Livet med børn

Jeg har før været inde på at jeg elsker at være mor. Det gør jeg virkelig, det er skidesjovt og jeg er ret god til det. Når man får børn giver man automatisk afkald på en del ting, ikke nødvendigvis ment på en dårlig måde, for (og her taler jeg vist på alle forældres vegne) det man får igen fra ens børn betyder så meget mere, end en fed fest og et knald (?), eller hvad det nu skulle være. Som deleforælder får jeg lidt af begge verdener. Både det livsbekræftende superfede kvalitetstid med Otto og chancen for at gå bananas i et par weekender om måneden. Det gør også at jeg tit planlægger en hel masse sjabang (sådan noget med øl) ret god tid i forvejen. Tag for eksempel på fredag, der skal jeg til Malk de Koijn koncert, jeg glæder mig og har glædet mig i forholdsvis lang tid, jeg skal afsted med 4 af de sjoveste mennesker jeg kender, deriblandt Nanna og Rachel som jeg af gode grunde ikke har drukket øl med i over 1 år. Der er med andre ord lagt op til et brag… Men. Lige denne weekend falder sammen med et super vigtigt job, som freelancer har fået tilbudt, det kan og skal han ikke sige nej til og jeg har derfor frivilligt tilbudt at tage Otto lørdag morgen fra klokken (og I shit you not) 6…. Såeh, de der øl fredag, kan jeg vist godt vinke farvel til. Men det gør jeg jo ikke vel?! Jeg er jo en sucker for det lort. Så hvis I ser en stiv træt mor på skydebanen* lørdag morgen klokken knald, så det bare mig…. Tilbyd mig gerne kaffe (eller en skarp).
Uploaded from the Photobucket iPhone App
 *Der var lidt tvivl om hvad  skydebanen var, sidst jeg nævnte den her på siden. Det er min fejl, jeg går åbenbart straks udfra at alle kender vesterbro. Skydebanen er en  legeplads, som ligger lige rundt om hjørnet agtigt fra hvor vi bor… (Bonusinfo: Jeg er faktisk opvokset i en lejlighed som ligger ud til skydebanen. Nostalgi!)

17 replies
 1. Kamilla+Olsen says:

  Vi har boet i Westend.. (FANTASTISK sted!!) og savner det helt nu efter vi er flyttet til Aalborg og har fået en datter. Det er en fantastisk legeplads, hvor der også er plads til trætte forældre 😉

  Svar
  • Sneglcille says:

   Åh suk! Westend! Var SÅ tæt på at få en lejlighed der for nogle år siden. Klart en af mine yndlingsgader.

   Svar
 2. dot says:

  Okay, der er du sødere end mig. Det ville jeg klart få freelancer til at få løst in-house, så at sige. Altså hos farmor el sådan noget. Som last resort ville jeg selvfølgelig springe til men andre muligheder skal da lige tjekkes. Koncert og øl er vigtigt.
  D

  Svar
  • Sneglcille says:

   Du har ret. MEN det skal lige siges at han havde undersøgt pasningsmuligheder, inden han fortalte mig om jobbet.

   Svar
 3. Anonym says:

  Gad altså bare godt at høre dine tanker om det, som hende Amira med tvillinger siger om at være mor i den her serie: (sex, kaos og bekendelser) http://www.dr.dk/nu/player/#/sex-kaos-og-bekendelser/37017

  Det er meget livsbekræftende at læse om, at du synes det er fedt at være mor. Men hvorfor synes nogen at det er fedt og andre synes det er noget, der bare fucker livet op???

  Det bunder i at jeg selv er bange for hvad det kommer til at betyde for mig om kort tid at blive forælder! Ved ikke om jeg bliver en, der elsker den nye rolle eller bare ønske mit gamle liv tilbage

  Svar
  • Sneglcille says:

   Det er vist de fleste som har eller har haft den slags tanker og bekymringer. Jeg er ingen undtagelse.
   Jeg har ikke set programmet endnu og sidder lige nu i metroen, men jeg vil rigtig gerne se det og ikke mindst give dig et ordentligt svar senere.

   Svar
  • Sneglcille says:

   Nu har jeg fået det set. Jeg hører det mest som at Amira er skidetræt af at være på barsel (hvilket er forståeligt, for det er virkelig røvsygt nogle dage). Hendes ordvalg er måske ikke det heldigste, men jeg kan faktisk godt sætte mig ind i det. Da jeg selv var på barsel havde jeg bestemt også dage hvor det hele var noget røv (man skal ikke langt tilbage i blogarkivet for at læse om netop de dage). Jeg var seriøst ved at blive sindssyg til sidst.
   Jeg tror mange (hvis ikke alle) får et chok når de får børn, for man kan ikke forberede sig på det, man aner jo ikke hvilket barn man får og man ved af samme grund heller ikke hvilken slags mor man bliver. Jeg tror det er pissevigtigt at skrue helt ned for forventningerne, særligt til sig selv.
   Der vil for alle være dage hvor man savner sit gamle liv og dage hvor man er så træt at man ikke kan andet end at tude og være sur, men tilgengæld er de gode dage opvejende for alt lorten. Det er min mening.

   Svar
   • Mila says:

    Thumps up i forhold til dit svar vedr. det der klip…

    Jeg er en af dem – der lissom hende er velsignet med to af slagsen på een gang. Og i guder om jeg har været ved at gå til – og jeg kan nok heller ikke afsige mig fra at jeg en sjælden gang er kommet bruge samme ordvalg.

    Børn er fantastiske, livsbekræftende, og det hele værd. Men til tider trækker det tænder ud.

    Jeg er måske nok lidt farvet – men jeg syntes det var så befriende at høre en anden sige det højt… Tak til Amira.

    God dag herfra…

    Svar
   • anonym says:

    Meget fedt at I ikke tager det så alvorligt/tungt at hun reagerer som hun gør, for jeg tænkte “gys kan man virklig fortryde det så meget???” Så længe det kun er små øjeblikke man fortryder lidt er det jo også ligemeget. Men det skal jeg ikke kapre mere trådplads til at ævle om, vil bare sige tak for svaret 🙂

    Svar
 4. Familie mor says:

  Kender jeg godt nogle gange, når man bare har lyst til at slå sig lidt løs (vink vink) men med børn kommer også ansvar. Man kunne vel også bare vælge at få børnene passet en gang i mellem af babysitter eller lignende, det har i hvert fald været min tilgang 🙂

  Svar
 5. IrinaM. says:

  Mange deleforældre ku lære en ting eller to af dig og freelancer!

  Otto er en heldig lille fyr!
  Og skydebanen med bagstiv mor – haha, det fantastisk jo! 😉

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] sidste uge fik jeg en kommentar på “livet med børn” indlægget, som jeg gerne vil fremhæve. Synes nemlig den satte gang i nogle gode tanker hos mig […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *