Kommaspasser

En gang for alle: jeg ved godt at jeg sucker major ass til tegnsætning, særligt de der kommaer. Sandheden er at jeg er ligeglad med dem, hvilket er pudsigt, da jeg er virkelig glad for ord og kan fluekneppe sætninger og stavning søndersammen. Men de der tegn rager mig! Dog er det gået op for mig at det er et irritationsmoment for nogle stykker af jer. I starten tænkte jeg “åårrhjaer slap dog af”, men så kom jeg i tanke om hvordan stavefejl og dårlige formuleringer kan få min hud til at klø og give mig tics, jeg bliver flov og næsten panisk hvis jeg opdager en stavefejl hos mig selv, det er ret sygt egentlig. Men sådan er der åbenbart nogen, som reagerer når de ser mine manglende/forkert placerede kommaer. Undskyld, now I get it. Derfor har jeg sat mig for at gå lidt mere op i det, bare lidt. Jeg vil jo gerne være sådan en, som skriver bøger og sådan når jeg bliver voksen, så måske det er på tide at gøre noget ved de der tegn… Jeg er nok bare i virkeligheden nødt til at lære det forfra agtigt, for sandheden er at jeg altid har været skideligeglad med tegnsætning, så jeg har aldrig lært det sådan rigtigt rigtigt. Med andre ord er jeg enhver dansklærers mareridt, jeg er også typen som springer rundt i datid og nutid og skider højt og flot på alle regler. Men stave og skrive historier, det kan jeg! Hvilket vist også er eneste grund til at jeg bestod dansk i folkeskolen tror jeg.

Blah blah. Jeg lover at stramme op på kommafronten.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

18 replies
 1. Sára says:

  Jeg er en freak når det handler om tegnsætning og stavning, men jeg elskerelskerelsker din måde at skrive på! Håber ikke at du ændrer det alt for meget! 😀

  Svar
 2. C. Stubbe says:

  Normalt er jeg også sådan en der til enhver tid kan spotte et forkert sat komma, men i dine indlæg tænker jeg ikke over det, fordi dine ord fanger mig så meget – så fuck de kommaer, og bare bliv ved med at skrive på den fantastiske måde du nu gør! 😉

  Svar
 3. Okker Blogger says:

  Hahah det indlæg kunne jeg ha’ skrevet – heldigvis starter jeg i skole efter sommerferien, og så burde der da ske bare lidt! (Behøver jeg at sige, at jeg freaker lidt ud ved at kommentere på et tegnspasser-indlæg? Jeg er SÅ meget en tegnspasser!)

  Måske man bare skulle lade være at bruge nogen tegn, og så nederst i indlægget skrive en masse, så læserne selv kan plotte dem ind hvor de mangler 😉

  Svar
 4. S says:

  Hallå! 🙂

  På et tidspunkt skrev du at du havde gang i noget vi ikke måtte vide noget om.. det er længe siden nu, tror jeg. – hvad var det? 🙂 noget du havde drømt om længe..

  Svar
 5. Cecilie says:

  Her er et god råd fra en danskstuderende, der har været til eksamen i at sætte kommaer (yes really!): Lån bogen “Politikens håndbog i nudansk” på biblioteket (eller køb den, den er ret fin). Den har den bedste og mest pædagogiske kommaguide jeg endnu har set.

  Svar
 6. Cecilie B says:

  Haha, jeg er nørd til kommaer, og imens jeg læste dette indlæg, sad jeg og satte dem i hovedet! Jeg hader den egenskab, for jeg ved, at jeg selv glemmer et par stykker engang i mellem 😀 Men jeg er nu ligeglad, med det du skriver. Jeg lader jo ikke være med at læse din blog, bare fordi dine kommaer er lidt forkerte 😉

  Desuden så HADER jeg også stavefejl. For et stykke tid siden – i byen – syntes jeg, at det var en brandgod idé at lade facebookvenner vide, hvor jeg var. Dagen efter finder jeg ud af, at der manglede et r – der stod fejer, og der skulle stå fejrer – i det første ord, og jeg var ved at dø af skam … Dog nænner jeg ikke at slette statusen .. Selvom jeg har lyst hver gang, jeg ser den!

  Svar
 7. Charlotte says:

  Du manglede et par stykker hist und pist, men det er langt bedre end den bekendte jeg har, der sætter PUNKTUM i stedet for komma foran alle ledsætninger. DET er til gengæld noget der kan spolere enhver læseglæde.

  Svar
 8. Anita says:

  Er også en kommaspasser! Men det forhindrede mig ikke i at bruge ufattelig meget tid på at rette bacheloropgave, med min opgavemakker der er ligeså stor kommaspasser. Efter vi havde brugt en hel dag på at rette en halv opgave, sagde vi fuck til det hele og satte kommaer som det passede os.
  Dog er jeg sådan en der får ticks og ondt i maven når jeg ser stavefejl, eller mangel på nutids r! Især når det gælder opgaver eller fredagsmails til forældrene eller månedsplanen i fritidshjemmet. Det hedder Sankt Hans og ikke sct hans, det kan da ikke være så svært at huske stort forbogstav. Arghh.. Får det helt dårligt ved tanken om det..

  Men jeg tænker faktisk slet ikke over det når jeg læser din blog. Kun til dette indlæg da det jo råber på at man skal tjekke for kommaer.

  P.S. Her er de manglende kommaer ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, og måske nogle ……..

  Svar
 9. Karen Ærenlund Brogaard says:

  Åh hvor er det dejligt der er folk der har det som jeg. Jeg er selv den vildt irriterende type der sidder og siger “sådan staver man det altså ikke” med skinger stemme, mens jeg strør kommaer ud til højre og venstre, der hvor jeg lige synes det kunne passe, uden at skele til om det kunne være rigtigt. Og så skriver jeg mega lange sætninger…bliver nok aldrig forfatter 😉

  Svar
 10. Karoline med K says:

  Jeg trænger vist også til kommakursus, men til gengæld er det altså aldrig noget jeg irriterer mig over når jeg læser blogs – og da slet ikke når jeg læser din!

  Svar
 11. Shm says:

  Oh – har det præcis som dig…
  Forstår seriøst ikke hvordan kommaer virker, så sætter dem i store træk kun foran “at” og “men”, og misbruger tankestreger for resten…

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *