You got me

Nu skrev jeg jo om musik den anden dag, og det er jeg slet ikke færdig med, der er stadigvæk et par playlister jeg vil dele med jer. Men der er et nummer, som fortjener sit helt eget indlæg. Måske har jeg allerede delt det med jer, det er ikke utænkeligt, men alligevel smider jeg det lige på igen, for det er et af de numre som jeg altid kan høre, uanset sindstilstand. Den er over 10 år gammel, sangen. Og der kan gå langt imellem at jeg hører den, men af en eller anden grund er det altid lige præcis denne at valget falder på når jeg skal vække noget i mig selv, om det er glæde eller vrede eller om jeg bare har brug for at lukke verden ude er sådan set underordnet, denne sang graver sig bare ind i knolden på mig og lukker ned for alt andet. Teksten er så fin, The Roots, Erykah Badu og Eve er alle fucking seje på det. Nummerets omkvæd er skrevet af dygtige Jill Scott, der findes også en live-version af nummeret hvor hun synger (kan helt sikkert findes på youtube, ellers kan jeg anbefale at købe The Roots “Come alive”, som er et live album. Fantastisk!) oveni at sangen er for vild og vækker noget helt særligt i mig, er der en masse gode minder forbundet: Min første lejlighed, metroture sent om aftenen i Paris, store kolde øl i Barcelona, rødvinsaftener i cykelrytters vindueskarm (sådan noget med bare fødder, rødvin direkte fra flasken, cigaretter og høj høj musik og skrålen), lange gåture i frederiksberg have med gravid mave, tudeanfald, forelskelser og så videre.

Gør dig selv en tjeneste, luk alt andet ude de næste 4 minutter, skru op og lyt.
The Roots featuring Erykah Badu (og Eve) “You got me” .

4 replies
  1. Cecilie says:

    The Roots – helt sikkert. Har haft en lang affære med dem, siden jeg fik en cd med dem af min søsters ex, en dj fra NY. jeg var 12 år da jeg fik den og syntes dengang at det var en smule avantgarde i forhold til mine Roxette, Ace of base og Bryan Adams cd’er. “you got me” – er for mig sådan et nummer, der får minderne til at vælte ind over mig – både gode og dårlige. Mit yndligsnummer med dem (for tiden) er “don’t say nuthin” – live er de også helt i orden. Tak for musikken på sådan en lidt grå mandag.
    kh
    Cecilie

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *