Man har et standpunkt, lige indtil der kommer kage

Før Otto, svorede jeg at mine børn ikke skulle have sukker, før de var fyldt ihvertfald 3 år, “der er jo ingen grund til at give dem det når de ikke ved hvad det er” messede jeg overbevisende til mig selv og andre. Fjernsyn skulle de heller ikke se og vi skulle være drøn økologiske og ordentlige.
Lader den lige stå et øjeblik…

HÆH!!!

Virkeligheden ser noget anderledes ud.
Han ejer flere dvd’er end mig og han ved udemærket hvad kage, chokolade og slik er. Og ja, jeg giver ham det, det gør alle andre også (damen i grønthandleren, bedsteforældre, gamle damer i bussen osv). Jeg kom til at tænke på det, da jeg så min stedfars “hvad sagde jeg”-smil i bilen på vej til sommerhuset, hvor jeg trak en pose vingummi frem, for at få noget ro. Det virkede, otto blev glad og vi øvede os i at lære farverne, herre smart! Lærerig bestikkelse! Han beder om kage til morgenmad (det får han naturligvis ikke) og påstår ofte at han trænger til lidt “chahkarlaaade”… Can’t blame him.
Findes der ikke en bog, som hedder noget ala “jeg var en perfekt mor – før jeg fik børn”?! Jeg har ikke læst den, men er helt med på titlen. Det tror jeg heldigvis ikke jeg er den eneste, som er?!

Det næste bliver vel at jeg tager ham med på McDonald’s og giver ham chokopops og sodavand til morgenmad (kommer ikke til at ske… Pak bare høtyven væk!).

– Posted using BlogPress from my iPhone

10 replies
 1. Bettina says:

  Hæhæ… Oh yes, hvor kan jeg nikke genkendende til det der! Altså lige på nær slikket – det får hun ikke endnu (samme alder som otto). Men men ordet 'chogobade' er jo ikke til at tage fejl af, og vi har da vist også lige været forbi bageren og hente kage. Nåja, jeg havde jo lyst til kage og barnet ved udmærket godt, hvad det er. Heldigvis har hun altid lyst til kage/is/chogobade, når jeg har;-)Go' ferie!

  Svar
 2. Luna says:

  Åh min kære Cecilie, du er på ingen måde den eneste. Faktisk er jeg sikker på at det er mere regelen end undtagelsen og hvor er det i grunden rart. Jeg er 100 procent sikker på, at børn får det sundeste forhold til mad, hvis de får lidt af det hele, med måde of course. Og så kan jeg yderligere chokere med, at William (også fra august 09) HAR været med på MacD. Indsæt selv chokeret smiley! 😉

  Svar
 3. Lotte B says:

  Det er altså et meget, meget ambitiøst standpunkt at ligge ud med (- det med ingen kage indtil 3 år)…Seriøst?!?Jeg/vi gav op omkring 1 år, da C opdagede chokolade…og så kører det ellers derfra…Men. Vi har så oplevet modsætningen, som skræmte os. Et kernesundt barn. Det var sindsygt! Han måtte kun få frugt hver 2. dag – eftersom banan, pære, etc. fremmer sukker-craving…øhm? Det var helt seriøst! Kage, mælk, ris, pasta, etc. var big, big no go…Sådan vil jeg aldrig opdrage mine børn. De kommer sq til at være udenfor et fællesskab med den holdning…og come on…må man ikke godt spise frugt hver dag…Hvor trist skal livet være?!

  Svar
 4. Anonymous says:

  Hahha du er altså sjov og sej. Hvem trænger ikke til chokolade en gang imellem….eller nærmere hver dag.

  Svar
 5. Anonymous says:

  Keep going med de gode intentioner – de holder på den lange bane. Mine to semivoksne sønner har lært lektien – trods alle "fristelserne", der uafladeligt kalder og lokker… 🙂 Og værd at huske på: Der er mad, der er godt for kroppen – og andet, der er godt for sjælen!! Under den kategori må regnes overdådigt berlinsk morgenbord, der mod al forventning bød på hele fire slags kager – yngstesønnen kunne ikke modstå SÅ sød en fristelse!!Og ellers – lider din finurlige blog som bare det… trods "generationskløften" – tak!Kh fru Claus

  Svar
 6. Anonymous says:

  Lotte B: Hvis man bliver holdt udenfor fællesskabet blot fordi, at man ikke spiser kage og mælk – så er der da vist noget galt med fællesskabet. Hvorfor ikke bare acceptere og ikke mindst respektere, at nogen mennesker spiser på en måde og andre på en anden – så længe vi gør, hvad der føles rigtigt for os selv kan vi vel være ligeglade med, hvad andre gør – og ikke mindst kan vi lade være med at dømme dem herefter.

  Svar
 7. Lotte B says:

  @Anonym: nu var det ikke bare kage og mælk, men sådan set den mad som blev serveret i vuggestuen. Og der blev talt meget om mad, frugt, brød, smag, farver ved måltiderne. Drengen vil rigtig gerne smage de andres mad, men måtte ikke. Han var udenfor fællesskabet dér…så kan vi så starte diskussionen om "måltidssnakken" er forkert pædagogik eller fællesskabet omkring det. Jeg vil også gerne give respekten, men lige i dette tilfælde var det mere end svært. Bla. fik drengen en sok på den hånd, som han suttede tommelfingeren på (eftersom forældrene mente at børn over 9mdr ikke har et suttebehov), med det resultat at han rent motorisk ikke brugte sin ene hånd – og der kunne ses forskel på størrelsen af hænderne eftersom musklerne på den ene jo blev brugt mere end den anden. Der var mange ting, og det bar nærmest præg af "religion"…og så står jeg personligt lidt af…Ellers er jeg skam helt enig i at børn (og forældre) er meget forskellige og respekt for det.

  Svar
 8. Søs says:

  Oh yes ;o) Jeg var også helt på den der med ingen sukker, kun øko og sund mad…. VIlle denne gøre det hele meeeeget bedre end da den store var lille!! MEN…. Ester Marie fra nov. 09 ved også helt bestemt hvad "Lolaaaade", "Schik" og "kaiij" er!!!! -og nu kan jeg så chokere og sige, at hun peger på McD-mågen og råber "MAAAAAD", når vi kører forbi………………………………

  Svar
 9. Christine says:

  Alt med måde vil jeg mene! Kan tydelig huske Maria fra folkeskoleklassen der ALDRIG måtte få slik og sodavand, hun gik jo fuldstændig i sevsving og amok til fødselsdage og hjemme hos os. For hjemme hos mig havde vi altid sodavand og slik men jeg var slet ikke interesseret i det. Når det blev serveret spiste jeg da:) Men fik helt sikkert mindre slik i ugens løb end dem der fik fredags eller lørdags-slik. Ikke at jeg vil være ligeså "loose" overhoved som min mor men mere for at påpege at alt er fint med måde! Jo mere vi gemmer slik, kage og sukker væk for de små, jo mere vil de have, sådan er det jo med alt det forbudte. Og for pokker hvornår er frugt-sukker nu også blevet farligt! Min gode gud. Er nybagt mor til en på 6 måneder og hun skal da have frugt hver dag når hun bliver stor nok. Mht. slik og kage , ser vi hvor lang tid vi kan holde det fra hende. Men igen… når min datter er f.eks 2 år, ville hun virkelig tage skade af et lille stykke af min hjemmebagte gulerodskage… bagt med gode råvarer, kærlighed og alt i øko 🙂 NEJ det tror jeg ikke!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *