Bland dig uden om

I går formiddags lige midt i Fakta-køen, efter en hyggelig morgen på legeplads i selskab med Nanna og Arthur, havde Otto og jeg en lille konflikt, han gad sgu ikke lige sidde i sin klapvogn og da slet ikke når Nanna var ved at pakke en figenstang ud til ham, så han vælger at hoppe ud af sin klapvogn. No biggie, men jeg siger til ham at han altså lige skal sætte sig op, for det er er vores tur næste gang og det er bedst sådan. Færdig. Otto bliver lidt irritabel og pjevser en lille smule, men jeg har styr på situationen og får sat ham op i klapvognen. I samme øjeblik vælger en ældre dame at skubbe mig til side og stikke hovedet ned til Otto og tysse højlydt på ham, og sige til ham at nu skal han altså bare sætte sig i den klapvogn og tie stille, så folk kan komme til. Dette resulterer (selvfølgelig) i at Otto bryder ud i gråd, da han bliver skideforskrækket Jeg trækker lige vejret dybt for ikke at sige grimme ting til førnævnte olding og bruger i stedet energi på at trøste Otto, han får sin figenstang og jeg får betalt og alt er fint igen. Men hvor er en situation som denne bare et klassisk eksempel på at tingene bliver forværret når fremmede blander sig. Altså undskyld, men det kan man sgu da ikke. Det er faktisk første gang at jeg selv har oplevet noget lignende, i den grad ihvertfald, men jeg har hørt fra andre at det altså sker rimelig ofte. Lad være med det! Een ting er at fremmede smiler overbærende eller måske kommer med en kæk kommentar, eller stikker barnet en kiks, hvilket jeg har været ude for flere gange, men decideret at skælde mit barn ud?!?! Særligt når han intet havde gjort, han råbte ikke, han græd ikke, ingenting. Måske er det bare mig der er sart og måske skete det bare på et dumt tidspunkt, jeg ved det ikke, men jeg håber aldrig at jeg skal opleve det igen for det var simpelthen så grænseoverskridende.

13 replies
 1. Øglemor says:

  Nøjjjj, jeg ville være blevet STIKtosset, hvis nogen havde gjort sådan over for Øglen. Og formentlig fuldstændig mundlam. Hvad i al verden bilder sådan en ko sig ind?Tror da pokker, at Otto blev ked og forskrækket. Ville jeg sq da også være blevet, hvis en vindtør vildfremmed stak hovedet helt hen til mig og skældte mig ud.Men det er jo bare brænde til mit bål ang. Fakta-butikker. Det var garanteret aldrig sket i Netto ;-)PS: Rigtig god bedring

  Svar
 2. Maria says:

  Nui, sidder her og bliver helt gal på dine vegne. Er imponeret over at du kunne holde hovedet koldt, men kan forestille mig at man bliver totalt paf i sådan en situation. Stakkels lille Otto.

  Svar
 3. kongemor says:

  Ja bland dig uden om. Engang var jeg ude og handle med min spæde søn i barnevognen, han begynder at græde den uudholdelige spædbarnsgråd, men jeg prioritere lige at betale og snuppe varerne af båndet i stedet for at begynde en trøste sceance der kun vil trække det hele i langdrag. så vi hurtigst muligt kan komme ud af forretningen, jeg tænkte det var bedst for os og bedst for alle andre. Bedst som jeg er ved at være parat til at stikke afsted, går en gammel dame forbi mig og mumler, højt nok til at jeg skulle høre det, "sikke en forfærdelig larm", ømmm ja det ved jeg sgu godt det var, og det var virkelig heller ikke planlagt for at genere dig mokke, nå så er det sagt!

  Svar
 4. Maria says:

  Jeg var faktisk i en meget ligende situation i fredags. Jeg var på vej til Helsingør for at besøge min mormor og har selvfølgelig Alma med, hun er knap 4 år og er lige mindt i endnu en "selvstædighedsperiode" som det vist nok hedder når det skal være pædagogiskkorrekt.Vi sad på en bænk og ventede på bussen ogg jeg ville ha at hun enten skulle sidde på bænken ved siden af mig eller være hvor jeg kunne se hende, det kom der selvfølgelig ballade ud af, for den lille dame skulle jo liiige prøve grænser af og det resulterer i at jeg tager fat i hende og sætter hende på bænken, hun stikker selvfølgelig i et skrig, ikke fordi det gjorde ondt, men fordi hun ikke måtte gøre hvad der passede hende… men Almas skrigeri resulterer i at en dame kommer hen og bukker sig ned for at tale til Alma, hun når kun at sige "du skal…." for da ha jeg løftet pegefingeren (hvorfor er det lige man gør det???) og siger med meget stor alvor og meget store bogstaver "bland dig uden om" hun prøver endnu engan at få et ord indført og jeg må igen fortælle hende at hun skulle blande sig uden om. Hun bliver vist en smule overrasket over min reaktion og siger "det var jo ikke ondt ment" og tager sine ting og går sin vej, hun tog heller ikke med bussen, så jeg må ha skræmt hende på en eller anden måde…. men hvad fanden blider hun sig ind og hvad bilder folk sig ind…. hvorfor skal de gå og tro at de er bedre til at opdrage vores børn end vi selv er… Uh jeg bliver selv mega indbrændt når det sker, men denne gang fik jeg sgu sagt fra…

  Svar
 5. Anonymous says:

  Jeg er virkelig betaget af din blog og hverdag. Er relativt ny læser, men du er altid den blog jeg venter med at læse til sidst – som man siger, det bedste til sidst! Flytter højst sandsynligt snart selv på dejlige Vesterbro, og jeg kan lige forestille mig dit univers med lejlighed og gåture med klapvognen og søde Otto.

  Svar
 6. Cecilie says:

  Den eneste grund til at jeg ikke sagde noget til hende, var fordi Otto blev så ked af det, hvis jeg havde hidset mig op, var han med garanti blevet endnu mere forskrækket.Men I har ret, det er mega svært at holde hovedet koldt. For det er bare så invaderende og modbydeligt.

  Svar
 7. Dorthe K says:

  Sikke da en krage! Og jeg tænker sådan lige et sekund at det sku nogen lige gøre overfor en af mine øgler, så sku jeg nok liiige tegne og fortælle hende et par ting… Men man blir sgu da forskrækket og tænker bare på at få trøstet sit barn igen! Men hun burde lige præcis få en pegefinger stukket heeeelt op foran højre øje og i en skarp tone få et "Bland dig udenom du!".. Det er fanme ikke okay!

  Svar
 8. LotteB says:

  Søde C – du skal sige noget! Om ikke andet så høfligt (så høfligt som du kan) bede folk/idioter om at de skal henvende sig til dig istedet for til Otto. Kan sagtens forstå at dit fokus ligger hos Otto. Jeg har også et "problem" med Frede i bussen (som oftest), hvor folk gerne vil røre hende og lige nusse en kind. Beder dem venligt om at stoppe og ikke røre hende i ansigtet. Kan faktisk se at de godt kan forstå min point. Har gjort det til en vane at sige noget HVER gang…Startede med bare at sige "stop…(få kontrol over situationen)…blablabla". Det bliver en vane, kan jeg love dig. Du skal "bare lige" ha' startet dig selv med at sige fra. Pøjpøj…

  Svar
 9. Christine R-W says:

  Nu har jeg ikke nogen børn, men jeg var gået HELT kold, hvis det var sket for mig og jeg havde prompte bedt den ældre dame om at passe sig selv og at det kun kunne gå for langsomt!Hvad fanden er det for noget? Jeg syntes at danskerne har en kedelig tendens til at gå og lege politimænd overfor hinanden. Folk skal lære at passe dem selv og blande sig udenom… Bliver helt træt i hovedet af sådan nogle mennesker! 🙂

  Svar
 10. klummefabrikken says:

  Nu er jeg desværre sådan en, der godt kan blive pisse irriteret over hylende unger og andet godt i en kø – også i Netto 😉 Men jeg kunne aldrig, ALDRIG finde på at gøre, som kællingen, du beskriver. Er imponeret over, at du kunne holde mund, men tror faktisk, det er det klogeste – du har jo helt ret – Otto ville sikkert blive endnu mere forskrækket, hvis du begynder at diskutere med sådan et fjols. Imponerende, at du når at tænke det. Jeg havde nok råbt af hende! Lover at prøve at huske på, at sådan en situation er stressende nok i sig selv, og at det ikke hjælper, når jeg står og vender det hvide ud af øjene og sukker dybt… (Det kan jeg faktisk desværre godt finde på – sorry!)

  Svar
 11. Tanja says:

  Synes hun gik langt over grænsen – om ikke andet så skulle hun have henvendt sig til dig og ikke Otto – HVIS altså hun fandt det så nødvendigt at blande sig.Men NOGLE mødre kan nu også være liiidt hys omkring deres børn – var engang i et supermarked, i kø, og kunne ikke komme hen til den kasse jeg stod i kø til fordi en mor i den anden kø fyldte alt med et barn på gåben og en klap/barnevogn med baby. Hun er travlt optaget af gåbens-barnet + varer så jeg skubber stille og roligt barnevognen lidt til side så jeg kan få lagt mine varer på det andet bånd og hun tror nærmest at jeg er ved at kidnappe ungen – KU DU IKKE BARE HAVE BEDT MIG FLYTTE DEN!?!?!?! Nej – for så tror jeg du havde slået mig ihjel midt i Brugsen. Slap dog af.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *