What’s cookin’ ?!

Husker I at jeg for et par måneder siden var helt mystisk og drømmeagtig? Ellers så læs det lige her, inden du læser videre.
The dealio var, som nogle at jer rigtigt nok gættede, at jeg havde sendt en ansøgning til forfatterskolen… Jojo. Det er en af de der ting som jeg har haft lyst til at gøre i maaaange år. Lige siden at min engelsklære på HF hev mig til side efter min allerførste aflevering på den skole og spurgte (med tyk britisk accent) “hvad fanden laver du egentlig her?” og opfordrede mig til at søge ind på den der forfatterskole asap. Det gjorde jeg bare ikke… Blev helt forfjamsket, tænkte at han ikke vidste hvad han talte om og så skred jeg til London og videre til Barcelona. Men han fik plantet et ønske og et håb, for min barndomsdrøm er ganske rigtigt at blive forfatter, havde bare ikke lige overvejet at gå i skole for at blive det. Årene gik, jeg fik stadigvæk ingenting sendt afsted, så blev jeg gravid og så skete det slet ikke, pakkede faktisk på et tidspunkt drømmen helt væk… Og dog, for jeg er aldrig stoppet med at skrive. Aldrig. Kort tid efter jeg havde født startede jeg bloggis her og drømmen begyndte igen at banke mig oveni hovedet, sådan for alvor og jeg begyndte så småt at overveje den skole igen. Men først i år turde jeg sende den skide ansøgning. Jeg sov ikke (som i slet ikke) i ugerne op til ansøgningsfristen og var pisse ufokuseret og fandt på den ene overspringshandling efter den anden, men jeg nåede det sgu. Blev færdig i tide og sendte den afsted 3 dage før deadline. Det var en sær følelse at smide de 10 sider med mine ord i postkassen, på den gode måde. Månederne efter var blandede, jeg gik fra at tro helt vildt på at jeg selvfølgelig nok skulle komme til samtale (ud af de 300+ ansøgere, går 15 videre til samtale, ud af dem bliver 8 optaget på skolen), til at blive helt dårlig over at jeg havde sendt det afsted, synes pludselig at det var noget forbandet lort jeg havde skrevet.

Nåh, men månederne gik og svaret kom så for et par uger siden. Et afslag. Av. Det første af mange, vil jeg tro. Det gjorde nas, men jeg vidste det godt lidt i forvejen, så videre med mig. Jeg stopper ikke med at skrive og jeg skal sgu nok få udgivet noget en dag. Forfatterskole eller ej (selvom det nok ikke er sidste gang jeg har smidt dem en ansøgning).

For tiden ser mine aftener (og oftest halve og hele nætter) således ud:
Uploaded from the Photobucket iPhone App
For jeg har allerede noget på tegnebrættet, en ny udfordring som jeg har tænkt mig at springe ud i med begge ben, uden sikkerhedsvest, off I go!
Yyyhyyhyyy nu blev jeg lige mystisk igen hva?! Wink wink.

Forsættes….

14 replies
 1. Maria says:

  Det er vel ikke forbudt at sende flere ansøgninger, så drømmen om forfatterskolen behøver da ikke være brast endnu 🙂
  Held og lykke med dit nye projekt, bliver spændende at høre om!

  Kh

  Svar
 2. Sebrina says:

  Nå, vidste da slet ikke der fandtes sådan en skole for den slags ting! Mon ikke de fleste gode forfattere har klaret sig uden, eller hvordan? Du skal nok blive forfatter- skole eller ej! Følger spændt med, hvad fortsættelsen kan være!

  Svar
 3. Door No. 8 says:

  Haha, siden du postede på FB at du ville annoncere “det hemmelige proejkt” har tankerne køre rundt.

  … Jeg nåede faktisk at tænke – mon hun er gravid? du ved, den der slags med insemination og flere fancie ord! Well, you never know. Forfatterskolen havde jeg ikke gættet på, men masser af god vind herfra! 😀

  Svar
 4. N says:

  Jeg tror godt, at du kan blive til noget! Du skriver i hvert fald på en fed og fangende måde 😀
  Hvad er det egentlig du arbejder som for tiden? (-:

  Svar
 5. Simone Hagemann says:

  Uanset om du søger igen næste år, og også får afslag der (hvilket jeg virkelig ikke håber), håber jeg så meget på, at du udgiver noget. Uanset hvad det er, er jeg i hvert fald sikker på, at jeg skal læse det. Du skriver jo helt fantastisk 🙂

  Svar
 6. K says:

  Afslag eller ej, så må du aldrig stoppe med det du gør. Det lyder det nu heller ikke til – heldigvis 🙂 Men jeg er sikker på at det kommer til at lykkes for dig. Jeg er fan!

  Svar
 7. Trine says:

  Ham Pablo er sgu også en sær snegl (høhø snegl…) Omend en dejligt skrivende en – nøjagtigt ligesom dig. Brug tiden til næste ansøgningsfrist på at Læse hans Monte Llama, hvis du ikke har gjort det. Og så er anden gang lykkens gang – det ved alle:-)

  Svar
 8. louise says:

  Jeg kender følelsen. Har selv lagt en ansøgning på forfatterskolen for fire års tid siden.
  Fik afslag, men vidste jo også godt at chancerne var minimale.
  En bekendt fortalte mig, at de generelt gerne ser, at man ansøger igen og igen.. så har man ligesom pisset sit navn i sneen, og de forstår at det er noget man virkelig gerne vil.

  Giv den gas og prøv hver gang! På et eller andet tidspunkt giver det sikkert pote.
  Jeg fortyder selv lidt, at jeg lod mig slå ud af ét afslag! Faktisk åndsvagt. Som i argh-nu-skal-jeg-være-sygeplejerske-og-det-passer-mig-vildt-dårligt måden.
  Der fik du mig til at reflektere. Tak for det!

  Svar
 9. Katrine says:

  Du skal nok klare det! – Det er jeg sikker på 😀

  Lidt Of-Topic, men tænkte på om du ikke kunne vise Ottos værelse, mangler inspiration

  Svar
 10. Nanna says:

  Hvor er det skønt at du er ærlig omkring hvad der måske for dig føles som et nederlag. Jeg søgte selv ind på mit drømmestudie for et par måneder siden og fik afslag. Jeg kan stadig ikke ryste følelsen af FAILURE af mig, og jeg ville ønske, jeg turde være lige så ærlig som dig, bare “blotte” sig og ærligt fortælle. Jeg frygter stadig de sidste “Hvad så, kom du ind???”-spørgsmål, for det gør stadig ondt og jeg er stadig ikke vokset nok af nederlaget.

  Svar
 11. Cecilie says:

  Er også helt overbevist om at du kommer til at udgive noget en dag! Er forholdsvis nu læser, og har nu siddet og brugt meget lang tid (virkelig lang tid) på at læse en hel masse af dine virkelig fede indlæg igennem. Det var for nice 🙂

  Kig gerne forbi min nyopstartede blog – http://copenhagenclutter.blogspot.dk/
  Cecilie

  Svar
 12. Ronja says:

  Der drømte jeg også en gang om at søge. Men siden har jeg erfaret, at de seje forfattere. Dem, vi rent faktisk gider læse gang på gang, ikke har gidet spilde 2 år på at blive høvlet af Brokdahl eller ham Pablo. De skriver i stedet.

  Så mon ikke, det nok skal gå, selvom elitær-hovederne ikke vil dig?

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *