😀

  Svar
 5. lene says:

  Altså man får i hvertfald heller ikke lige et arbejde for tiden bare fordi man kan skrive cand.mag humaniorafikumdik…ringe trøst – men alligevel 🙂

  Svar
 6. Cecilie says:

  Det gode råd over på hverdagsnadia.dk var at man skulle skrive som om man skrev om en god veninde i stedet.. Måske man endda kunne få en veninde til at hjælpe sig med nogle gode buzz-words..
  Held og lykke i al fald!

  Svar
 7. Mariehaugely says:

  Os med en candmagjegkankomhumbasfucknuaf-uddannelse har nu også ret svært ved at få job. Hvis det er en trøst..
  Jeg har det selv på samme måde. Kan skrive, hvad det skal være, på ingen tid. Fordi det er sjovt at skrive. Desværre er det bare overhovedet ikke sjovt at skrive ansøgninger.
  Pøj, pøj med det. Jeg er sikker på, at der er mange chefer derude, der ikke kan takke nej til det med kaffe og croissanter!

  Svar
 8. Cykelrytterven says:

  Snup en uddannelse, der er dobbelt SU som enlig mor. Du får mere tid til Otto, dig selv og noget du holder af og vil blive bedre til. Plus du får noget på CV’et til fremtidige jobsøgninger …

  Svar
 9. Cecilie says:

  Jeg skriver også ret hurtigt men havde problemer med ansøgninger og CV. Tricket var lige at få en lille bitte buzz på først og så skrive. Dagen efter var det måske lidt ikke så beskedent som jeg ellers ville have skrevet, men det røg afsted. Og det virkede. Og det er brugt som udgangspunkt til andre ansøgninger senere

  Svar
 10. Mandagsvoksen says:

  JA!!! Jeg har det på præcis samme måde. Har heller ingen nævneværdige, akademiske forkortelser, men er sgu da herresej og har lavet alt muligt skrald, der nødvendigvis MÅ gøre mig til et aktiv. Det ser sært ud, når man skriver det på et CV… Jeg hepper på os begge.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *