Snappy comebacks ….

Jeg synes ellers at jeg er ret god til at formulere mig og til at holde hovedet koldt og så videre. Men jeg er så pissedårlig til at svare igen, når jeg bliver uretfærdigt behandlet. Det er så vildt. Det bliver altid sådan noget ” du er da også bare… øøøhhm… dum… så”. Og så går jeg og brygger på alt det jeg skulle have sagt i stedet. F.eks. da lægevagten talte ned til mig på den der “du overreagerer vist hva lille ven?!” måde. Skulle have svaret: “Luk da røven! klokken er 23, mit barn brænder op af feber. Gu overreager jeg da ej. Biaaatch.” Det blev til, “øøøhm nej altså han har ihvertfald over 40 i feber, og jeg er ret bange, så eeehm ?? … “. Da hun efterfølgende fniste af mig og hånligt sagde “Jaerh! Nåmen så kør du på herlev med ham”, skulle jeg ha sagt “Vi skal sgu ikke til Herlev,  jeg er ret sikker på at han skal indlægges, så Hvidovre it is. End of discussion, er du med??!” (er meget international i mine comebacks åbenbart), det blev istedet til: ” Ok, mange tak. Vi er på vej”.

I dag skete det så igen. I metroen. En proppet metro. Dame skulle ud i en fart og hun havde psyko travlt, jeg blev mast fra begge sider og kunne fysisk ikke flytte mig, det ville dame skide på, så hun skubbede mig til side med ondskab i øjnene og fnøs: “FLYT dig, din fede so!”…. Mit svar??… : ” Hov hov”…

Hov hov… Really?!

18 replies
 1. Stine says:

  Efter mange år, er det lykkes mig at indøve: “GIDER DU GODT AT TALE ORDENTLIGT!”, til dén slags situationer – ikke lige så modbydeligt come back som jeg kunne ønske mig, men til min store overraskelse har jeg lagt mærke til, at folk bliver sådan underligt flove.

  “DÉN TONE ER TOTALT UNØDVENDIG” fungerer sjovt nok også – sådan lidt Maude-fra-Matador-agtigt, men til gengæld ved de “plat-modbydelige” ikke, hvad de skal sige.

  Derudover har du jo tidligere haft succes med slet ikke at sige noget, og sætte uopdragne mennesker i forlegenhed – der var jo ham dér cykel-spasseren, som viste sig at være fra dit arbejde…

  Folk er bare uopdragne – det må man godt påpege. Det kræver bare lidt øvelse… (btw. selv om jeg bruger de indøvede come-backs, så har jeg stadig lange dialoger i mit hoved efterfølgende af, hvad jeg KUNNE have sagt at grimme gloser – tror bare ikke, at det kan undgås, når folk opfører sig dårligt)

  Svar
  • sneglcille says:

   Præcis det samme gør jeg, det med at be folk om at tale pænt og du har ret, det virker.
   Og i virkeligheden kunne jeg jo aldrig finde på at kalde folk for grimme gloser, men det er sjovt at forestille sig, sådan en velformuleret i dit face comeback.

   Svar
 2. Trine Maria says:

  At du ikke kalder hende en fed ko tilbage, gør kun dig til et større menneske (ikke et tykt menneske) men kender godt følelsen af, at blive svinet verbalt uden at have et forsvar klar. Men karma sørger nok for resten. Jeg sikker på, at hende kællingen der kaldte mig for en DUM ko i sidste uge, bliver ramt af dårlig hårdag, kronisk pletskaldethed eller tyfus i nærmeste fremtid. Din skal nok møde noget gris også.

  Svar
 3. Sofie says:

  Jeg synes det var fedt, at du bare sagde “hov hov”! Hæhæ.
  Ville også ønske jeg var bedre til det. Enten svarer jeg tilbage (på en desværre ikke så pænt måde) når det er episoder som du oplevede i metroen, men ellers reagerer jeg på samme måde som dig – og så bruger jeg alt for meget tid på efterfølgende at spekulere på alle de ting der havde været 10000 gange bedre at sige…. Suk. Vi lærer det nok 🙂

  Svar
 4. Cecilie says:

  Heh, ja, vi kan vist alle snakke med om det der..
  Og yes, Maude-approachen tror jeg næsten er den eneste rigtige – heriblandt “hov, hov” og “dén tone er totalt unødvendig” 😀 – Folk ved jo godt selv, at det er dårlig stil at sige sådan noget (oftest, anyway – forhåbentligt da!)

  Noget helt andet! Jeg har undret mig lidt over, hvorfor du ikke er på den der blogroll oppe i toppen.. Er det kun så’n udvalgte bloggere, eller hvad sker der? 🙂

  Svar
 5. Fru Buur Bækgaard says:

  Det kræver bare lidt øvelse. Skulle jeg hilse at sige.

  Det har hjulpet mig at være bilist. For der kan man lige som øve sig i at sætte folk på plads uden at de kan høre det. Som regel.
  Siden jeg gik over til at cykle, er det gået op for mig, at jeg nu ikke længere kan holde kæft.
  Min mand er overbevist om at jeg får et par på hovedet en dag. Men hvis det virkelig er det verden har i sinde at byde mig, fordi jeg ikke finder mig i idioti og uretfærdighed, then bring it on!

  Svar
 6. Rina says:

  Griner sådan af dit indlæg, præcis sådan er jeg også!!
  Havde i øvrigt også røv nedladende vagtlæge i røret forleden. Tror bestemt de får røvhuls tillæg!!

  Svar
 7. Tille says:

  Nogen gange synes jeg det hjælper at bede folk gentage hvad de lige har sagt.. Sådan lidt; “undskyld, hvad var det liiige du kaldte mig?”. Uden at det bliver på den skarpe måde. Men ellers gør jeg ligesom Stine, beder folk om at snakke pænt til mig (og holder alle bandeordene inde i mit hoved!) 🙂

  Svar
 8. Nanna says:

  Har langt om længe fået kommentaren “Tak, Hr. Færdselsbetjent” indkodet, når folk kommenterer hvordan jeg cykler med grimme gloser – De bliver helt forvirrede – Men for h*lv*d* hvor jeg ikke gider opdrages på at sure tosser på gaden… Jeg kører jo i øvrigt megalækkert!

  Svar
 9. Anonym says:

  Ej, tænk at man virkelig kan være så bitter at sige “fede ko” …. Der er vist en der går med mindreværdskomplekser……

  Svar
 10. Christine says:

  hahaha skraldgriner af dit hov-hov, så sejt:)
  nu sidder jeg og planlægger hvad jeg skal have parat til sådanne situationer, kan godt se at det er smart at have lidt klar, så man ikke bare står der og bliver overrumplet verbalt! Der er jo så mange uopdragne mennesker derude!

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] og lige siden har det hængt ved hos mig. Jeg har før efterlyst gode comebacks, eller i hvert fald beskrevet hvor virkelig elendig jeg er til netop dette. Men nu ligger “Hvorfor er du så sur?” klar på tungen og for et par dage siden fik […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *