Børnehavebarn …

Kan ligeså godt sige det som det er, jeg er skidenegativ lige nu, så holder det lige kort, da jeg forsøger at være openminded og starte på en frisk i morgen, når det er dag 2 i børnehaven.

Jeg var godt forberedt på at børnehavestart ville være en omvæltning og en kontrast til det trygge vuggestueliv vi har vænnet os til, men jeg er alligevel blæst væk af indtryk og en smule i chok over en hel masse, f.eks hvor få pædagoger der er, hvor stort området er og hvor meget børnene forventes selv at kunne. Der er ret godt tjek på det lader det til og børnene er virkelig søde og glade (hvilket siger en del synes jeg), men jeg er overvældet og håber inderligt at resten af indkøringen kommer til at køre smertefrit og smooth. Selvom en af pædagogerne understregede 3 fucking gange at det skulle jeg nok ikke regne med, eftersom at Otto (åbenbart?) ikke sad stille nok da der skulle opråbes navne inden hjemkørsel. Nånå.
Vi får se. Jeg har ferie hele ugen, så vi må bare tage den tid det tager.

Fååååårk!! Jeg kan bare ikke bære at skulle sætte ham på den bus uden at vi begge to er helt trygge ved situationen. Adr! Kvalme-bare-ved-tanken! NÅ! Positivitet ikke sandt?! … Jo. I morgen bliver bedre. God faktisk. Siger vi.

Update følger.

Uploaded from the Photobucket iPhone App

10 replies
 1. Anita says:

  Det kribler i fingerne for at skrive en hel masse om normering, indkøring og hvor besværligt det hele KAN være. Men nej, dropper det..
  Vil hellere bare sige, held og lykke til jer alle. Håber inderligt det går meget bedre i morgen 🙂

  Svar
 2. Katrine G says:

  Hej Cecilie

  Topper kan heller ikke finde ud af det – han har været helt ude af den begge morgener og først glad ved frokost. Så vi tager 3. dag i morgen og håber håber håber at han ikke har brug for en af os tager med torsdag da jeg har eksamen … Fuck. Men hey jeg forstår dig så godt.

  Svar
 3. Københavnerhjerte (Mila) says:

  Uh ha, lyder som en fæl omvæltning.

  Hvad siger Otto til det hele?

  Håber imorgen bliver en meget bedre dag. Det skal det bare for jeres begges skyld….

  De bliver så store vores små guldklumper, godt der er lidt tid til mine drenge skifter ind på børnehave stuen…

  Svar
 4. Kaffe & T says:

  Altså bare som en trøst: min datter brugte lang tid på at finde til rette i sin skovbørnehave. Hun tudede hver dag. Ganske enkelt. Men det gik over fra den ene dag til den anden og nu knus-elsker hun det sted!! (Det skal siges, hun bruger lang tid på at acceptere nye voksne, så det spillede jo ind)
  I hendes skovbørnehave er der heller ingen indhegninger og de er heller ikke vanvittigt mange voksne. Men børnene bliver meget ansvarsfulde selv, fordi de bliver vist tillid. De ved, de ikke må gå forbi “stoppetræerne”. Jeg tror, børnene vokser mere, ond vi overhovedet kan forestille os, af at være sådan et sted.

  Håber det giver lidt ro. Når det så er sagt, hvad helvede er det så for en nazi-pædagog, der udtaler sig om hans indkøring på baggrund af, hvor stille han sad den første dag i bussen? Slap dog af!

  Husk, at selvom det er dem, der har erfaringen med børnehaven, så er det dig, der har erfaringen med Otto!

  Svar
 5. Rhea says:

  Dette er min første kommentar på din blog, MEN i og med jeg arbejder i en børnehave, synes jeg lige jeg vil knytte en kommentar til dit bhv-indlæg 🙂

  Det er ALTID svært når der kommer en overgang imellem vuggestue og børnehaven, og de nystartede 3 års børn er meget små iblandt de store børn. Hver eneste gang omkring d. 1 i hver måned hvor der starter en ny lille en på min stue, tænker jeg altid: “det kommer aldrig til at gå, se hvor lille hun/han er, og hun/han er bare overhovedet ikke selvhjulpen – har mor og far slet ikke lært hun/ham at tage sko på selv eller at pålægget ikke skal spises først???”, men sjovt nok efter en uge føles det som om hun/han altid har gået der, og ser slet ikke så lille ud mere 🙂
  Og sjovt nok så går der meget kort tid før at de er så selvhjulpende (I det omfang en lille barnehånd nu kan præstere af kræfter når jakken skal lynes, eller sokkerne påføres) at mor og far nærmest tigger og ber om at få lov til at påføre dem et eller andet tøj, imens barnet skråler “jeg kan godt selv – jeg er stor!!”.
  Men for guds skyld og dit barns skyld, så tjek op på om lynlåsen i jakke er i nærheden af at være let at lyne, om skoene er lette at få på (snørrebånd er pædagogernes hade-objekt nr. 3) og om madkassen kan åbnes af barnet selv og sidst og ikke mindst at tøjet (når de skal igang med at smide bleen eller har gjort) ikke er fyldt med mega stramme lynlåse eller åleslanke busker de ikke kan få op og deres ble-numse.
  Det er ting som barnet skal lære i bhv’en, og det kan være lidt svært og frustrerende i starten 🙂
  Det er en masse skal’er barnet “skal” kunne, men det kommer, det kommer – bare rolig! Og ja der er få pædagoger i forhold til vuggestuen, og området er stort, de andre børn er STORE og dit barn skal lære til tider at have rundsave på albuerne (Nu starter du også på det mest uheldige tidspunkt, hvor de 5-6 årige er så klar til skole, og de fylder ca. 99% af hele bhv’en med deres skrig og skrål), så til August så er det hele meget mere overskueligt for børnene og de voksne.

  Det blev et langt indlæg, men jeg vil bare sige – bare rolig det hele kommer af sig selv, og du skal finde rytmen med tempoet og Otto skal lige vænne sig til at når man går i bhv så er der lidt andre spilleregler.
  Men har ingen af de ansatte snakket med dig om omvæltningen, hvad man forventer af Otto og dig, og hvor “hårdt” der er at skulle se sin “lille” guldklump bliver sat på enden af de store seje børn, som let overser en 3 årige i farten….. 🙂 Det gør jeg ihvertfald en stor indsats for når jeg kan se forældrene står på sidelinjen og nærmeste gisper om kap når deres barn vælter fordi der kom en tornado af børn forbi.

  Svar
 6. Lotte B says:

  Rolig-rolig…det er helt normalt.
  Jeg var alene hjemme da C skulle starte, og på 4. dagen var jeg både sur og ked af det. Synes der manglede en plan for indkøringen (struktur har jeg så opdaget har forskellige definitioner…) og synes at det hele bare var røv…Mest lyst til at give op, og finde på noget andet (aner bare ikke hvad!). De skal være ret så selvkørende i børnehaven – og det kommer. Synes at de store er meget søde og gode til at hjælpe de mindre, og så længe ungerne er glade, så må det være godt nok…Men du vil nok opleve “smuttere”, hvor han kommer hjem med 2 højre gummistøvler, som ikke er hans egne (ingen af dem!) – og der er bare mindre tid og lidt færre hænder…Stor verden! Pøj-pøj…og forvent at han sover igennem weekenden!

  Svar
 7. Albertesmor says:

  Kære Cecilie. Hvordan mon det går med Otto nu? Jeg håber sådan han har fundet sig til rette i bhv’en!? Og at du derfor også er bedre tilpas!?

  Svar
 8. Lisa says:

  Børn kan mere, end vi voksne tror. Og ellers er der nogen til at hjælpe, enten de andre børn eller de voksne. Det bliver godt, tro mig, jeg har været der (og for fanden, hvor er det hård at aflevere!!!). Mange kram herfra

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] et hit? Endelig! Som I ved har det været en hård opstart og det har taget al min energi (se bare her, her og her), og det var med ondt i maven at jeg afleverede ham efter ferien i sidste uge. Det kom […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *