Rodehovede

Jeg er en af de slags mennesker som roder hvorend jeg er. Går jeg ind i et rum, går der ikke 10 minutter før mine ting har spredt sig udover alle flader. Kleenex, læbepomader, tyggegummipakker, hårnåle. You name it. Over det hele! Det har altid været sådan og jeg tvivler på at det nogensinde bliver anderledes. Efter jeg har fået Otto er det blevet værre, for nu kaster jeg også om mig med vådservietter, bleer, legetøj, rosiner og sutter.Jeg ser det ikke, rodet. Kun når det er rigtig slemt, og selvfølgelig når jeg er hos andre. Jeg prøver at blive bedre, det gør jeg virkelig. Men det ligger dybt i mig åbenbart. Det er egentlig sjovt, for min mor og min stedfar som jeg er vokset op hos, er begge vildt gode til at rydde op. Men jeg selv og mine søskende er håbløse. Vi kamproder. Mine søskende har den undskyldning at de er 15 og 18 år og stadigvæk bor hjemme (minus søster som lige er draget på efterskole, lille mus!). Jeg har været ude i knap 10 år og kan stadigvæk ikke finde ud af at holde mit hjem rigtig pænt, selv når jeg rydder op, ser det ikke ordentligt ud, og jeg har stadigvæk ikke lært at folde mit tøj sammen, enten bliver det hængende på tørrestativet indtil jeg skal bruge det, ellers bliver det krøllet sammen og kastet eller presset ind i skabet, og ofte ender det alligevel på gulvet. Jeg er ok god til at holde mit køkken pænt, altså der står ihvertfald ikke beskidte tallerkener (opvaskemaskine) og den slags, dog ligger der gerne dameblade, makeup, regntøj og den slags spredt ud over bordpladen.
Jeg troede det der med struktur kom automatisk når man blev voksen(agtig), men jeg tog fejl. Jeg har vist brug for hjælp.

7 replies
 1. bettina says:

  Tror heller ikke, der er der vilde at gøre, hvis rodet ikke generer dig:)Måske er det netop fordi din mor og stedfar er gode til at rydde op, at du ikke er. Fordi du ikke har været nødt til at holde styr på tingene, da det var gjort for dig. I don't know. Bare et bud;)

  Svar
 2. Mince says:

  Jeg kender det alt for godt, men er faktisk blevet et ordensmenneske – havde jeg aldrig troet var muligt!! Et godt råd til at komme af med "rodet", som faktisk bare er ting, er at skabe en plads til dem (ikke på gulvet, spisebordet og alverdens kroge og skuffer). Det kan være nye pyntekasser, hvor hårnåle og neglelak hører hjemme eller et større skab, så der er plads til tøjet, som stadig hænger på tørrestativet. Når der kommer system i tingene, bliver dagen bare så meget bedre. :DGod fornøjelse! :)Hilsen hende med kæmpe-hævet myggestik lige i panden og som skal til fest i aften!! (Tak fælled-myg!)

  Svar
 3. Anonymous says:

  Jeg har en teori om, at det springer en generation over, så måske bliver Otto god til at holde orden! ;-)Kh Henriette

  Svar
 4. Anonymous says:

  Hej Cecilie Jeg vil bare sige alt det du skriver er en tro kopi af mig ! Troede jeg var den eneste i verden der ikke kunne finde ud af at være et ordens menneske heheVil bare give dig et digitalt kram og sige du er ikke alene ! så findes der så mange andre ting du er god til 😀 ! Hilsen Simone

  Svar
 5. Lotte B says:

  Hvis du er så heldig at finde nogle voksne, som kommer og rydder op (og betaler regninger, køber ind og alt-det-der man skal huske at gøre…), så send dem lige videre til mig når de er færdige…(hvis de nogensinde bliver det!). Jeg frygter at flytte til et større sted en dag. For rodet – det flytter vel med??Synes egentlig at jeg er et meget struktureret menneske, men har en brist omkring rod (især på vores spisebord!)

  Svar
 6. Anonymous says:

  Du er ikke den eneste! Jeg er et kæmpe rodehovede! Og har været det altid. Min teori er også at det må være medfødt. For jeg har virkelig de bedste intentioner om at nu skal det blive bedre – men det gør det aldrig. Jeg satser på at jeg engang bliver så rig at jeg kan hyre mig en rengøringsdame (eller oprydningsdame?) som kan gøre det for mig. Vh. Mette

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *