Projekt sove i egen seng. Status

Det går virkelig dårligt. “det tager kun 3 dage” har flere sagt til mig, og det kan da godt være at det er rigtigt, men når man (jeg) ikke engang kan komme igennem en enkelt aften, er der eddermame langt til 3 dage. Een eneste gang er han faldet i søvn i sin egen seng, efter flere timers grådkvalt kamp, men da jeg kiggede ind til ham senere, var han listet ud af junoen og over i min seng.
Jeg bliver vanvittig, mest det med at han ikke kan falde i søvn uden at ligge viklet ind i mig og at jeg skal holde vejret og liste ud, mens jeg beder til at gulvet ikke knirker under mig, for gør det det slår han øjnene op og vi kan starte forfra. Før gjorde det mig ikke så meget at jeg skulle ligge hos ham, for der faldt han i søvn i løbet af 10-15 min. Og så kunne jeg fordybe mig i voksenting (chokolade). Men det er også slut nu. I dag lå jeg en time med ham, han vågnede da jeg rejste mig og vi ligger her endnu. Han er lysvågen og ligger og stirrer på mig (pisse flabet, så nu er jeg lige på nettet). Jeg veeed det godt, det er min egen skyld og jeg bør bare bide det i mig og gå all in på “fald i søvn for helvede. Selv! -projektet”. Det går jo for helvede ikke, men det gør det her heller ikke. Sååååååå…
Må prøve forfra. Efter sommerferien, som i på mandag. Go go go !

– Posted using BlogPress from my iPhone

9 replies
 1. Luna says:

  Jeg ved godt det er pisse svært, men han snoer dig om lillefingeren den lille lumske fyr. 🙂 når du 100 procent har besluttet, at nu skal det altså ændres så kan han mærke det og så skal det nok gå. Derimod kan han også straks mærke det hvis du tvivler. Kæmp for det. Det er det værd!

  Svar
 2. Dorthe K says:

  Det er bare det argeste pis! Når de der små kræ bare kører os rundt i manegen og græder hjerteskærende, kigger på os med de der bedende øjne og siger "jamen, jeg vil ha dig, mor…"Og vi totalt falder på røven hver gang. Fordi vi smelter.. Men osse lidt fordi det er så pissebesværligt at ta den kamp der.. Og jeg kender det! Men den eneste måde at få ham til at sove i sin egen seng er desværre at tage tyren ved hornene – og jo, det kommer til at koste utallige ture frem og tilbage til værelset, men som Luna siger, så er det det værd:-) Men load op på Napoleonshattene og kaffen, så du er kampklar:-) Sender masser af positiv energi!

  Svar
 3. Anonymous says:

  Det er SÅ svært, og jeg er enig med Luna – du skal VILLE det 100%! Jeg vil anbefale bogen "pisken eller guleroden" der er mange gode ting som jeg brugte – og det virkede, men det tog 5 dage. Min datter er nu 13, og sover ikke i vores seng:-) Min søn på 6 er i øjeblikket på ferie overnatning (på 4 uge) i vores seng, nu også meget hyggeligt – når jeg ved det slutter ved skolestart.Du gør det godt!Kh Eva

  Svar
 4. Anonymous says:

  Det var selvfølgelig da hun var 3 vi tog kampen, og nu som 13 årig nægter hun at sove her – selvom både lillebror og mor lokker. Når far ikke er hjemme.

  Svar
 5. Anonymous says:

  Hvis du virkelig vil, skal det nok komme. Men måske er det ikke så slemt at sove i ske? Pludselig vil han ikke mere… Jeg har selv været ret striks i forhold til mit ældste barn, men mit yngste på tre får faktisk lov til at kravle op til os om natten. For lige om lidt er også den symbiose forbi, og hun er til gengæld fyldt op med tryghed i hver eneste lille celle…. Akkeja. Hilsen Line

  Svar
 6. Anonymous says:

  havde PRÆCIS samme problem med min ældste. det hele. lige fra at det først kun tog 10-15 min. for ham at falde i søvn i min favn -til at jeg brugte hele aftenen og måtte liste ud, og hvis der var ét bræt, der knirkede, så var det forfra … uuuuh hvor har jeg brugt meget tid på at putte den dreng. da han blev tre, gik det bare ikke mere – jeg ville have min aften tilbage, og så var jeg også blevet gravid igen, og jeg blev bare nødt til at få ham ud af min seng, før babyen kom, så han ikke ville forbinde de to ting med hinanden. der var dog NO WAY at han ville sove i egen seng på eget værelse, og derfor fik han lov til at sove på en madras lige ved siden af min seng – det var han også pænt utilfreds med, men det var ikke helt forfærdeligt. så puttede jeg ham ved, at han lå på madrassen, og jeg lå i sengen – helt tæt på, hvor vi kunne tale, men ikke kramme. da han først havde lært at falde i søvn uden at være viklet ind i min krop, gik det faktisk hurtigt – i stedet for at jeg lå i sengen, rykkede jeg ud foran døren, hvor han stadig kunne høre mig, og da han havde vænnet sig til, at jeg var der, var der ikke langt til, at jeg bare gik ind i stuen og køkkenet, når han var puttet – og da jeg efter noget tid foreslog, at han kom ind i sin egen seng (med nyt sejt spiderman sengetøj) var han helt med på den. der er sikkert mange, som mener, at man skal rive plasteret af hurtigt og brutalt – men det virkede altså ikke for os. ved at tage det step by step undgik vi de store dramaer og følelsesudladninger, og både han og jeg kunne følge med i adskillelsprocessen, som det jo reelt er … Held og lykke.

  Svar
 7. Sishu says:

  Min søster på 2 sover i egen seng, og hun har så lært at min mor så siger at hun skal lukke øjnene og sove godt mv. og så siger hun så mens hun stadig er på værelset, at hun 'liiige' skal tisse, så hun går lige.Det hjalp, jeg har prøvet at putte hende også, så fik jeg bare beskeden af søster "Du skal ud og tisse sammen med mor!" nå. ja. okay. 🙂

  Svar
 8. Anonymous says:

  Jeg tror ikke man kan lære at sove (på den – for forældrene – gode måde) en gang for alle. – Men én ting er sikkert – Vi skal lære vores børn at sove i egen seng – Og det tager tid. 3 dage er en joke, for de 3 dage har vi godt nok gennemlevet mange gange. Arthur skal jævnligt lære at sove (sove i egen seng, falde i søvn selv, ikke stå op om natten og lign.) – Hver gang han er i en svær periode, så må vi på den igen. I må finde den måde der virker for jer – Den metode – Herhjemme skal mor ud ad børneværelset – for ligger jeg hos Arthur – så er det helt sikkert, at det tager timer!Nanna

  Svar
 9. Anonymous says:

  Det er vel forskelligt fra barn til barn, men da jeg først havde besluttet mig, så tog det rent faktisk kun 3 dage at få Elvira til at falde i søvn alene i sin egen seng! og vi har ik haft nogen problemer siden.. Har ik lige tid til at skrive hele min fremgangsmåde her, men kan jo forklare næste gang på legepladsen:)Sara

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *