Skal, skal ikke?!

Synes pludselig min lille dreng er blevet meget stor….
Photobucket

Jeg skal være helt ærlig og sige at jeg har det ret ambivalent med koncept udflytterbørnehave. På den ene side elsker jeg ideen (det var den side, som smed den på “ønskelisten” i sin tid), særligt fordi Otto er en ude-dreng, på den anden side bryder jeg mig ikke helt om ideen om at smide ham på en bus hver morgen (hadede selv det der vinkeshow, da jeg var barn) , og så er der alt det praktiske, hvad hvis han bliver syg, eller hvis jeg en dag vil hente tidligt/aflevere sent? Det bliver pludselig til et projekt, da udflytteren ligger en time væk, med det offentlige (20 min i bil) …. Bom bom. Jeg er splittet, helt vildt!

Hvad er jeres forhold til udflytterbørnehaver? Vil skide gerne høre jeres mening.

26 replies
 1. Maria says:

  Fast læser af din blog – super skøn!! Men har aldrig kommenteret, men her må jeg give mit besyv med!
  Helt afgjort skal!! Hvis du i øvrigt synes godt om institutionen. Der er mange fordele som opvejer “vinkeshowet” bla er alle børn sammen hele dagen – man undgår den dårlige samvittighed de dage man henter sent og øjestenen er den sidste tilbage på stuen.. Men først og fremmest er det bare så sundt for ungerne at være ude så meget som muligt. Min egen søn var konstant syg i vuggestuen. Så startede han i udflytterbørnehave og siden har vi kun haft fornøjelsen af skoldkopper, en omgang børnesår og lidt forkølelse af og til – nu bliver han snart 11!

  Svar
 2. Sabrina says:

  Heej 🙂

  Jeg læser din blog dagligt og elsker den. Du fanger mig virkelig med den måde du skriver på, og uden at lyde som total-stalker-agtig-du er min bedste ven, så føler jeg bare at man kan mærke dig igennem det du skriver og det er rart. En afveksling til de typiske mode-blogge der “kun” skriver om hvad de køber osv.
  Anyways …
  Vil bare sige, at min lillebror gik i sådan en ude-børnehave og dét er helt sikkert noget jeg vil gøre for mine børn, når jeg når dertil.
  Det er en helt anden måde at være i børnehave på og de lærer at underholde sig selv og være glad for at være ude i naturen i al slags vejr, hvilket jo er vildt sundt. Og som tiden er i dag, hvor alt går op i at man sidder med computer og iPad osv., så syns jeg helt sikkert man skal holde fast i at man sagtens kan have det sjovt udenfor uden teknologi. Giver det mening? :b
  Jeg synes i hvert fald det er en god ide og min lillebror og hans børnehave-venner var vilde med det.

  Ja, det var det.

  Kærlig Hilsen Sabrina fra Randers 😉

  Svar
 3. Line says:

  Århh.. totalt misundelig..
  Jeg ville virkelig ønske at der fandtes udflytter børnehaver i vores kommune, så havde jeg helt sikkert skrevet min Magne op til en. Jeg syntes det er rigtig fedt at de er så meget ude, og bliver stimuleret på alle fronter. Kan godt se dit dilemma med at hente tidligt, men jeg syntes bare der er SÅ mange fede ting ved at være barn i skovbørnehave.. Så jeg stemmer for.. Og hvis du ikke vil have pladsen, så giv den lige videre – har som sagt selv en der skal i bh deromkring.. 🙂 Mange hilsner fra Line

  Svar
 4. Luna says:

  Hej Cecilie.

  Jeg anede ikke hvad en udflytterbørnehave var, men kan forstå, at det er det samme som det vi kalder skovbørnehave. Jeg ville ikke vælge det til William, men han er heller ikke et udpræget udebarn. Hvis Otto er udebarn, ville det sikkert være fedt til ham, men jeg ville stadig tænke på din situation, som enlig mor uden bil. Det gør altså det hele noget besværligere, at man er afhængig af hvornår en bus går.

  Luna 🙂

  Svar
 5. Mila says:

  Hejsa,

  Jeg vil gerne dele mine tanker med dig da jeg selv har to unger i samme alder. De begynder dog i ny intergeret inst. på torsdag grundet skilsmisse. Så her er beslutningen truffet.

  Mine drenge elsker os at være ude – men, og der er altid et men.

  Jeg syntes ikke om at mine unger skal ud og køre bus hver dag – jeg er så ræd for at den skal køre galt.
  (Og uden at jeg skal fremstå som en crazy woman, så skyldtes det at jeg selv har været ude for et uheld på den fynske motorvej hvor jeg både smagte på autoværnet i højre og ventre side).

  Men endnu tungere på vægtskålen vejer beslutningen om at jeg kender pædagoger der er i udflytterbørnehaver der nogle gange ikke ved hvad de skal svarer nogle af ungernes forældre når de spørger om de har haft en god dag. De har nemlig ikke set dem i lang tid af dagen, fordi de tuller rundt for sig selv på den der kæmpe grund. Og det er ikke fordi det er dovne pædagoger – de er bare for få.

  Jeg kan os godt lide at jeg har mulighed for at hente dem når de er syge, jeg ville ikke kunne rejse land og rige rundt, jeg er alene mor og har ikke bil. Jeg har brug for fleksibilitet.

  Og ja, så syntes jeg os det lyder til at være rædselsfuldt at skulle være ude i alt vejr. Ungernes fætter, har sovet lur på jorden under et træ. Det er helt galt.. hehe..

  Glæder mig til at hører hvad du beslutter…

  Vh mila

  Svar
 6. Louise says:

  Nu er jeg lige den kedelige og måske politisk ukorrekte (jeg synes i hvert fald der er en tendens til, at udflytterbørnehaver opfattes som det eneste sunde valg for de små), men det der udflytterbørnehave passer altså hverken til vores temperament eller familieliv. Dels ville jeg have det virkelig svært med at lade mine børn køre i bus hver dag (fordi jeg er latterligt bange for trafik), dels benytter vi os ofte af at aflevere senere og hente tidligere, end det ville være muligt i en udflytterbørnehave, og manglen på den fleksibilitet ville være lidt svær, synes jeg. Og nå ja, så har vi heller ikke bil, så det sparer os altså for nogle ærgrelser, når der nogle gange er afvigelser fra den normale rytme (eller vi har glemt noget), at man kan gå til børneren på få minutter. Vores ene barn er i øvrigt også udpræget udebarn, og vi har aldrig savnet frisk luft til ham, selv om han har gået i en institution inde i København. Når det er sagt, synes jeg selvfølgelig, at man skal vælge den institution, man tror, barnet bliver mest glad for. OG så bliver man naturligvis også nødt til at tænke på, at det med pladser i København ikke er at spøge med, så hvis alternativet ikke er i orden, er det da bare med at slå til og være glad for det. Pøj pøj med beslutningen.

  Svar
 7. Liv says:

  Vores søn gik i alm børnehave. Han var angst for alt med vinger (og er det stadig – 16 år!), mens vores datter er en rigtig ude-pige, og hun har gået i en delvis udflytter. 1 uge hjemme, 1 uge i ‘hytten’. Det var den fantastiske kombi! Hvis vi kun havde fået valget ‘udflytter’, havde vi taget imod til hende. Ikke til ham!

  Jeg har læst en artikel, der hævdede, at børn, der kom i naturen på daglig basis, blev mere empatiske, socialt kompetente og gladere børn…. De kan trække sig fra dem, de ikke bryder sig om, hvilket kan være svært på gul stue, de kan bedre selv sætte tempoet, og de lærer en hel masse, hvis pædagogerne i institutionen formår at bruge naturen som uderum.

  Skal de til et hus, eller er det en af de rigtig seje – hvor de blot sættes af et sted i skoven, og bliver hentet 7 timer senere??

  Svar
 8. Maria says:

  Hej Cecilie Min søn gik i en, hvor de var to uger ude og to uger hjemme Det syntes vi var ret perfekt Du kender måske børnehaven: hestestalden på eskildsgade Men selve stedet er temmelig ustruktureret og slidt i kanterne så det vil jeg egentlig ikke anbefale Det der var fedt v udflytter var at J kom hjemlig viste ting om bænkebidere, mynte og mad på bål. Det synes jeg er fedt, når man nu har valgt at slå sig ned på stenbroen. Han var heller aldrig syg. Men han hadede det også sommetider Både busturen og madpakker i regnvejr. Vores datter skal ikke i udflytter, jeg tror ikke hun ville trives med det Hun har brug for lidt mere ro og tryghed Jeg tror det handler meget om barnet Men skal jeg være ærlig tror jeg egentlig det var os, der var mest vilde med, at han var så meget ude! Lang smøre Synes børnehavevalg er lidt svært Pøj m det!

  Svar
 9. Natascha says:

  Vores ældste, en nu 10 år gammel pige, gik i skovbørnehave. Det var perfekt til hende. Vi boede i byen i en lille lejlighed og ude i skoven fik hun så mange fantastiske oplevelser. Hun elskede den børnehave! Det krævede llidt tilvænning, garderoben blev lidt større, for vi vægtede højt at hun havde godt udetøj og altid to flyverdragter, regnsæt osv. Og vi skulle lige vende os til, at hun kom hjem på et betemt tidspunkt. Men det blev aldrig et problem. Et par gange lånte vi en bil og hentede hende i skoven, 20 min i bil, og ellers blev de korte dage lagt på hjemmedage, som de f.eks havde ved fødselsdage, teaterforestillinger, hårde vinterdage osv. Der var mange bonus’ er; hun blev fortrolig m naturen, vant til at gå længe, lave bål og så var hun kun syg 3-4 gange på 3 år. Noget anderledes end i vs, hvor hun ofte var syg. Og noget anderledes end de to første år i SFO, hor hun var syg en gang hver måned. Og endelig så var der langt mindre kønsopdeling i børnehruppen, for alle brugte jo naturen til at lege med ( og ikke lyserød barbiehalløj vs biler som i lillesøsters børnehave. Vi er flyttet siden og fik ikke mulighed for skovbørnehave her i 2. omgang). Så hvis Otto er glad for at være ude, så tror jeg I bliver glade for udflyttermodellen.

  Svar
 10. Stine says:

  Jeg er helt vild med ide’en om at by-børnene kommer ud i naturen. Og her kommer MEN’et… Vi har selverkendelse nok til at vi ved, at vi alt for tit vil komme for sent ud af døren og jeg sammen med min datter ville stå og glo efter bussen der lige er kørt… Derudover er det enormt upraktisk at skulle hente et sygt barn med det offentlige og have en laaang tur hjem! (vi har ikke bil eller nogen vi kan låne). Hvis jeg var dig villle jeg skriv en plus/minus liste (ha-ha). Det gjorde vi selv mht vuggestuen hvor valget stod mellem at der bliver serveret frokost i den ene og ikke i den anden men som til gengæld har weekendåbent (vi begge to arbejder lørdage)! Held og lykke med beslutningen!

  Svar
 11. Cecilie says:

  Hej Cecilie

  Jeg skal have Pelle i en udflytter børnehave og det er jeg rigtig glad for, fordi det bliver dejligt for ham at komme lidt ud af byen og få noget frisk luft og slå en pind i en vandpyt i nogle nye/andre omgivelser. Jeg ved ikke om han er et udebarn – men det bliver han vel… pædagogerne virker søde og glade for at være ude med børnene hele dagen. Egentlig tror jeg ikke det er så anderledes i forhold til en alm børnehave (det er lidt en art Fluernes herre, det der børnehaveliv – hvad enten det der foregår ude eller inde), andet end selvfølgelig busturen og ja det er langt, men det er vel et spørgsmål om rutiner. Jeg forestiller mig, at jeg ofte kommer til at aflevere Pelle før bussen kører, hvilket foregår i den vuggestue hvor han går nu og så henter ham ved bussen når de kommer hjem, så skal vi ikke vinkeshowet igennem.. Jeg er ikke så bekymret for busturen, især ikke efter sidste uheld her på Østerbro, jeg tænker at hvis en bus kan falde 5 meter ned fra en bro uden, at der er børn der kommer alvorligt til skade, ja så sidder de trygt i sådan en bus (7-9-13 og kæmpe bank under bordet). Så alt i alt tror jeg, at det bliver godt for Pelle, at løsrive sig lidt fra “perleplademafiaen” og komme ud på græs…

  Kh
  Cecilie

  Svar
 12. frede says:

  Jeg har ikke selv børn, men jeg har selv gået i udflytterbørnehave, da jeg var lille… for 20 år siden. Jeg var virkelig glad for det og ser tilbage på det med stor glæde, på trods af den der vinkesituation, busturen (med opkast som fast indslag – ikke fra samme barn dog) og det der med at være langt væk fra sin mor, når man savner hende. Men jeg tror at de ting, er noget der bare følger med. Jeg ville i hvert fald ikke have haft en bedre børnhave oplevelse hvis, jeg ikke skulle køre i bus, savne min mor og kaste op. Det lyder måske underligt, men tror bare det lige niver lidt i starten og så bliver det rutine og en stor glæde for din søn at klatre på træstammer, lege med regnorme og grave huller. Det var det i hvert fald for mig – (det betyder så at du kan risikere at få et barn der er panisk angst for insekter, jord og hippier, som jeg er blevet det ;)) men jeg er sikker på at du selv bedst kan mærke efter hvad der er rigtigt, både for din hverdag og for din søns velbefindende. KH F

  Svar
  • Emily says:

   What Frede said 🙂
   Er også skovbørnehavebarn og det var så sejt, er dog modsat Frede blevet mægtig glad for jord, insekter og hippier også som voksen 😉

   Svar
 13. Sarah says:

  Hej Cecilie

  Det er første gang, jeg kommenterer men har fulgt med i laaaaang tid. Før J, før Rachel og Nannas anden graviditeter, før Freelancers annoncering af barn nr 2….før; ja længe. Har aldrig kommenteret før nu.

  Jeg har selv datter i skovbørnehave – hun går ud til maj. Jeg havde også mange overvejelser omkring det og især det med ufleksible hente/kommetider var en af de ting, jeg overvejede mest. Nåh men jeg vil bare sige, at vi har været så glade for det!
  Færre sygedage, større kendskab til naturen og skovbundens dyr (yikes), planter (moar, ved du godt at man kan spise skovsyre?), indførelse i spejderting: bål, snobrød, hjemmelavet suppe over bål etc. Større følelse af at have en hverdag hvor man har ansvar for sig selv (især som 4,5-5 årig) – altså huske at skifte sokker hvis våde, tage sine ting med hjem, fortælle hvis noget tøj ikke er godt at have på etc. Derudover oplever de mange ting (finde døde dyr og begrave dem, holde lucia og lave lygter, tage til stranden og gå på det frosne vand, finde troldetræer og høre historier om trolde) som gør, at en tur på legeplads i weekenden er nok for at dække eventyrlysten. Minus: præcis aflevere/hentetid, større garderobe (mere mudder-tisse-vasketøj), hårde dage hvor barnet er dødtræt og grædevorn når man henter (men nogle gange kan busturen være brugt på en lille lur). Vi har aldrig anset busturen for spildtid, for de hører lyttebøger og synger og har deres egne ritualer for turen. Os forældre får hver dag en SMS kort inden bussen kommer, hvor vi får en lang beskrivelse af, hvad de har lavet den dag, så vi kan tale med børnene om det.

  Alt i alt: det er super dejligt at hente et træt mudderbarn der har lært om rævens unger og spist skovsyre, men det er også en hård struktur. Dog har jeg vænnet mig så meget til det, at det er praktisk at vide, at hver dag er hun bare i børnehave fra 0830 og ikke tidligere eller senere.

  Vi vælger os skovbørnehave til lillebror, når han skal i børner.

  Held og lykke med det – håber det bliver godt uanset hvad du vælger.

  – Sarah

  Svar
 14. Lou says:

  Jeg har som pædagogstuderende både arbejdet i en alm. børnehave og en udflytter. Og mit bedste råd til dig må være, at du tager med i udflytteren en hel dag for at observere. Jeg kan se gode ting ved begge typer institutioner, men ikke alle børn kan være en hel dag i 2-3 år i en udflytter, så du skal tænke over, hvad der er bedst for din søn og hvad han kan, fremfor alt. Den udflytter hvor jeg arbejdede kan jeg bestemt ikke anbefale. I hovedtræk var nomeringen blandt ansatte for dårlig og hytten for ringe. Den var så lille, at alle børnene ikke kunne være derinde på samme tid. Pædagogerne havde den holdning, at børnene skulle være ude i samtlige 6-7 timer, pånær under frokosten, for det havde de godt af, i alt slags vejr, og så var der ikke mere at snakke om!! Det var vinteren 2010 hvor der var så koldt og meget sne, at jeg arbejdede der. Børnene frøs og græd, og blev syge fordi deres strømper blev våde i løbet af ingen tid. Men lige meget hvad måtte børnene ikke komme ind, for “de bybørn havde så godt af at være ude” Det endte med at de, også de store piger på 5 år tissede i bukserne med vilje, for så vidste de, at de i det mindste kom indenfor i 15 min. for at skifte tøj.. Åh det var så forfærdeligt, og jeg ville ikke anbefale det til nogen.. MEN der er jo også rigtig gode udflyttere. Men som sagt, tjek forholdene ud med egne øjne, og helst en helt normal hverdag hvor de er x antal børn og pædagoger med i hytten. – Kør med dem derop og hjem igen, så kan du også se, hvordan sådan en bustur kan foregå 🙂 (Vi havde ikke pauser der hvor jeg arbejdede. Ledelsen sagde, at vores pause var den 1/2 time frem og tilbage i bussen! Ja tak, prøv at holde pause i en bus med 25 børn!!) PS. Tak for en skøn blog og en masse gode historier, nyder at læse den hver dag..

  Svar
 15. AnitaB says:

  Hejsa 🙂

  Så vil jeg da også lige prøve at komme med mit besyv, som pædagog og moster til en skøn dreng der går i naturbørnehave!
  Jeg er selv stor tilhænger af at storbybørnene kommer ud af byen, ud i naturen og oplever den kontrast der uden tvivl vil være.. Oplevelserne vil være en hel hel anden og noget jeg er sikker på Otto, hvis han er en rigtig ude-dreng, vil sætte ekstra meget pris på!
  Min nevø som er 3, startede i skovbørnehave for et halvt år siden, og med mig som stod lidt på sidelinjen og var lidt skeptisk – han var jo ihh og åhh så lille og alle de store ville sikkert tromle ham over.. Og ikke nok med det, så skulle han med bus hver dag for at transporteres ud til deres skovhytte på et fast tidspunkt! Vidste at det for hans mor ville blive en kæmpe hurdel at få det til at passe ind.. Men nu et halvt år senere er al min skepsis manet til jorden. Han klarer det helt ekstremt godt og ELSKER at være ude hele tiden og så igen.. Hente/bringe-situationerne er dem der er værst – for det kører jo på faste tidspunkter. De få dage han skal hentes tidligere så må hun hoppe på den offentlige transport ud af byen for at hente ham – men de dage er der ikke mange af (For han bliver tosset hvis han bliver hentet tidligere – igen fordi han simpelthen elsker den frihed og mulighed for at være ude).. Hun har fået det til at fungere dem. For min nevø nyder så meget af at være SÅ meget ude, han er uden tvivl en ude-dreng.

  Og ja ja, de bliver også stimuleret og er ude i en almindelig børnehave, men det er bare ikke helt det samme. Pædagogerne i en naturbørnehave er der fordi det er dét de brænder for og det skinner igennem og smitter af på børnene.. I begge typer børnehaver er der jo mulighed for at sidde og lave perleplader eller tegne en tegning! Og værdierne er højst sandsynlig meget ens – bare med naturen som en medspiller og et rum for leg, læring og udvikling på en helt helt anden måde i en naturbørnehave kontra almindelig børnehave.
  Jeg vil selv elske at arbejde i en naturbørnehave, men dem er der ikke mange af her hvor jeg bor.. Men trods det, så slæber jeg børnene med ud så ofte og meget jeg kan! Der er højere til loftet – der er ingen der brokker over støjniveauet og hovedpine, man kan lege opdagelsesrejsende der leder efter sjældne og spændende dyr.. Naturen er bare et fantastisk rum, hvis man er en udedreng/pige og der er udflytter/naturbørnehaver jo en ekstra fantastisk mulighed..

  Hold da magle det blev langt.. Selvom jeg prøvede at fatte mig i korthed! Sorry 😉 Og håber det gav mening..

  Fortsat god weekend..
  ..Anita

  Svar
 16. Sara says:

  Jeg er en af dine ret unge læsere, og selvom jeg ikke har børn eller planlægger at få børn lige foreløbig, så vil jeg alligevel komme med mine tanker om dette…

  Egentlig var jeg ikke særlig glad for idéen om udflytterbørnehaver, men jo mere jeg tænker over det synes jeg det bliver bedre og bedre… Fx. synes jeg at det er virkelig (!!!) vigtigt at få Københavner-børn ud af byen så meget man kan!

  Jeg går lige nu i 2.g på et gymnasium i København. I min klasse er vi 4 elever som er tilflyttere, og når vi engang imellem har været på udflugter har det været meget tydeligt hvem af os der har prøvet at lege i mudder og oplevet lugten af gylle.. Alle “de rigtige” Københavnere har brokket sig SÅ meget over naturen, over at skulle trække deres kuffert på græs og så videre…. Jeg tror det er et klart tegn på at de som børn ikke har været nok ude af byen og opleve naturen, og at den natur de har oplevet har været Frederiksberg have og legepladsen nede i gården…

  Så jeg synes at du skal gøre det! Gi’ Otto chancen for at lege ude i naturen og undgå at blive en af de naturskræmte Københavnere der findes alt for mange af! 🙂

  Svar
 17. mig says:

  En af de gode ting ved udflytterbørnehaver er, at alle børn bliver hentet/bragt på nogenlunde samme tidspunkt. Dvs ingen lege der bliver ødelagt fordi ynglingskammeraten bliver hentet før tid. Ingen problemer med at falde ind i en leg, fordi man bliver afleveret senere end de andre. Ingen der skal opleve, altid at være den der bliver hentet sidst (som jeg fx altid gjorde, da jeg var lille). Bortset fra det, må jeg give en anden læser ret; tag med derop og få din egen fornemmelse af stedet. Der er stor forskel. En times kørsel synes jeg er lang tid, men måske er det en hyggelig tur med diverse ritualer?

  Svar
 18. kimberly B. says:

  Da jeg var mindre gik jeg i udflytterbørnehave og jeg husker den dag idag 16 år efter, tilbage på det som nogle af de bedste barndomsminder jeg har! jeg elskede at være der og det er noget jeg ikke vil være foruden ! syntes helt klart du skal sende Otto afsted! det kan godt være det med vinkeriet, men han kommer kun til at tænke på det ( ikke for at lyde ond 🙂 !) i kort tid, fordi der er sååå mange spændene ting han kan glæde sig til !

  Svar
 19. Loa says:

  Vi valgte udflytter fra, fordi vi tit kan hente tidligt og bringe sent. Og det er SÅ fedt en gang i mellem at hygge til kl ni eller gå på cafe kl halv tre. Det har betydet vildt meget for os. Og de leger en masse ude hver dag. Det vi får er selvfølgelig ofte indendørs projekter, men de er nu også ret fede med fx drager og teater. Det er som alt andet på godt og ondt. Og for lige at trække et par ikke så lækre ting ved udflytter frem- hørt fra venner – hvis du har svært ved at putte om aftenen og de sover i bussen, kan det blive meget sværere plus nogle synes, at deres børn ikke bliver så skoleklare. Men som sagt det sidste er ikke del oplevet, synes bare de andre historier skulle med.

  Svar
 20. Lene says:

  Hmm..havde altid troet, at jeg ville synes, at det var det rette for mit barn. Nu har jeg bare fundet ud af at hun er meget stillesiddende og bevæger sig næsten ikke rundt udenfor, så hun ville fryse og ikke trives i de kolde måneder. Så det kommer vel helt an på, hvilket barn man har.
  Hvis Otto er meget aktiv, vil det da være et kæmpe plus, at du kan have alt hjemmehyggen med ham, og at alt det vilde udeliv foregår i institutionstiden. Er sikker på at du nok skal løse alt det praktiske, hvis du siger ja…

  Svar
 21. Dot says:

  Jamen dette emne har jeg jo en holdning til : Thumbs down.

  Jeg elsker de korte dage, de findes ikke i udflytter.

  Mine svigerforældre (nedturs-af-slagsen) er begge skolelærere og fortæller kedelige historier om udflytter børn der simpelthen ikke kan trives i klassens rum, fordi de ikke har prøvet den ‘form’. Der er for lidt plads, de er jo vant til at have al plads i hele verden.

  Jeg ved fra min den store, at skole-skridtet er stort nok i forvejen, og jeg er rigtig glad for at han ikke også havde dét at bøvle med….

  Sidste argument : det er ALT for langt væk IMO. Det er skideskønt at du vil gøre det for ham, men han får jo verdens længste dage med al den transport, og det er vist ikke det der er mangelvare når man er ene forælder på pinden ( I know)

  Så jeg siger no go 🙂 Håber du kan bruge det til noget 🙂
  Mvh Dot.

  Svar
 22. Lullue says:

  Jeg ville aldrig putte mine børn i udflytterbørnehave! Mest på grund af den manglende fleksibilitet omkring hentning/bringning, og den lange tid de skal sidde i en bus. Ville heller ikke synes det var fedt at skulle være ude i naturen i koldt og vådt vejr – og hvor lyder den historie Lou fortæller forfærdelig, med børn der skulle tisse i bukserne for at få lov at komme ind og få varmen! Selvfølgelig er det godt for børn at komme ud, men der kan en god stor legeplads også sagtens bruges. Den københavnske børnehave min datter går i, har f.eks. både klatretræer, græs, bakker, bålhytte og køkkenhave (tror nu også vi er heldige i dét henseende). Min datter er (7-9-13) stort set heller aldrig syg, selvom hun var det konstant i vuggestuen, så tror ikke på sygdomsfrekvensen har noget at gøre med om det er en udflytterbørnehave eller ej. Der hvor vi bor er der mange udflytterbørnehaver, fordi Københavns kommune ganske enkelt mangler institutionspladser, og jeg må indrømme at jeg lidt synes det er en lappeløsning. Der er flere i min datters børnehave som først har gået i udflytterbørnehave, fordi de kun kunne få plads dér, og siden har de så fået plads i en “rigtigt” børnehave. Den løsning kan man jo til nøds også vælge, selvom institutionsskift altid er lidt ærgerlige.

  Svar
 23. Jane says:

  Det er let: Flyt til Jylland :-). Vores børnehave har legepladser, bålplads, mudderbakker, skov (!), mooncarbaner und so weiter & frit areal på størrelse med fodboldbaner. 3 minutters kørsel fra hvor vi bor, i villakvarter med mange børn (og selvfølgelig egen have) og 10 minutter på cykel til centrum af mellemstor provinsby. Godt nok skal jeg bruge 35 minutter på at køre til Århus hvis jeg savner Salling, men man kan faktisk vænne sig til meget…

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] husker måske mit børnehave dilemma for noget tid siden? Jeg endte jo med at sige ja tak med en smule blandede følelser. Men […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *