Godmorgen

HA! Som om.. Har været oppe i snart 5 timer…

Der er en del, som spørger mig hvad man laver når man sådan går hjemme og hygger sig (?)
Jooo ser du, nu skal du bare høre:
Kl. 6 15 (sharp): Bliver vækket af meget frisk dreng.
Kl. 6:45: Jeg overgiver mig efter at være blevet kravlet rundt på lidt for længe, og står op.
Laver havregrød og kaffe – fodrer barnet – bader barnet- drikker kaffen – giver barnet tøj på – leger på gulvet- skifter garanteret en lorteble (eller 2).
Kl. 8.30-ish og vi klar til at gå. Ud i verdenen, først på lokal kaffebar på Enghave plads, where everybody knows my name, eller i hvert fald Otto’s.
2 store latte senere, går vi på legeplads hvis vi altså ingen playdates har, og det er sjældent, for guess what, man går jo i vuggestue når man er fyldt 1 år (bitter bitter bitter) – barnet spiser banan og knækbrød.
Kl. ca 11: Barnet falder i søvn på vej hjem fra legeplads- rydde op – opdatere facebook status -ringe til veninder, som alle er på arbejde og slet ikke har tid til at snakke, men bare-sur-røv-for-jeg-har-været-oppe-længe-og-har-brug-for-kontakt-nå! – drikke mere kaffe -måske sætte en vask over -spise morgenmad, som desværre ofte består af kage, slik, frugt eller ja bare mere kaffe.
Kl. 13 vågner barnet og vi (læs:han) spiser rugbrødsmadder eller rester fra aftensmad- skifte ble og tøj – lege lege lege – ned og handle – vi peger på og tæller cykler, biler og duer hele vejen ned i Netto og tilbage – vi læser bøger og spiser frugt og kiks – hygge på sofaen med dyne og bøger eller fjernsyn – barn falder i søvn- jeg laver mad – spise – rengøre barn, væg, gulv og bord – lege lege lege – nattøj – tandbørste – bog og putte – Godnat (ca: kl 20). Og så står den igen på oprydning, telefon, cigaretter på bagtrappen, chokolade, fjernsyn, computer – aaaaah! kl 23:30 : Godnat !

I love my life, gider sgu da overhovedet ikke at ha et arbejde. Mangler slet ikke udfordringer eller voksenkontakt. Gider heller ikke ha en kæreste, toblerone og prince er rigeligt …
Mener det !

9 replies
 1. Frederikke says:

  Jeg tør dårligt skrive det (fordi vi har fået en vuggestueplads), men jeg er på mine to sidste uger af barslen (så kommer der godt lidt over en uge med indkøring) og jeg er ved at være fyldt. Kan snart ikke finde på mere at lave og Harald kræver større og større udfordringer.Jeg håber sådan, at Otto får en plads. Snart. NU. Ikke kun for dig (men rigtig meget for dig), men også for ham – for hjemme er godt, men der er bare andre udfordringer ude. Ingen tvivl om det.Jeg tillader mig at spørge, men det med pladsen er det fordi du har søgt en bestemt vuggestue eller var alternativerne alt for langt væk?

  Svar
 2. Cecilie says:

  @ anonym, den lader vi bare stå. @ frederikke, jeg har søgt en bestemt, OG de alternativer jeg har fået er fuldstændig urealistiske. Desværre! Men vi er SÅ tæt på nu, og han er klar, meget klar. Og også mig. Kan slet ikke følge med i hans tempo 🙂

  Svar
 3. Anonymous says:

  Gu er det da hårdt arbejde at gå hjemme med sit barn – arbejdsbegrebet lader sig vel ikke begrænse til kun at gælde aktivitet der er lønnet og som typisk forgår i tidsrummet 9-17…Men når noget er hårdt, betyder det jo ikke nødvendigvis at det så er dårligt -tværtimod (hvilket jeg også syntes fremgår tydeligt af det der er skrevet).Og jo, det er hårdt at lave 'ingenting' – en aktivitet der typisk ledsages af mange tanker og en hvis potion ensomhed…bedste hilsnerfra vesterbro (fra en i samme båd)

  Svar
 4. Luna says:

  Det var dog en tåbelig kommentar! Nej ens barn er ikke et job, men det er sgu da stadig hårdt arbejde og især et barn på lige over 1 år, som har pænt meget krudt i røven og kræver opmærksomhed og leg KONSTANT! Jeg var også ved at blive skør inden W startede i dagpleje, for jeg havde jo intet tid for mig selv. Han skulle underholdes hele tiden og jeg var bare røvkedelig syntes han. Jeg synes du er for sej Cecilie og jeg krydser fingre for, at du får en super vuggestueplads til troldeungen snart! Kram Luna

  Svar
 5. hulebo says:

  Eej, du skulle have haft en blog, da jeg var på barsel. Jeg havde (bemærk: havde!) en mand, der spurgte sådan: "Jamen har du slet ikke nået noget?". Øhh nej. Ikke sådan noget RIGTIGT noget. Men en helvedes masse nødvendigt. Jeg kunne bare ikke forklare, hvor lang tid, der gik med det. Sådan er det jo bare. Og guess what? Jeg glemmer det næsten selv af og til, og tænker, hvorfor skrev jeg ikke en bog dengang, jeg var på barsel. Eller fik mig en hobby. Eller lavede noget andet kreativt. Jeg havde jo så meget tid *host*host*

  Svar
 6. Anonymous says:

  gætter på at den anonyme med de kække bemærkninger ikke har nogen børn (eller også har vedkommende en meget hjælpsom mand/kone).. Nej, et barn er ikke et job i sig selv. Men når man har et barn slipper man ikke udenom at rydde op efter det, vaske dets tøj, lave mad til det (på bestemte tidspunkter), passe, pleje og underholde det, og det i sig selv er altså et hårdt arbejde, for det skal gøres HVER dag mange gange dagligt om man så gider det eller ej! Man kan sgu ik bare springe en dag over fordi man er uoplagt, syg eller ked af det.. Så selvom man elsker sin unge overalt på jorden og aldrig ville bytte det for noget i verden, så er det da sommetider et pisse hårdt og rutinepræget job at være nogens mor!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *