Børnehavestatus…

Først TAK! Tak for helvede! Tak for jeres opmuntrende kommentarer og mails. De har klart hjulpet mig til ikke at smide håndklædet i ringen. For fuck hvor har jeg overvejet det, bare at give op, måske lave en lille scene og derefter vade ud derfra med barn under armen. Nåh, men det går faktisk bedre. Ikke godt. Men bedre. Han har endnu ikke været der en hel dag selv endnu. Torsdag var han der i 2 timer selv, uden de store problemer. Fredag var han der i små 4 timer, hvor han både spiste og sov uden det mindste brok, dog kunne han slet ikke være i sig selv da jeg kom tilbage. Jeg tror et eller andet sted at det i virkeligheden er mig der er the issue, og at det hænger sådan sammen, at det er svært at være i børnehave når mor er med. Forståeligt nok. Jeg håber i hvert fald at det er problemet, altså mig! Det kunne virkelig godt tyde på det, da han lige for tiden er inde i en hysterisk periode (og det er udover selvstændighedspisset) hvor han tester mig kon-fucking-stant, særligt når vi er ude blandt folk.
Nåh, men det går som sagt bedre og vi er vist klar til at prøve det af, sådan rigtigt. I morgen lyder aftalen således: Jeg kører med derop i bussen, hænger ud i en halv times tid, kysser farvel og tager hjem. Helt hjem. Og henter ham ved bussen om eftermiddagen. Tirsdag skal han afsted alene. sådan rigtigt…

Det skal skal skal gå godt (og det gør det selvfølgeligt også!). Kryds gerne alle bøjelige legemesdele og send os gode tanker i morgen, for hvis det ikke går godt er jeg grueligt på spanden. Skal på arbejde tirsdag, så Otto skulle gerne være klar på at køre med bussen selv, men jeg sætter ham eddemame ikke på den bus før han er klar. Sgu.
c3d1c9aa, Uploaded from the Photobucket iPhone App
Uploaded from the Photobucket iPhone App

9 replies
 1. Teresa says:

  Åh, hvor er det godt at høre. Og jeg tror, du har helt ret! Det er megasvært at finde ud af det der med at have en forælder med i institution. Det er forvirrende for rigtigt mange børn! Hvem bestemmer så? Skal man tage sig af sin forælder eller lege med de andre? Og så er første uge da enormt overvældende for både mor og barn. Alle de indtryk.
  Jeg tror på projektet 🙂 Pøj pøj imorgen.

  Svar
 2. Luna says:

  Åhr Cecilie for satan, jeg får helt ondt i hjertet! Der er bare ikke noget værre end at skulle aflevere sit barn et nyt sted og så bare gå og være nervøs al den tid han er der! Jeg er sikker på seje Otto nok skal klare det til UG, men hvor kender jeg bare godt den der følelse, hvor man bare tænker fuck det, jeg bliver hjemmegående og holder ham hjemme indtil skolestart! Stort kram!

  Svar
 3. Søren says:

  Du har helt ret i at det handler om at du er der. Han kan mærke din utryghed, og det gør ham utryg. Hvis voksne udviser sikkerhed, føler børn sikkerhed – det er en ret generel ting.

  Slap af. Efter alt at dømme, har du fået dig et normalt, fint barn, som sagtens kan det der. Du skal nok bare lære at slappe af.

  Alt godt.

  Svar
 4. Louise says:

  Det kommer sikkert til at gå knald godt – MEN efter vi har skiftet den lille herre til en anden børnehave, må jeg også sige, at man skal bruge sin intuition. Vi gik laang tid og tænkte, at sådan var det bare at gå i børnehave og personalet sagde hele tiden, at han var så glad og trivedes. Og han var sådan set også OK. Og man vil jo ikke være sippet.

  Det er bare INTET i forhold til den glæde og ro han har i den nye børnehave. Den først var OK. Den anden er FANTASTISK, og vi er så lettede over beslutningen! Min pointe: Pas på med ikke som os bare at værge sig mod at være den der forældre, der synes at intet er godt nok til ungen. Nogle gange er det bare ikke godt nok.

  Svar
  • Anne Lotte says:

   Jeg vil ikke hælde mere vand på møllen, blot give Louise ret. Vi var igennem fuldstændig det samme med vores dreng (ifht dagpleje).
   Man skal lytte til sin intuition (men selvfølgelig først lige give det en chance. Han skal jo også lige nå at køres ind, inden du afblæser projekt børnehave 🙂

   Fortsat held og lykke med det.
   Hilsen Anne Lotte

   PS. Louise: Hvor er det rart at man ikke er den eneste der har haft den oplevelse. Al den tvivl. Åh, altså!

   Svar
 5. jane says:

  Jeg tror på det. Arbejder selv i en børnehave, og vil give dig ret. Det er som regel forældre, der er ‘problemet’. Ikke for at lyde tarvelig, men når I først er kommet af sted, plejer barnet at finde sin rolle og lege super godt. Så lad være med at være nervøs. Han virker til at være en kanon dejlig dreng med masser af krudt i røven og god kreativitet. Så han skal nok klare det!

  Skal han helt selv tage bussen? Altså uden nogen form for bekendt voksen?

  Svar
 6. Trine says:

  Ååååh hvor jeg følger med i jeres børnehave eventyr. Min dreng er et halvt år yngre en Otto og vi er begyndt at kigge på børnehavemuligheder da vi (desværre) ikke var så fremtidssynet at vi sørgede for en integreret da vi valgte vuggestue og dermed slap for det her helvede!
  Jeg skal være ærlig at sige at jeg synes det er megasvært og jeg er ikke vild med den lave nomering der (også) er i børnehaver…

  Men vi står bl.a. med dilemmaet udflytter eller almindelig og problemet er at vi grundet vores arbejde ikke kan være flexible om morgenen og skal aflevere ml 7,30-8. Tilgengæld har vi en masse tidlige dage hvor vi kan hente tidligt men det går jo ligesom ikke i en udflytter. Og mit moderhjerte kan ikke bære tanken om at vi ALDRIG vil være der til at vinke farvel ved bussen om morgenen. Noget andet er at han pga den tidlige aflevering og at bussen først er tilbage kl. 16 (hvor vi jo ville kunne hente tidligere de fleste dage) vil få en institutionsuge på ca. 42 timer og det synes jeg er voldsomt!!! Tilgengæld er min søn bare et udebarn og ELSKER det og med bopæl på stenbroen ville det ligesom være oplagt. Så what to do?? Næste problem (ja det er så for moren) er tanken om trafikulykke mens de kører men som med alle de andre neuroser må jeg vel bare æde den bekymring…

  Forstår simpelthen så godt at du ikke sætter Otto på bussen hvis du ikke kan mærke at han er fuldstændig rolig med det! Kunne du allierer dig med en der har en bil og så få pædagogerne til at love dig at hvis han ikke er tryg ved det så SKAL de ringe og så drøner du, freelancer eller mormor op og henter ham?

  Håber at jeers plan kommer til at køre som smurt 🙂

  Mange hilsner fra en anden mor med samme følelsesregister!

  Svar
 7. Sebrina says:

  Puha… Selvfølgelig går det godt! Jeg selv er også problemet (!?) når jeg afleverer Aya i vuggeren, så det er jeg nok også om et år når hun skal afleveres i børnehaven… arghh!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *