Facebookmonsteret

Jeg har længe haft et love/hate forhold til facebook. Jeg kan godt lide at kunne følge med i mine venners liv, at finde gamle venner og bekendtskaber og holde kontakten ved lige, med folk som jeg ellers nok ville miste kontakt til. På den anden side hader jeg mit eget stalkergen som kommer til livs. Det er så nemt at finde ud af alt for meget om andre, ligesom det er nemt at misforstå hvad man ser. Jeg er træt af at bliver poket (som jo bare er et virtuel dickslap) af fremmede mænd og jeg har pt en del pending friend requests fra folk jeg ikke aner hvem er. Jeg er også ved at kaste op over ligegyldige statusopdateringer, for helt ærligt er jeg pisseligeglad med om du lige har været i haven… – Her må jeg lige henvise til fremragende skriblerier om emnet: HER.

Som det er lige nu bruger jeg facebook ufatteligt lidt, i forhold til hvad jeg har gjort før i tiden. Der er klart mere aktivitet på bloggens facebookside, end på min personlige profil, og ærlig talt har jeg et par gange overvejet at slette den. Om det bliver til noget ved jeg ikke endnu. Men sikkert ikke, for min nysgerrighed kan sgu nok ikke holde sig væk. Jep there I said it, jeg er en facebookstalker.
En god en når jeg gider.
Jeg savner i øvrigt myspace. Men det er en helt anden historie.

Photobucket

15 replies
 1. jane says:

  Jeg er helt enig…. Overvejer det også gang på gang, når man ser en statusopdatering “Solid morgenmad inden turen går til golfbanen… Det er ikke dumt!” – who cares!? Men igen… Stalkergenet…

  Svar
 2. Trine says:

  Jeg er så meget med dig på de LIGEGYLDIGE kommentarer! Jeg krummer nogle gange tæer over hvad nogen finder på at skrive af ligegyldigheder i de der statusopdateringer!

  Svar
 3. Beglarsh says:

  Jeg giver mig fuldstændighed til Facebook. Jeg må ærlig indrømme at jeg over længere tid nærmest har udviklet en afhængighed til FB (<3). Jeg bruger dagligt flere timer, hvor jeg bare klatter lidt rundt og bliver opdateret på folks privatliv. Jeg burde virkelig holde op…. men det er bare så svært!
  De burde oprette steder hvor sådan nogle som mig (og sikker 1.000.000.000 andre) kunne få lidt hjælp for vores afhængighed. Suk.

  Ps. og selvfølgelig følger jeg dig på Facebook Sneglcille.

  Svar
 4. Jette says:

  Enig!
  Men i stedet for at blive træt af uendelige mængder af dumme statusopdateringer, blokerer jeg folk (eller som det hedder du “afmelder abonnement”) – det gør det meget mere tåleligt at tjekke sin facebook…

  Svar
 5. ida says:

  Min facebookprofil står også ualmindeligt stille, kan ikke engang huske, hvornår jeg sidst lavede en statusopdatering. Og alligevel spilder jeg så ufattelig meget tid derinde på.. ingenting og andres røvsyge statusopdateringer! Dog synes jeg altså, det er en nem måde at invitere og holde styr på sine begivenheder og bruger også grupperne (f.eks. i forbindelse med studiet) en del. Og selvfølgelig lidt stalking, i ny og næ..

  Svar
 6. Maja says:

  Jeg ELSKER at facebookstalke folk!
  Så er det sagt. Og den meget udmærkede ‘hide’ funktion (hedder det unsubscribe nu?) gør jo, at man nemt kan slippe for baby/fodbold/ligegyldig mad/ligegyldighed generelt – og så har man LIVE sladder tilbage – Åhh, det er godt 🙂

  Var i øvrigt flad af grin over denne meget politisk ukorrekte guide til at undgå at være pisseirriterende på facebook:
  http://sandhedomalt.blogspot.com/2010/12/darlig-facebook-stil-en-manual-i-at.html

  Svar
 7. Ask Hybel says:

  Kender følelsen, og gør det samme – har for nyligt dykket ned i diverse tal pga en fagartikel om emnet, og det handler oftes alene om respons. Vi bevæger om der hen hvor vi får den, især online. Måske ikke et overraskende resultat, men det rykker da lidt ved ens selvbillede :/

  See you on the flipside …

  Svar
 8. Yasmin says:

  Jeg har i mange år virkelig også været super skeptisk overfor Facebook og brugen af det. Jeg kan stadig godt få seriøst ubehag i kroppen, når folk deler fuldstændig unødvendig bullshit via deres Facebook. På den anden side ville jeg på ingen måde undvære mediet – både fordi det virkelig gør mange ting meget lettere i forbindelse med aftale eller planlægning, men også fordi jeg ligesom dig elsker at snage!

  Svar
 9. Malene says:

  Har også overvejet at slette min profil. Men desværre foregår der stadig en masse derinde, som jeg ville være ked af ikke at høre om. Så jeg bliver lidt endnu.

  Men når folk skriver noget som: “Glæder sig til pizza om 20 timer” – så brækker jeg mig lidt. Min specialemakker spurgte mig en dag, om jeg tænker at folks liv er sølle eller om jeg synes mit eget er fantastisk, når jeg læser sådan noget… Jeg dømmer desværre nok andre på tarvelige opdateringer.

  Svar
 10. Py says:

  Jeg må indrømme jeg synes det er hyggeligt at følge med i mine venners mærkelige facebook-updates. Men det er nok også fordi jeg kun følger med i dem jeg kender forholdsvis godt – er meget taknemmelig for at man kan “slukke” for folk man ikke gider høre på..
  Til gengæld… fattede jeg aldrig myspace. Vil meget gerne høre hvorfor det var så fedt, for jeg kome aldrig rigtig ind i det..

  Svar
 11. Nanna says:

  Åh ja… Hvis ikke det var fordi, at jeg ville miste kontaktinfo på så mange mennesker, så var jeg ude af dér…

  Svar
 12. Rachel says:

  Er åbenbart den eneste der elsker Fb – men det gør jeg! Er også mega morsom derinde!!;)

  Og jeg hellere have Fb venner der skriver “skal købe ind til tærte” end folk der vaguebooker og skriver “Hvorfor livet sådan?” eller “hvad mon der sker?” – OMG skriv det nu bare for fanden!!!

  Rachel:)

  Svar
 13. Tina says:

  Er ret enig. Men tilgebgæld så forstår jeg ikke hvad forskellen er på facebook og titter, det er ligesom om der er en diskurs/kultur om at der må man gerne skrive om alt – altså på twitter men på FB er det no go og plat?
  Altså du bruger selv have eksemplet, og jeg tænker tit det sammen – indrømmet. Men alle de hundredvis af twitter opdateringer med hvad folk spiser, tænker osv. Hvordan er det anderledes!?! 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *