Sig det med grønt

Jeg har sagt det før, jeg kender de bedste mennesker i verden. Jamen det gør jeg!
F.eks. har en af dem sørget for, at der et par gange om måneden kommer sådan en hjem til mig:
Uploaded from the Photobucket iPhone App
Uploaded from the Photobucket iPhone App

Ahmen suk hva?!
Kan eddermame godt anbefales… I fredags var første gang og det er seriøst genialt ikke at skulle stå i supermarkedet og rage på grøntsager (ja jeg rager!), det ligger alt sammen i mit køleskab nu og det er helt pænt og grønt og økologisk og speltagtigt.
Bare man kunne bestille sådan en kasse, til resten af ens liv…

Men nu spørger jeg så lige, hvad fuck skal jeg gøre med en fennikel?? Det er sgu da en sær fætter… Jeg kan godt lide det, faktisk. Plejer at spise den rå i salat, men vil egentlig gerne prøve noget andet, og så er det måske lidt optimistisk at få en fennikel salat i ham den 2 årige.  Kan man f.eks smide den i noget pasta bolognese eller hvad? Jeg spørger bare…

Kunne selvfølgelig også bare blende hele molevitten!

26 replies
 1. Amaya says:

  Pip fra en ny læser :o)

  Prøv at putte den i wokmad – eller lav sådan nogle små poser af sølvpapir, put fisk i (sej, torsk eller hvad du nu kan lide), fennikel, løg, lidt hvidvin og krydderier. Det smager skæppe skønt!

  Svar
 2. Julie says:

  Den er lækker ovnbagt med lidt olivenolie og et par dryp citron 🙂
  Så smager den heller ikke helt ligeså kraftigt – måske lidt mere spiseligt for en 2-årigs smagsløg

  Svar
 3. Jdane says:

  Den er god sammen med andre grøntsager med omtrent samme konsistens/hårdhed i et fad med lidt olie og honning, salt, peper og timian i 200c i kold ovn. Ca 20 min – mærk efter med en gaffel hvornår de er spisefærdige. Supergodt som tilbehør til det meste.

  Svar
 4. Julie says:

  Det der fisk i papir lyder ret godt!

  Tror nok heller ikke min fantasi ville række længere end til at blende det eller lave noget the! Og det er altså KUN fordi jeg ammer, at jeg ved der findes fennikel the! Det smager godt, det sagde helsedamen selv.

  Jeg aner ikke hvad man bruger det til. Men jeg glæder mig til at læse det!

  Svar
 5. Anine says:

  Du kan sagtens smide den i en omgang bolognese! Eller hakket den fint sammen med løg og stege det i olie til det bliver ‘blødt og sødt’ – stegning mildner den ellers skarpe smag den har. Så kan det fx. blandes med cous cous og smages til med olivenolie, citronsaft og en god håndfuld hakket persille. Er virkelig godt til både fugl, fisk og kød 🙂

  Svar
 6. Louise says:

  Den er super god i gryderetter sådan en fennikel dér…
  Og eller så riv det fint (evt. på et mandolinjern) og bland det med en dressing af olivenolie, lidt citron, salt, peber og sukker. Det smager SUPER godt som tilbehør, og er jo meget enkelt at gå igang med.

  Svar
 7. Blå Solskin says:

  Kantinen på min arbejdsplads putter ofte fennikel i gryderetter der er lavet på oksekød. Ofte med et skvæt rødvin i. Det smager godt! Så jeg forestiller mig, at fennikel i en bolognese slet ikke ville være skidt.

  Svar
 8. Marie says:

  Den er god i fintsnittet rå udgave sammen med appelsinstykker. Husk også at bruge det grønne af toppen (hvis den stadig sidder på). Det smager vildt godt. Marinér med olivenolie og lidt eddike og drys lidt hakkede mandler på.

  Plejer også at ovnbage den sammen med andre rodfrugter med citron, olivenolie og hele hvidløgsfed. Det er rigtig godt til fisk.

  Svar
 9. Thomas Broge-Starck says:

  Du kan smøre den godt ind i olivenolie, og smutte den op bagi. Så har du en dejlig frisk ånde efter få timer.

  God fornøjelse!

  Svar
 10. Lotte B says:

  På panden stegt i smør sammen med gulerødder lidt salt…og birkes, hvis du har det…
  Og ellers i osso buco med noget rødvin og andet grønt…

  Svar
 11. Line says:

  Skær den i kvarte og vikl bacon omkring. I ovnen i et ildfast fad. Det er godt. Alt er bedre med bacon.

  Svar
 12. Kaia says:

  Jeg snitter den i tynde skiver og lægger den i i et ildfast fad med løg i tynde skiver, finthakket citrongræs og laksesteaks. Så krydrer jeg med salt og peber, hælder en smule olivenolie over og til sidst en dåse flåede tomater. Ind i en foropvarmet ovn på 200 grader pg ca 15-20 minutter midt i ovnen (Afhængigt af laksens tykkelse). Til sidst en smule revet limeskal og saft over.

  Håber du kommer med feedback på hvad du gjorde med den, og ikke mindst om hvorvidt det var Hit eller Miss 😉

  Ha en god mandag!

  Svar
 13. Fie says:

  Den kedelige og nemme (men alligevel lidt lækre, når det krydres med fennikel): Jeg plejer tit, når jeg laver rodfrugter i ovnen, at skære en fennikel ud og putte den. Det gør rodfrugterne lidt mere spændende og samtidig bliver smagen af fennikel ikke så skarp, hvilket sikkert er at foretrække med en lille én.

  Svar
 14. liv says:

  supper med fennikle i er genialt, smagen ændre sig fuldstændig (ikke at den oprindelig ikke smager godt)

  Svar
 15. Helle says:

  snit den sammen med peber, rødløg, hvidløg (!), små cherrytomater, evt lidt kål, godt med groftkværnet peber og havsalt.
  Sautér i olivenolie, kort, og smid panden ind i ovnen – gerne med en kvist frisk merian i (el anden krydderurt, som du kan li).
  Lad det simre en halv times tid.
  Voilá en lækker pastasauce 🙂
  … noget ratatouile-wannabe..

  Svar
 16. Cecilia says:

  Fiskefad: snittet fennikel, snittet hvad du ellers har, fisk i filet stk – hvid fisk helst, rejer eller kammuslinger ellrr ingenting hvis du ikke har,madlavningsfløde, philadelphia ost. Svits grønsager først fx i lidt karry eller bare salt. Ind i ovnen som lasagne i 30-30 min. Server med ris. Har to små børn der elsker fisk og fennikel på den måde!

  Svar
 17. krumme says:

  Du snitter den fint i stave og blander den med to fintsnittede syrlige æbler (helst på mandolinjern, men man kan også bare rive det hele på råkostjernet)
  Så blander du en god håndfuld frisk timian i og smager til med citronsaft.

  Namnam. Din søn vil elske det!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *