Kamera?!??!

Jeg vil gerne have et nyt kamera. Lige nu bruger jeg min iPhone til at tage billeder og så har jeg et lommekamera fra Canon, et lille smart sort et, som faktisk er smaddergodt, men efter at jeg tabte det i en fadøl sidste sommer, har det ikke haft det så godt. Overhovedet faktisk. Det virker, sådan nogenlunde. Men det knager og knirker og har lidt sit eget liv, så jeg får det ikke brugt nok og det er en skam. Jeg vil allerhelst have et spejlrefleks, men de er sgu så store og dyre (giiisp!). Men så igen, det er vel pengene værd tænker jeg og man kan jo bare slæbe det med efter behov og så stadigvæk bruge iphone og det øldruknede kamera ved siden af. Hmmmm?!
Og så er der også lige det om det skal købes nyt eller brugt? Om det skal være Canon eller Nikon eller hvad de ellers hedder? Jeg har for lang tid siden fået freelancer til at lave en liste over gode kameraer, men den har jeg smidt væk og jeg kan ikke lide at spørge igen (han er altid efter mig fordi jeg roder og aldrig kan finde noget, og det passer jo overhovedet ikke! For det meste … ). Jeg har ikke de store krav, vil bare gerne knipse nogle gode billeder af Otto og af sjove ting på min vej, ligesom nu. Og så selvfølgelig have noget for pengene. Jeg er endda ude i at udsætte mit taskekøb og i stedet investere i et ordentligt kamera (jaja, du læste korrekt). Men jeg er altså lidt på bar bund, så anbefalinger, anmeldelser og gode råd i det hele taget modtages med åbne arme og kys og krammere !

12 replies
 1. Malene says:

  Vælg et Canon G11 eller et Panasonics Lumix LX5. Det er begge kompakte kameraer, og du fr meget for pengene. Det har stadig rigtig mange indstillinger, men er dog ikke et spejlrefleks. Til gengæld fylder det ikke ret meget, så man får det brugt oftere. Hvis du går efter spejlrefleks kan jeg sagtens komme med nogle anbefalinger, men de er altså noget store og slæbe rundt på. Jeg får alt for sjældent mit med.

  Svar
 2. Cecilie says:

  Jaja! Hvor er du god Malene. G11 kan jeg huske fra den forsvundne liste. G11 G11 G11. Det må jeg lige tjekke ud ! Tusind tak 🙂

  Svar
 3. Karoline-med-K says:

  Nyt kamera istedet for ny taske – det er spændende prioritering! Jeg har et sony 350 spejlreflex og det er fint. Jeg tror at sålænge man ikke er helt proffi, så er det fint sålænge der bare er mange megapxls, en god skærm og funktioner man kan finde ud af. Så er det bare med at tage nogle fine billeder 🙂

  Svar
 4. Lotte B says:

  Har et Nikon spejlrefleks, og det er faktisk slidt nu efter 2½ år. Har fået at vide at det ikke kan betale sig at få det fikset, men at vi skal købe et nyt. Bare lige et lille minus ved spejlrefleks…Men – vil så også lige sige at spejlrefleks er røvdyre her i DK (men omvendt er der så meget langt til Portugal, hvis det svigter). Har du brug for spejlrefleks?

  Svar
 5. Cecilie says:

  Nej, har som sådan ikke brug for spejlrefleks. Tror det er sådan et G11 jeg skal have labberne i. Men 5000,- er også en sjat for et kamera… Må lige forhøre mig i omgangskredsen om nogen skal til USA i den nærmeste fremtid, der skulle eftersigende være lidt at spare der.

  Svar
 6. Lotte B says:

  Ja – så vil jeg nok også gå efter G11 (eller noget andet). Synes at det er røv at vi skal til at købe nyt spejlrefleks, men har desværre vænnet mig til det, så det skal bare være spejl igen. Men – hvert 2-3 år…argh!Skal prøve at huske at få Høvdingen til at kigge i Portugal i juni. Der var en del at spare på spejlrefleks, så det gælder nok også andet.

  Svar
 7. Dines says:

  Jeg er megaglad for mit Canon SLR 1000D, men ville nok være gået ned på det bedre 500D, hvis jeg kunne være om – det er lige tanden bedre (og håndørerne dyrere).Men pointen er: always Canon. Både til spejlrefleks og compact.

  Svar
 8. Anonymous says:

  Hej Cecilie. lad være med at købe et billigt spejlrefleks, det kan ikke betale sig. Du får mere for pengene ved at købe et prof kompaktcamera. Det Canon og Panasonic som blev anbefalet i første kommentar er gode, ellers er der et virkelig godt fra olympus, og jeg har selv et Ricoh gx200 jeg elsker.

  Svar
 9. vibeke says:

  Vi købte er Canon Power shot SX210 IS lige inden vi tog på ferie. Det koster 2000 bananer med alt udstyr til. Det har fungeret så godt og har en mega lang zoom for et lommekamera at være. Fik det anbefalet af min fotografbror.

  Svar
 10. S says:

  Hvis du er på spejlrefleks så synes jeg Canons er gode og meget brugervenlige. Jeg har selv Canon D450, som kan fåes til under 4000 nu, fordi der er kommet nye modeller til. Jeg ønsker mig selv det nye 550D som skulle tage nogle rigtige gode billeder. Og så kan den optage video i HD kvalitet også :)Hvis du ender med G11, så kan du få det til 4500kr. Bare søg på Pricerunner.dkKh Signe

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *