Atypisk indlæg #2 Hår

Photobucket
Det gik jo meget fint sidst jeg skrev om noget skønhedsrelateret, så det vil jeg prøve igen. Er tit blevet spurgt om hvad jeg gør ved mig hår. Så det vil jeg lige kort prøve at skrive lidt om.
Jeg har naturligt lidt fald i mit hår og havde i lang periode faktisk ret mange krøller, hvor de er blevet af ved jeg ikke(?!) Savner dem! Synes krøller er det pæneste i hele verden!
Hvad jeg gør? Øøøøhm meget lidt. Jeg vasker det med shampoo (Purely Professional) så sjældent som overhovedet muligt og max max max 1 gang om ugen. Skyller det selvfølgelig grundigt næsten hver dag og giver det i øvrigt lidt balsam (Purely Professional) i spidserne når det trænger. Folk bliver altid meget overraskede når de hører at jeg vasker det så sjældent, og mange synes sikkert det er ulækkert. Men faktisk bliver det ikke fedtet længere og det lugter altså ikke (det mener jeg!). Jeg har en virkelig god tørshampoo fra kevin murphy (Fresh hair) som jeg bruger imellem hårvaske, så det ikke klasker sammen. I det hele taget er jeg storforbruger af både tørshampoo og hårpudder, elsker det løft det giver, særligt i nyvasket hår.
Jeg bruger Redkens anti-snap i spidserne når det er vådt, samt lidt saltvandsspray (Kevin Murphy hair resort, eller Anti Gravity) og lader det derefter luft tørre, for det meste går jeg i bad om aftenen, så sidder det gerne af sig selv når jeg står op (er det om dagen, får det med hårtørreren på laveste indstilling). Når det er tørt krammer jeg lidt produkt i (oftest en mousse eller styling lotion. Igen Kevin Murphy). Trænger det til lidt ekstra fylde/krøl, bruger jeg mit glattejern til at krølle længderne og til at vippe det forreste hår bagud. Det får lidt voks (Purely Professional Wax 1) for at samle spidserne og så noget hårpudder i bunden (har pt 3-4 forskellige slags jeg skifter imellem. Favoritterne er lige nu Kevin Murphy’s “Powder puff” og Tresemme “Plumping powder”).
Slut færdig!
Det lyder måske af meget, men det er det faktisk ikke. Jeg bruger aldrig mere end 10 minutter på mit hår, og det er når jeg skal ud. Til hverdag bruger jeg mellem 1 og 5 min.
I øvrigt er jeg typen, som kostant “bobber” mit hår med hænderne (til stor morskab for min omgangskreds), hvilket også er med til at gøre at det sidder som det gør.
Uploaded from the Photobucket iPhone App

15 replies
 1. Malene says:

  Jeg vil gerne høre hvordan du gjorde i overgangen til det med at vaske hår så sjældent? Læste på Twitter at du havde kørt 14 dage uden. Er det bare alm hårvask inden og så bruger du produkter som normalt i de 14 dage? Og hvor længe går der ca. før det stopper med at fedte?

  Svar
  • sneglcille says:

   Jeg brugte en del tørshampoo i starten (nu bruger jeg det 1 eller 2 gange imellem hårvask), men ellers ingenting. Trappede bare stille og roligt op (i starten vaskede jeg hår 2 gange om ugen, derefter 1, osv). Håret vænner sig til det lynhurtigt. De første 2-3 gange når det at blive noget klasket stads, men nu går der alt mellem 8-15 dage inden det begynder at trænge til shampoo. Hvis jeg ingen produkter brugte, tror jeg nærmest ikke det ville have brug for at blive vasket nogensinde. Men jeg kan ikke undvære mine produkter 🙂

   Svar
   • Malene says:

    Taaaak. Er allerede nede på 2 hårvaske om ugen og det går ok. Så tænker det ikke bliver så slemt.

    Men du bruger lidt balsam i spidserne selvom du ikke har vasket det?

    Svar
 2. Sabrina says:

  Jeg nyder virkelig dine “beauty”-indlæg!
  Nu når du vasker hår så sjældent, trænger dit hår så aldrig til en hårkur, eller kan en smule balsam gøre det? Skyller du håret når du er i bad, selvom du ikke vasker det med shampoo? Synes mit hår bliver fedtet, når jeg bare skyller og ikke vasker :/

  Svar
  • sneglcille says:

   Det er jeg glad for 🙂
   Jeg kan godt finde på at give det en kur, men ikke så tit faktisk. Balsam er for det meste nok. Og så har jeg sådan nogle biosilk dråber, som jeg bruger i spidserne når det virkelig trænger.
   Jeg skyller det næsten hver gang jeg er i bad (hvis jeg altså ikke skal ud af døren lige efter, så ryger det i en knold og får ikke vand). Det er et spørgsmål om tilvænning, kan ikke huske hvornår mit hår sidst har været decideret fedtet. Som sagt må man ty en del til tørshampoo i starten. Men det er det hele værd!

   Svar
  • sneglcille says:

   Jep. Undgår dog helst den hårtørrer der, men ja. Det er sikkert mest rigtigt at bruge moussen/ cremen i vådt hår, men det andet virker bedst til mig. Særligt når jeg skal bruge glattejern 🙂

   Svar
 3. Karen says:

  Det er mærkeligt nok virkelig brugbart at høre om dine daglige (eller ugentlige)ritualer omkring dit hår. Jeg har helt anderledes hår end du har, men jeg napper hvad jeg kan bruge. Tak for tøse-info 🙂

  Svar
 4. Hald says:

  Er pjattet med Kevin Murphy! Og er også med på den med minimal hårvask. Fik lavet krøller (på den pæne måde – har nemlig også en fantastisk frisør, der ved, hvordan man undgår stram perma-hjelm, selv når det er helt nylavet. Stort plus!) – hov, langt indskud, men pointen var, at efter krøllerne, har jeg skåret kraftigt ned på shampooen. Og det virker fantastisk. Mit hår og hovedbund har det bedre end nogensinde – og håret lugter ikke grimt. Promise! 🙂

  Svar
 5. Chau says:

  Jeg synes det er imponerende at du ikke vasker det oftere. Det er vildt!
  Jeg ville ønske jeg kunne det samme. Men jeg synes mit hår klasker og bliver fedtet blot efter én dag! Prøver sommetider bare at skylle det, men synes håret bliver fedtet blot efter par timer og klasker.

  En anden ting er også at jeg elsker at lave mad og der kan det ikke undgås at mit tøj og hår kommer til at lugte af mad. æv! Så hvad gør du så der. Evt. kunne man lave mad i en hårcap men det ser jo også mærkeligt ud 😉

  /Chau

  Svar
  • sneglcille says:

   Det er også kun i de situationer at jeg vasker det, altså hvis jeg f.eks. har stegt fiskefrikadeller eller bacon, eller hvis jeg har været på værthus. Så får det lidt shampoo. Men det er virkelig sjældent at det trænger. Det er et spørgsmål om tilvænning, håret bliver nærmest selvrensende efter noget tid, det er ret fascinerende egentlig 🙂

   Svar
 6. Pernille says:

  Jeg har altid fået at vide, at man ikke bare måtte nøjes med at skylle sit hår, så blev det bare mere fedtet. Så jeg vasker kun mit hår, hver 2. eller 3. dag. De andre dage, kommer det slet ikke i nærheden af vand. Kun hårpudder og tørshampoo.
  Men måske skulle jeg prøve din metode? Det er sgu nogle gange lidt besværligt, at gå i bad uden at få vådt hår..

  -Pernille

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *