Tanden der gjorde ondt

gør stadigvæk ondt. MEN mindre ondt end i går. Jeg er taget på arbejde og kan faktisk i dag drikke kaffe (vigtigt!) og har også tænkt mig at spise noget andet end yoghurt. Tandlægebesøget i går, gik ikke vildt godt. Men det gik da. Næsten. Jeg panikkede og fløj op af stolen og sagde tak for i dag, med tårerne piskede ned af kinderne. Hun nåede dog hurtigt at kigge (inden jeg begyndte at hyperventilere), og mente ikke det så så slemt ud, der er ihvertfald ingen betændelse og tanden er ikke brudt ud, så jeg blev rådet til at se det an og indtil da tage smertestillende. Jeg lovede hende at komme igen, hvis det bliver ved. Som sagt er det bedre i dag, jeg har sovet hele natten, og lidt til – faldt i søvn 20:30 i går og vågnede først igen 7:15, da Otto vækkede mig ved at give mig solbriller på. Jeg satser på at søvn og piller hjælper og at tanden kommer frem og tager en slapper. Snart. Slut færdig.
Nu ikke mere tandsnak. Arbejdet kalder. Og så er der lige trillet en rabarberkage ind på kontoret, som jeg skal afprøve…
God torsdag!

4 replies
 1. jegharenmeningom says:

  Åh som jeg føler med dig! Jeg har gået med tandbøvl i næsten 2 måneder – først en visdomstand (faktisk min 5.!!! tak – for lige præcis visdomstænder er det jo fedt at få bonus på!), Nå, den blev hevet ud. Så fik jeg lavet en fyldning i en tand også samtidigt. Men dén tand blev der boret for dybt i så fyldningen skulle hives ud og tanden beroliges. Dernæst rodbehandling igang. Nu er den ENDELIG død så jeg ikke har ondt mere, men hold nu kæft som jeg har haft ondt og ædt ibumetin. (Og sovet – nej som jeg har sovet af pille- og smerte-træthed).Håber din tand snart kommer og at den falder godt til ro.

  Svar
 2. Caja says:

  Prøv at børste den blidt(!) med tandbørsten. Det gør lidt ondt, men det hjælper – på mine i hvert fald, som har været på vej i næsten 10(!!) år. 🙂

  Svar
 3. Rikke says:

  Nåhmen…nu siger jeg lige noget som det tog mig lidt tid at acceptere (og jeg hælder endda til den side i forvejen). Det er psykisk. Jeg bakker det lige op med en historie. Jeg har som du tandlægeskræk, men fordi min tandlæge er fantastisk og fordi min psykolog er endnu bedre, så panikker jeg ikke helt så meget som jeg gjorde. Jeg har desuden en visdomstand, der på linje med din giver lyd ind imellem. Det er ikke den tand min historie handler om. Jeg er lige flyttet i hus og dagen efter flytningen (som alle jo ved er traumatisk) fik jeg fra det ene øjeblik til det andet en tandpine, der var helt uvirkelig. SÅ slem. Jeg hulkede af smerte og kunne ikke klare at noget rørte ved mig eller talte til mig. Jeg kastede op af smerte. Hestepiller (som jeg havde liggende fra anden smerte) virkede lige så lidt som et nååårh, det er vel nok synd. Jeg var til tandlæge, der checkede og fordi jeg reagerede 'forkert' kunne hun ikke sige hvilken tand smerterne egentlig kom fra…der var faktisk ikke rigtig noget galt. Men smerterne blev ved. En uge efter var de væk. Jeg talte med min psykolog om det – og hendes mening var at det simpelthen var kroppens reaktion på flyttestress, der fik den til at reagere med henstilling til at slappe af og lade flytning og kasseudpakning glider i baggrunden.Well…jeg tror på det…

  Svar
 4. Sofie says:

  Jeg føler med dig! Mit ex-frygt bundede simpelthen i for MANGE tandlægebesøg: hele min barndom har jeg haft ganebøjle og derefter togskinner og har i årevis været til tandlægen sådan hver 2. uge og har fået taget så mange røntgenbilleder, at jeg burde være selvlysende. Jeg var offer for en sindsygt ambitiøs skoletandlæge og har nu perfekt lige tænder, men oh my god det har taget tid. Anyway, jeg fik også en sindsyg smerte for et par måneder siden og var liiiige ved at panikke, men har simpelthen betinget mig selv til at se på tandlæger som alle andre læger – får man dårlig samvittighed og panikangst ved fx at få fjernet fodvorter?? Nej, og man skal IKKE bruge en tandlæge, der er ondsindet. De udbyder en service, som man selv betaler for, så mit råd er at være helt objektiv og se det som en god ting, at folk kan optimere end krop og så vælge en awesome tandlæge som min, der har smertefrie kanyler og iPods med beroligende musik. Altså prøve at "nyde" oplevelsen – hvis en tand skal behandles er det jo det eneste at gøre 🙂

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *