Bruger du cykelhjelm?

For det gør jeg ikke…
Otto gør selvfølgelig. Men bør jeg ikke også?
Det er 100% forfængelighed, der gør at jeg ikke har en -og også lidt fordi jeg er nærrig, og de “pæne” (ha!) cykelhjelme koster dollars. Og NEJ gu jeg skal røv ha’ en af dem der ligner en hat. Hell no ! Vil gerne kunne beholde en smule MILF faktor, og hvem faen gider knalde en der går med oversize “bøllehat”??!

Nåh svar så ! Bruger du cykelhjelm? Gør du? hva hva hva?

18 replies
 1. Anonymous says:

  Jeg burde virkelig! Men nej..Du har ret, ingen gider knalde en med oversize bøllehat!Nu sidder jeg og får dårlig samvittighed over ikke at bruge den.. Hmm..

  Svar
 2. Therese says:

  Ja, det er meget vigtig, da 1. du kun har et hoved, en hjerneskal og åbent kraniebrud er mega ufedt, det er hverken du eller Otto tjent med. 2. Du er forbillede for sønnike, han ser op til dig.Forresten ser en ansigtslammelse, eller andet man kan opnå ved styrt uden hjelm, værre ud en at bære hjelm.Meget venlig hilsen Mor til to små pus, hvis far også insisterer på at køre uden hjelm ( han får samme moralprædinken som den ovenover fra tid til anden+ jeg elsker ham jo selvom han kører uden hjelm).

  Svar
 3. Luna says:

  Nej, men jeg har monster dårlig samvittighed! Jeg har endda en. En grim en. Men den sidder træls (Oversættelse til københavnere: irriterende og forkert) på mit hoved, så jeg vil have en ny. Og så skal jeg nok bruge den. Jeg lover.

  Svar
 4. sidsel says:

  Ja… For det meste, og altid når jeg cykler med Milo.Det har krævet VIRKELIG overvindelse, for jeg ligner en blanding mellem en evnesvag og en tosse, når jeg har den på. Jeg kan bare ikke rigtig forsvare ikke at have den på. Hvad fanden skulle jeg svare Milo, hvis han spurgte (når han engang kan det) " … øh, mor kører ikke med cykelhjelm fordi hun ser dum ud med den på ..?"Når det er sagt, kommer jeg af og til, til at glemme den, når jeg har højt hår og skal til fest.- Og jeg tager den ALTID af når jeg ikke cykler … hvad sker der lige for dem der bærer den som en hat, på indkøb og i vuggestuen?

  Svar
 5. ida says:

  Jeg kører med hjelm! Før havde jeg en hvid grim en, men har for nyligt overgivet mig til de mat sorte skaterhjelme (note to self: De seje køber ikke – som jeg gjorde – Nutcase, som er virkelig teenageagtigt og med skriggrøn "I love my brain" bagpå). Go go og på med den hjelm!

  Svar
 6. Frederikke says:

  En cykelhjelm beskytter ikke imod alt, fx ikke imod en højresvingende lastbil, men når det så er sagt – og fordi sikker trafik er en af mine virkelige kæpheste – så synes jeg, at det er et vigtigt udstyr.Der er det rent pædagogiske i det, for jeg synes ikke, at det skaber troværdighed at forlange at ens barn skal bære hjelm, hvis man ikke selv gør det.Derudover tænker jeg, at hvis nu en dag at uheldet er ude og man vælter på cyklen og slår hovedet mod kantstenen og får slemme hovedtraumer og bliver handikappet for livet (eller i værste tilfælde dør) og ens barn går fri, fordi det bar hjelm. Så vokser ens barn op uden den forældre.Jeg har brugt hjelm siden jeg fik børn og nu føler jeg mig helt nøgen, hvis jeg en dag glemmer den (hvilket er meget sjældent). Det er vel at sidestille med en sikkerhedssele i en bil, tænker jeg.Jeg arbejder på en neurologisk afdeling, og vi får netop en del mennesker ind som ikke har brugt hjelm og har slået hovedet. Nogle er rigtig slemme og kommer sig aldrig 100 igen. Andre har oplevet at skaderne først viser sig efter et par dage og er uoprettelige.Men det er et valg og det skal være dit valg. Jeg har kørt med hjelm hver dag i snart 7 år, – og jeg må sige, at jeg ikke oplever at hjelmen er en hindring for særlig meget, hverken håret eller tilkendegivelser fra det modsatte køn (og det er ikke fordi de har hånet mig for hjelmen eller måske er det… I dont care).Så Sneglcille Lavahaj… personligt mener jeg, at det er sejt at bruge cykelhjelm – men jeg ville ikke tvinge den ned over hovedet på dig. Bare du kender div. ricisi forbundet med ikke at bruge den :)Og jeg kan ikke forestille mig andet end at du rigeligt med MILF-faktor også med hjelm 😉

  Svar
 7. Øglemor says:

  Jeg bruger også hjelm.Jeg begyndte at bruge hjelm, da jeg var gravid med Øglen for ligesom at vænne mig til det, og det gik egentlig ret nemt. Som Frederikke også skriver, så er en hjelm faktisk ikke en hindring for ret meget. Heller ikke MILF-faktor, synes jeg :-)Øglen bruger selvfølgelig også altid hjelm, og vi har en aftale om, at cyklen faktisk ikke kan starte, uden vi begge to har hjelm på. Det kan farmands cykel så godt (for han 'glemmer' tit sin hjelm), men det er Øglen ikke stor nok til at sætte spørgsmålstegn ved endnu…På med hjelmen, Sneglcille. Det er sq for ærgerligt at få smadret hovedet i forfængelighedens navn.

  Svar
 8. Anonymous says:

  Jeg bruger hjelmen. Mod min vilje, men på den anden side, hvem skal passe prinsessen hvis mor er død fordi der kun var én af os der havde hjelm på. Bruger den ikke så meget for at være et godt eksempel, det er hun alligevel for lille til at forstå, men mere fordi jeg ikke kan bære tanken om at hun skulle være alene i denne verden, uden sin moar!;)

  Svar
 9. Trins says:

  Begyndte at bruge hjelm da min datter blev stor nok til at spørge om jeg ikke også skulle have en på… Og købte mig en matmørkelilla nutcase og den er ikke slem…. Specielt ikke hvis jeg lige ser skrækscenariet for mig inden jeg tager deb på!

  Svar
 10. Anna says:

  Jeg bruger også cykelhjelm og jeg har altså ingen børn. Grunden til jeg sådan for alvor fik øjnene op for hvor vigtigt det er, var da min nabo (som er alene med sin søn på 3 år) væltede og smadrede baghovedet ned i en kant sten. heldigvis havde hun hjelm på og den tog det meste af skraldet og blev delt i 3 stykker. Og hun væltede fordi en eller anden dame gik lige ud foran hende og hun kørte endda ikke særlig stærkt. Idag har hun fået papir på at hun har fået en lille hjerneskade (noget med hukommelsen) og havde hun ikke haft hjelm på så tør jeg ikke tænke på hvad der så var sket. Så bare på med hjelmen!! 🙂 Jeg synes det er sejt!

  Svar
 11. Anonymous says:

  Både hvis man ser på antal, men også procentuelt, så er der langt flere der kommer til skade ved blot at gå rundt. Så til jer med kasse på hovedet, husk det også når i går 🙂 Blot til info! /Sara

  Svar
 12. Anonymous says:

  Nej, jeg kan ikke få mig selv til det. Hvis jeg skal være helt ærlig er det nok mest fordi jeg ikke anser mig selv som typen der kører med cykelhjelm. jeg er jo alt for ung og "street". haha! Måske jeg skulle overveje at tage mig sammen, og være et fornuftigt forbillede for mit barn.. hvis jeg nogensinde bliver sådan en type..

  Svar
 13. Mikael says:

  Cykelhjelme er ikke engang designet til at redde liv eller beskytte hovedet mod alvorlige slag. Den første link fra Cykelrytterven er værd at kig på men du kan også klik ind på http://cykelhjelm.org (dansk) eller The Bicycle Helmet Research Foundation – http://www.cyclehelmets.org. Du bor i verdens mest sikkert land at cykle i. Det har aldrig nogensinde været så sikkert at cykle i KBH. Det er interessant at i stort set resten af Europa er cyklistforbundene IMOD promovering og påbud af cykelhjelme. Simpelthen fordi der ikke findes endegyldigt videnskabeligt bevis for at de virker.Viden fremfor 'tro' og skræmmekampagner.

  Svar
 14. Lotte B says:

  Jeps – det gør jeg. Og har gjort siden den første graviditetstest. Ligesom jeg kører med sele på i bilen (OK – det får jeg så en bøde for ikke at gøre, men min point er det handler om sikkerhed). I min 2. graviditet var jeg faktisk nede at bide pga. en idiot (som fik et klip og en bøde) og var monster-lykkelig for min hjelm. Herhjemme skal den bare på. Det koster en støvsugning af hele hytten at glemme (- det er så en lorte-regel for dig…).

  Svar
 15. Anonymous says:

  Kører med hjelm… Kan heller ikke forsvare ikke at gøre det….Og så finder jeg det faktisk en kende umodent, at lade være…

  Svar
 16. Chr says:

  Jeg gør ikke.. Og jeg har endda først lige lært at cykle i en storby (Århus) 😂 Førhen var det kun på villaveje så det er meget spændende hver dag. Kan ikke engang helt forstå hvilke bane jeg skal holde i når der er mange fordi andre cyklister kører præcis som de har lyst til. De har åbenbart førsteret til alt i trafikken. 🙈
  Men tilbage til hjelmen, er fuldstændig enig med dig. Stop med at skjul at du har hjelm på med en endnu større og endnu grimmere “hattehjelm” 😂
  Det er også bare svært når man generelt går med knold fordi man bare er træt af at håret fiser ind i hovedet hele tiden eller at det ser fedtet ud et par timer efter at man har vasket det. 😁
  Men ja vi burde nok investere i en .. 😉✌🏻️

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *