Fixerum?? SELVFØLGELIG!!

Jeg elsker Vesterbro. Jeg er opvokset her og kan ikke forestille mig at bo andre steder. Før byfornyelsen for 20 år siden, var Vesterbro et noget andet sted end det er i dag. Jeg har som barn været vant til at se narkomaner på gadehjørnerne og har fundet kanyler på fortorvet. Jeg har set narkomaner skyde deres stoffer de mest mærkværdige steder. Den første tissemand jeg så, var en desperat narkoman som rodede efter en synlig åre til sit fix. Det er grove løjer, og det findes endnu. I et noget mindre omfang, men det er der og det er forkert at lukke øjnene for det. Jeg ønsker ikke at mit eget barn skal se de ting, jeg og hundredvis af andre Vesterbrobørn har set. Oveni det føler jeg enorm sympati for de stakler, som ikke har andre muligheder, det kan fandme ikke være rigtigt at de skal stikke sig selv på åben gade og i baggårde, med beskidte nåle. Det er ydmygende og ikke i orden.

Så selvfølgelig mener jeg at der skal indføres fixerum i Danmark. Der findes indtil videre Fixelancen, hvilket er et mobilt fixerum, som den topseje forening Fixerum står bag. Fixerum har over 120 frivillige og det er et fantastisk projekt, som jeg støtter 100%. Og jeg synes at du skal gøre det samme. Brug et par minutter på at læse mere HER. Du kan på hjemmesiden også se hvordan du kan give et bidrag, det har jeg gjort.

LIKE deres Facebookside her og følg dem på Twitter her.

9 replies
 1. Nina says:

  Hej Cecilie.
  1000 tak for en fantastisk blog – du har givet mig mange gode grin med på vejen! Jeg har fulgt dig før J og før Otto’s nye lillebror. Ja, jeg har faktisk fulgt dig lige siden du sad ved Otto’s seng og råbte “Så sov dog for helvede!”
  Jeg er bare en almindelig gymnasiepige, som har store drømme om fremtiden. Og i fremtiden er der ikke rigtigt nogen børn at skue. Men hold da op… Hvis jeg skal… Så er du mit forbillede. Jeg synes du er så helt utroligt sej, at du klarer alt med oprejst pande. Fuck om man en gang imellem tuder fordi det bare ikke går som man vil have det til at gå – du får altid rejst dig op igen. Et fint ordsprog lyder “Fall seven times – stand up eight”. Selvom jeg ikke kender dig personligt, minder det mig om dig. Af en ung og “enlig” (ved jo, at du hader det ord) mor, så klarer du det helt fantastisk og jeg er sikker på, at du er en stor inspiration for mange både enlige og ikke-enlige mødre i Danmark. Og du virker jo ikke bare til at være en fantastisk mor for Otto – du virker også som en fantastisk sød person! Jeg er sikker på, at Nanna og Rachel er mere end heldige for at have en veninde som dig!
  Det er første gang jeg kommenterer noget her på bloggen, men jeg synes bare du skal vide, hvor helt vildt sej, jeg synes du er!
  Så thumbs up her fra barnepige-landet 🙂 Og et lille kram hvis jeg møder dig i virkeligheden!

  Svar
 2. Emma says:

  Dejligt at du støtter op om det!! 🙂 …men hvis du vil vise respekt til “narkomanerne”, så skal du kalde dem stofbrugere. Begrebet narkoman er simpelthen en fornærmelse overfor brugerne.
  Jeg er selv inde i den kreds som arbejder på højtryk for at få fixerum op og køre og arbejder på caféen Dugnad for stofbrugere og gadens folk på Halmtorvet, og jeg glæder mig så fantastisk meget til at disse fantastiske mennesker skal have lov til at fixe og ryge under anstændige forhold! Og så dejligt at høre at du gør det samme.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *