Amsterdam… Om lidt.

Om 9 dage skal jeg til Amsterdam i en hel weekend.
Det bliver fedt. Eller Het zal geweldig!! Som de siger i Holland! (Siger google translate).

Men… Jeg har aldrig været der, så Amsterdam tips modtages med kyshånd.
Særligt gode spisesteder og tøjbutikker, især genbrug er jeg ret interesseret i.

22 replies
 1. maria engbjerg says:

  Jeg var i Amsterdam i maj sammen med min kæreste og jeg elsker simpelthen den by, så smuk og hyggelig.
  Vi spiste begge aftner på en restaurent der hedder CAU og ligger på Damstraat 5.
  Hip indretning, super service, godt kød og god vin!!!

  Svar
  • maria engbjerg says:

   lige et tillægs tips – hvis i skal på coffeeshow (who am i kidding, selvfølgelig skal i det) så kan jeg varmt anbefale Hill Street bluse, den er bare så cool, der er skrevet på ALT og jeg mener virkelig alt derinde, super fedt sted og så ligger det lige ud til en kanal.
   Warmoesstraat 52 er adressen på stedet – besøg den, den er så cool!

   Svar
 2. Sara G says:

  Nej hvor dejligt! 🙂

  Jeg skal til Amsterdam 7. november, og det kunne være mega fedt med en lille “guide” til gode spisesteder (Meget gerne steder hvor fattige studerende har råd til andet end en brødkurv) og genbrugsbutikker!!

  Ha’ en skøn tur! 🙂

  Svar
 3. Mette says:

  Spændende! Har ikke selv været i Amsterdam. Ved ikke, om “man” ikke skriver sådan noget her, men Sofie som har Sofies blog bor i Amsterdam pt., så der kunne du måske finde inspiration også.

  Svar
 4. MichelleS says:

  Genrelt det der hedder Nine Streets – herunder Episode. Fed butik, som vidst også har en i Kbh.. Men Nine Streets er det fedeste Vintage-område! 🙂

  Svar
 5. Snullemor says:

  Var der i sommer – se billeder på min blog… ; )
  Shopping : De 9 gader
  Lopper: Der er markeder overalt i byen, på pladserne…
  Ha’ en rigtig god tur … ønsker dig tørvejr!
  : )

  Svar
 6. Astrid says:

  Amsterdam er ultimative europæiske yndlingsby! Der er så fint! Min veninde har boet der et år og hun viste mig en bar/restaurant/cafe som lignede noget der var løgn udefra, men når man først kommer op på toppen af bygningen ligger der den hyggeligste cafe nogensinde! Det gode er, at man kan komme ved en 18 tiden, spise god mad og drikke billige drinks og så bliver der festet senere.. og mange pæne mænd!!! Det hedder Canvas – http://www.canvas7.nl/, og lad dig endelig ikke snyde af beliggenheden..

  Svar
 7. nanna says:

  Skek – en hyggelig cafe med ganske udmærket mad. Det bliver også til en hyggelig bar om aftenen. Da jeg var der havde de også nogle ret pæne tjenere. Ikke dårligt.

  Svar
 8. Pil says:

  Ej, Amsterdam er virkelig en fed by! Der ligger en vegansk/vegetarisk restaurant med indisk mad, som er fuldstændig fantastisk! Jeg drømmer ofte om at komme derned og spise igen. Det bliver du nødt til at prøve. De har også de lækreste desserter og kager 🙂
  Restauranten hedder Golden Temple og ligger her:
  Utrechtsestraat 126

  Svar
 9. Cecilie says:

  Var sidst i Amsterdam i år 2000 så kan nok ikke hjælpe så meget med, hvor man skal tage hen og sårn. Men jeg ved, at “Flæm in ze bibe” betyder “fart på!” Måske du kan bruge det til noget?

  Svar
 10. Colourette says:

  Elsker Amsterdam. Boede der da jeg læste:-)
  Soup En zo – suppe barer. Lækre supper og det perfekte sted at få varmen på en kold dag. Jodenbreestraat 94a // Nieuwe Spiegelstraat 54
  God tur!

  Svar
 11. Alba says:

  Okay den her ligger også ret meget uden for kategori “mad og genbrug”. Men hvis du virkelig skal ha en på opleveren og ellers ikke er sart (- som i sart på etik og moral punktet) Så besøg Cassa Rosso i Red light district. Det er som at træde ind i en teatersal fra 40’erne, men med lidt anderledes underholdning end hvad de kunne dengang…………..
  Jeg var i Amsterdam og holde nytår i 2010 med et par veninder og vi tog udfordringer op som en af vores venner havde givet os med at se et liveshow en aften.

  Lad mig sige det sådan, det er ikke billigt MEN man får valuta for pengene. Jeg erhvervede mig inspiration jeg ALDRIG troede jeg ville få og en oplevelse så markant at jeg ikke ville være den foruden den dag idag. (Er du gal den river points hjem når man beretter om “Dengang JEG var i Amsterdam…..”)

  Hvis nogle skulle være i tvivl om “hvad sørnsen sådan nogle liveshows egentlig går ud på”, Så læs her hvad stedets eget website selv postulerer:

  “While sitting back in a comfortable red velvet chair and enjoying a drink, you will be entertained by a great variety of erotic shows performed by talented international erotic artists performing alone or with a partner.”

  – SÅdan kan man også sige det. Men dan dig selv en mening om det hvis du tager opfordringen…. Jeg siger bare GO FOR IT!

  Svar
 12. YES!!! says:

  Hej Cille!!
  Amsterdam er min yndlingsby, du skal glæde dig SÅ meget! Du kender sikkert Episode fra pisserenden. Den stammer fra Amsterdam og den “originale” Episode ligger i Waterlooplein. Den er større end den i kbh, lækker og billig, synes klart du skal tage et kig derind! Ååååååh ville ønske det var mig, der skulle afsted!!! Hav en fucking god tur!

  Svar
 13. Hulemor says:

  Uhhh de har i hvert fald gode øl (og mange) på Cafe Fonteyn, http://www.cafefonteyn.nl. Det er sådan en lidt studentikos cafe med loose stemning og en holdning til musik. Det kan jeg godt lide. Og man kan sagtens glemme sin taske der (med 200 euro i) en halv aften, uden at nogen har rodet i den. Eller taget den. Nå var det din taske? siger de bare, når man kommer stormende ind 4 timer senere…kan anbefales 😉
  God tur.

  Svar
 14. Ditte A. says:

  Mit bedste tip er: spis på Proef! (http://english.proefamsterdam.nl/) Det er en fantastisk restaurant – meget anderledes indretning, præsentation af maden og stemning generelt. Det er lidt tapas-agtigt, uden at være spor traditionelt. Vi vender tilbage hver gang vi kommer til Amsterdam.

  Generelt har Amsterdam rigtig mange gode restauranter. Ris taffel kan jeg også anbefale. Indonesien har været Hollandsk koloni i mange år, så det er de vildt gode til at lave…

  Svar
 15. Katrine says:

  Det er et must at spise indonesisk mad, når man er i Holland! Prøv Kantjil & de Tijger (http://kantjil.nl). Deres ristaffel (som ikke bare er den danske version med kylling i karry og diverse toppings, men en masse små skønne retter) er fantastisk og det er ikke dyrt.

  God tur – det er en skøn by

  Svar
 16. Søren says:

  OK, så er jeg røvkedelig, men tag dig en kanalrundfart. Byen er faktisk ret smuk – Christianshavn på steroider – og man ser den godt fra de der både. Der er et stop lige i nærheden af deres hovedbanegård.

  Svar
 17. Trine says:

  Jeg var med et par veninder i Amsterdam på weekendtur for to år siden. Vi fandt det her steakhouse ved et tilfælde, og vi var solgt. Deres tenderloin, var mør, lækker og saftig og folk var super søde. Har til gengæld læst mig frem til, at ikke alle har været lige heldige med betjening.
  Stedet hedder Rancho argetinian grill og ligger her
  Adresse: Lange Leidsedwarsstraat 114, 1017 NN Amsterdam, Holland

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *