Selvstændighedsalder du er røvfed! Zzzzzz

Min søde, kloge, lækre og helt perfekte dreng har indenfor de sidste par måneder udviklet en ny side af sig selv. Fra helvede. Hvor han går fra sødhed til djævleopførsel på et splitsekund, enten stikker han i løb tværs igennem Netto og direkte ud på Matthæusgade mens han griner, ellers smider han sig på jorden random steder og nægter at gå længere, eller min personlige favorit, hvor han dramatisk kigger intenst på mig, mens han skriger(!) ting som: “Der skal IKKE mælk på de havregryn!!!!” og “Det er ikke DE gummistøvler!!!”… Jeg har prøvet at ignorere det, jeg har grint, været forstående og pædagogisk, blevet sur, alt er forsøgt og næsten ligemeget hvordan jeg reagerer eller ikke gør, er det som benzin på hans lille psykobål. Så jeg er nu nået til en form for accept, bare for ikke at blive vanvittig. Med denne dejlige selvstændighedsalder og skøre opførsel hører det sig også til at han er begyndt at sove uroligt. Han skærer tænder og taler i søvne “Hvor er min lynlås?!” råbte han f.eks. gang på gang den anden nat, så søvnen er også minimeret, min søvn that is.
Så hvis jeg er lidt fraværende sådan generelt, er det bare derfor. Jeg render nemlig  rundt  i en koffeinbobbel og  overvejer hver eneste sætning og handling, for ikke at unleashe the beast, mens jeg messer “det er bare en fase, det er bare en motherfucking fase”….

Uploaded from the Photobucket iPhone App
Monsteret himself. Det er i øvrigt en brandmandshjelm, IKKE en hat, bare så det lige er på det rene…

26 replies
 1. Søs says:

  HÆ! Jeg har en datter fra November ’09 og hun opfører sig PRÆCIS ligesådan!!! Pyyyhh… Den er hård lige pt!! Håber inderligt, at det er en utrolig kort fase!!

  Svar
 2. Cecilie says:

  Pelle stiller sig gerne op med hænderne løftet frem mod mig, som om de kan skyde med lyn eller noget, alt i mens han råber “NEEJ!” og knurrer som en lille bjørn.

  Svar
 3. Camilla says:

  …. Min søn er snart 4. HOLDER DET ALDRIG OP???

  Ja det er bare en fase. Men den her fase tror jeg er knap så kortvarig. Rødvin er til gengæld en god opskrift på at overleve det! Gerne litervis af det.

  Idag da vi spiste morgenmad, sad vi med to identiske stykker toastbrød, men da han havde spist sin halvt op gik han helt i koma over at mit stykke pludselig var det største. Og så gik han ind på sit værelse og skreg imens han tog tøjet af. For herhjemme er vi nøgne når vi er sure. Åbenbart.

  Svar
  • Charlotte Skovhuus says:

   Hahahahahaha… “for herhjemme er vi nøgne, når vi er sure…. Åbenbart”
   Åh gud, tak for grineflip herhjemme!

   Svar
 4. Kong Mor says:

  … Det der.. det ender man med at tænke tilbage på og savne.. når de er blevet teenagere.

  Bare vent! Det bli’r meget værre..

  Du har min dybeste medfølelse, hvis det er til nogen trøst.

  Svar
 5. Nanna says:

  Haha. Den med havregrynen kender jeg alt for godt. Desværre. Havregryn der er blevet våde af mælken er på vores top 10 over ting, man kan tude over ved spisebordet. De er for underlige de unger.

  Svar
 6. Frk.N says:

  Jeg bliver lidt skræmt ved tanken om, at det du beskriver tilnærmelsesvis minder meget om min egen opførelse i forbindelse med pms – bevares jeg smider mig ikke på jorden og skriger, men skal jeg være ærlig så har jeg da i mit vanvid ind i mellem overvejet det :-S….

  Svar
 7. Cæcilie says:

  Frk. N, du er min helt – jeg er på samme måde :p

  Jeg “lejer” hver tredje weekend og i ferier en tre-årig som stadig mangler at komme i trodsalderen. Til gengæld har hun en fire-årig storesøster som er begyndt at få egen mening om tøj, mad, frisure etc. Heldigvis er der ikke så meget smiden sig på jorden osv., bare sætninger som: “Moster, jeg bliver snart RIGTIG sur på dig!” og så er det med at holde masken, for det er jo faktisk lidt sødt når hun siger det. Og så er der de der nye ord som hun lærer i børnehaven, sådan så skoven, maden, svømmehallen og legepladsen er ‘kedelig’ og hun ‘hader’ den. Åh, de kære små 😉

  Svar
  • Albertesmor says:

   Hvor lyder det fantastisk med en moster, der passer niecerne hver tredje weekend… Du er jo sådan en hverdagshelt!

   Svar
 8. Tania says:

  Min søn har samme alder som Otto…. Og det pludselige samme “sydlandske” temperament!
  Herhjemme hører vi ofte sætningerne :” Vi er IKKE goe venner mere Mor/far!!!!” – ” Jeg kan IKKE li´dig mere Mor/far!!!” -“Gå vær, mor!!”.

  Det værste er at jeg arbejder i en børnehave og hører mig selv sige til barnet (For man skal jo være pædagogiskkorrekt!?! For det meste???) ” Jeg kan godt se at du er sur lige nu, men ……….” og inderst inde sidder der en lille utålmodig mor-djævle som bare har lyst til at sende hystaden på værelset!!!

  Svar
 9. Lisa Emilie says:

  Er enig med Kitt- Tak for grinet! Har formået at blive halvt kvalt i min rugbrødsmad, fordi jeg grinede så meget! 🙂

  Jeg har ikke selv børn ENDNU! Og tænker også over det kommende mareridt omkring de her faser! Men alligevel… Hold K*** hvor er børn sjove! Det er da comedy på højt plan!

  Så det samme råd som vi giver sure børn, skal vi nok bruge på os selv! Tæl til 10 og ta’ en dyb indånding! Hvis ikke det hjælper, så bestik dem med is! 🙂

  Svar
 10. Lene Balch says:

  He he jeg kender det alt for godt, min yngste var den sødeste, nemmeste, dejligste lille pigebarn til hun blev to, og så blev hun besat af et eller andet bæst. Alt kunne udløse et raserianfald, så engang imellem når jeg kom træt fra mit job i vuggestuen, kunne jeg godt lige få tanken ” Hvis jeg nu bare lader vær med at hente, kommer hun så ikke bare i døgnanbringelse? bare lige en pause i 24 timer? …… Men jeg kan berolige med at det går over….jeg ved bare ikke lige hvornår, min lille hystade bliver 20 om straks og det er ikke gået over endnu…. :-/

  Svar
 11. Lena says:

  Kender det alt for godt, nu er min datter næsten 4 år, og nu hedder det : “Du bestemmer ikke over mig mor, jeg bestemmer over mig selv “, argumenterne skal virkelig være gode for at overbevise hende i denne tid.. men som sagt, det er forhåbentlig bare en fase 🙂

  Svar
 12. Maria says:

  Jeg blev vækket den anden nat ved, at min toårige råbte JEG VIL HA PENGE! DU kan få en spand og hoppe i, dit lille løbevækmonster! Det er SÅ stressende. Hun stjæler også slik i butikkerne og gemmer sig under stativer og tager sin cykelhjelm af, mens vi kører og gemmer sig under dynen og VIL IKKE HAVE JAKKE PÅ. Bitch. Og søde lille skat. Nej, bitch. Nej. Argh.

  Svar
 13. Anine says:

  Jeg føler virkelig med dig!

  Jeg har selv en søn på 3½ og siden han var to, har to typer af perioder afløst hinanden med jævne mellemrum: de rosenrøde, hvor han er fantastisk sjov, smuk, putte-agtig og helt igennem perfekt. Og så de perioder hvor det der var rigtigt for 2 sekunder siden, nu pludselig er skrupforkert og hvor man nærmest går på tåspidser, for ikke at frembringe det næste anfald af midlertidig sindssyge. Det sjove er, at selvom de rosenrøde perioder oftest max varer en uge og oftest kun et par dage, imens ‘djævleungenfrahelvede’ perioderne typisk var en måned eller mere, så udligner de dårlige på syret vis de gode. The joy of having children…

  Svar
 14. Anine says:

  Rettere; de dårlige udlignes af de gode. Har mistet min formuleringsevne – gæt selv hvilken periode der hersker herhjemme for tiden 😉

  Svar
 15. Kaffe & T says:

  Min knægt har været i den alder de godt to år han har levet. Pissefedt. Ikke dramatisk at all! Men jeg har fundet ét trick, der virker (ikke hver gang, men ofte!): Jeg flytter ham fysisk væk fra stedet. Peger måske på et eller andet. Smider ham ind i min seng. Man overraskes over hvor latterligt lidt der skal til at forstyrre en 2-årigs kortidshukommelse. Et stykke tid senere har han glemt, han var sur. Her troede man lige, de var så skarpe….

  Men det er stadig hårdt! Føler sgu med dig!

  Svar
 16. Julie says:

  “hans lille psykobål” hahaha og så lige toppe den med den der lilla “brandmandshat”. Det var fandeme et velskrevet indlæg!!

  Svar
 17. Maria says:

  Jeg orker næsten ikke at begynde at forklare, hvor meget jeg eeelsker den slags velskrevne indlæg! 😀 God weekend!

  /Maria

  Svar
 18. Caroline says:

  Tak Tak Tak!!!
  Det var lige præcis det der, jeg havde brug for. Gud, hvor er det dog bare befriende at vide, man ikke er alene om at have (avlet) sådan et minimonster og troen på, det er en fase, er begyndt at finde tilbage igen. Og tænk engang, at det kaldes for selvtændighedsfasen lige pludselig – ja undskyld mig, men det er der sgu nogen, som har glemt at informere min dreng om. Herhjemme virker det som ualmindeligt udspekuleret TRODS. og ALTID når jeg er mest træt. Jeg fatter det ik, men prøver at tage ja hatten på og ikke være for hurtig med beslutninger, som ville være dødsynder ikke at være konsekvente med, for derefter HVER morgen at måtte diskutere, hvis havregryn der hvis. Bare fordi man én morgen gav efter og opgav sin egen portion på mini komandantens forlangen. Jojo selvstændighed har mange ansigter…

  Svar
 19. Anne Kathrine says:

  Og lige her stoppede stimen.. Jeg opdagede (WHAT, først nu?!) din blog i går eftermiddags, og siden har jeg læst den fra starten og jeg nåede altså her til, før det nu er helt umuligt for mig ikke at kommentere.

  Jeg er nær kast-op-stadiet af grin, og det bliver ikke lige foreløbigt, at jeg lægger computeren fra mig og laver noget af alt det fornuftige, jeg burde. Der er jo stadig flere års blog-indlæg tilbage til mig at smovse i! Tak 🙂

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. Sneglcille siger:

  […] tester mig for tiden. Ikke hver dag. Ikke hele tiden. Men ofte. Jeg mistænker, at han gennemgår endnu en selvstændighedsfase, og måske forsøger at vise os, at han er en stor dreng. Det ved jeg at han er, og jeg forsøger […]

 2. […] virkelig godt tyde på det, da han lige for tiden er inde i en hysterisk periode (og det er udover selvstændighedspisset) hvor han tester mig kon-fucking-stant, særligt når vi er ude blandt folk. Nåh, men det går som […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *